Scooter rijbewijs Zwolle

Zwolle is best wel een grote stad en als het daar spits is dan kan je er wel eens even over doen om van de ene kant naar de andere kant van Zwolle te komen. Wanneer jij dit op de scooter zou kunnen doen ben je dus een stuk sneller. Het is dan ook zeker het overwegen waard om je scooter rijbewijs te gaan behalen in Zwolle.

Om een goede kans van slagen te hebben zou je kunnen overwegen om een cursus voor je scooter rijbewijs te gaan volgen bij scootercursus.nl. Wil je weten welke cursus zij jou aanbieden? Klik even op de volgende button!

Volg je scootercursus in Zwolle

Scooter theorie behalen in Zwolle

De theorie voor je scooter halen is niet iets wat je zomaar even doet. Het heeft nogal wat voeten in de aarde om daarvoor te slagen. Je krijgt 50 vragen gesteld via de computer op het CBR waar je er minimaal 44 van goed moet hebben.

Ben je niet zo zeker van je zaak of wil je gewoon graag snel slagen dan kan je het in overweging nemen om een theoriecursus te gaan volgen. Deze cursus kan je voor €135,- volgen. Daar zitten dan de kosten van het examen bij in.

Scooter praktijk halen in Zwolle

Ben jij geslaagd voor je theorie dan kan je de volgende stap gaan nemen. Het behalen van het praktijkgedeelte voor je scooter rijbewijs. Net zoals voor de theorie is ook hiervoor een cursus te volgen. Je betaalt voor deze praktijkcursus €379.-

Liever een totaalpakket waarin zowel de theorie- als de praktijkcursus zit? Dat kan! Je kunt een totaalpakket inclusief beide examens afnemen voor €475,-. Je kunt ook een totaalpakket afnemen zonder dat daar de examens bijzitten. Dan betaal je een bedrag van €425,-.

Vraag je scooter rijbewijs aan in Zwolle

Nadat je voor beide onderdelen bent geslaagd is er nog maar 1 ding wat je moet doen en dat is het aanvragen van je scooter rijbewijs bij de gemeente Zwolle. Je hoeft hier alleen maar een afspraak voor te maken. Die afspraak kun je online maken via de website. Wanneer je naar de afspraak toe gaat moet je een geldig ID en een goede pasfoto meenemen. De kosten voor de aanvraag mag je meteen tijdens de aanvraag betalen. Het liefst via de pin maar ook contant is dit mogelijk.

De weg op met de scooter in Zwolle

Zwolle is een stad en tevens de hoofdstad van de provincie Overijssel. Het heeft een totaaloppervlakte van 119 vierkante kilometer. Het aantal inwoners is ongeveer 131.000. Zwolle staat vooral bekend om de vele cultuur die je in de stad kunt vinden. Je kun er gerust een leuke wandeling maken om er veel mooie en leuke dingen te kunnen bezichtigen.

Zwolle staat natuurlijk ook bekend om het voetballen. PEC Zwolle is dé club wanneer je in Zwolle vraagt voor welke voetbalploeg ze zijn. Sinds 2008 speelt PEC Zwolle in het Mac Park Stadion.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

In Zwolle is er een CBR-vestiging aanwezig waar je terecht kunt om examen te gaan doen voor je scooter rijbewijs. Het adres van deze vestiging is Branderweg 15, 8042 PD in Zwolle. Je kunt hier heel goed op de fiets naartoe. Vanaf het centrum gerekend doe je er dan ongeveer 11 minuten over om eraan te komen. Ga je liever met het openbaar vervoer naar deze locatie toe? Dan doe je er ongeveer 20 minuten over en mag je daarna ongeveer 9 minuten gaan lopen om op de locatie aan te komen.
Als er iets kinderlijk eenvoudig is dan is het wel het aanvragen van je scooter rijbewijs in Zwolle. Je maakt hiervoor heel simpel via de website van de gemeente Zwolle en afspraak. Op de afspraak ben jij persoonlijk aanwezig en heb jij een geldig legitimatiebewijs bij je en een goede pasfoto. Je moet tijdens de aanvraag ook de kosten voldoen die vastzitten aan het aanvragen van je scooter rijbewijs in Zwolle.
Zoals we al hadden gezegd zitten er aan het aanvragen van je scooter rijbewijs kosten verbonden. Bij een normale aanvraag betaal je €41.60 voor het aanvragen. Doe je een spoedaanvraag dan betaal je een totaalbedrag van €75.70. Je bent dan dus een bedrag van €34.10 meer kwijt om je rijbewijs aan te vragen maar je hebt het dan wel eerder in handen.

Zodra de aanvraag is gedaan gaan ze voor jou aan het werk om je rijbewijs te maken en jij kan het dan vijf werkdagen later op komen halen bij de gemeente Zwolle. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken maar je moet wel even je afhaalbewijs meenemen.

Bij een spoedaanvraag heb jij je rijbewijs vaak de volgende werkdag al in handen. Let erop dat je pas gaat scooter rijden wanneer je je scooter rijbewijs ook echt in handen hebt. Je moet het namelijk kunnen tonen wanneer erom gevraagd wordt.