Scooter rijbewijs Bergen op Zoom

Je hebt de keuze gemaakt om voor je scooter rijbewijs te gaan in Bergen op Zoom. Om je scooter rijbewijs zo snel mogelijk te kunnen halen zou je gebruik kunnen maken van de mogelijkheid tot het volgen van een cursus. Dit kun je doen voor het theoretische gedeelte van het rijbewijs, maar ook voor het praktische gedeelte van het rijbewijs. Scootercursus.nl bied je de mogelijkheid om voor beide onderdelen een cursus te volgen. Voor meer informatie hoef je alleen maar op de button hieronder te klikken.

Volg je scootercursus in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom en het halen van je scooter theorie

Nu je ervoor hebt gekozen om de scooter theorie te gaan halen in Bergen op Zoom zou je ervoor kunnen kiezen om hiervoor een cursus te volgen. Wanneer je deze cursus zou volgen via scootercursus.nl volg je een cursus waarbij je ongelimiteerd klassikaal les kunt volgen.


Niet alleen de ongelimiteerde klassikale lessen maken het volgen van een cursus via scootercursus.nl aantrekkelijk. Je kunt namelijk een pakket kiezen waarbij een examen inbegrepen is. Ook heb je een slagingsgarantie bij deze cursus. Je mag net zo lang deelnemen tot je de theorie hebt gehaald.


Hiervoor deze cursus zou je dan een bedrag van €135 moeten betalen. Mocht je alleen de cursus willen volgen en geen examen erbij willen hebben, dan is dat ook mogelijk. Voor alleen de cursus wordt dan een bedrag van €85 in rekening gebracht.

Bergen op Zoom en het halen van je scooter praktijk

Nu je de theorie hebt gehaald mag je eindelijk gaan beginnen aan de praktijk. Hiervoor kun je bij ons ook een praktijkcursus van 4 lessen gaan volgen. Na het afronden van deze 4 praktijklessen volgt het praktijkexamen.


De 4 lessen die je gaat volgen bij deze cursus zou je in een dag kunnen doen. Mocht je dat niet willen, dan kun je er ook voor kiezen deze te verdelen over twee verschillende dagen. Deze €379. Daar ben je helemaal vrij in.


Als je van plan bent beide cursussen te gaan volgen, dan kun je er ook voor kiezen het alles in 1 pakket af te nemen. Dit pakket bestaat uit de theorie- en de praktijkcursus en de beide examens. Dit cursuspakket inclusief beide examens in het pakket kun je voor €475 afsluiten.

Het aanvragen van je scooterrijbewijs in Bergen op Zoom

Na het afleggen van beide examens en het behalen van de certificaten kun je bij het stadskantoor van Bergen op Zoom het rijbewijs ook daadwerkelijk aan gaan vragen. Om deze aanvraag te kunnen doen zul je eerst een afspraak moeten maken.


Wanneer je de afspraak hebt gemaakt en je de aanvraag gaat doen moet je er wel aan denken dat je alle gevraagde documenten mee neemt. De documenten die je mee moet nemen zijn een geldig legitimatiebewijs, pasfoto’s die aan de richtlijnen voldoen en een pinpas of contant geld.


Mocht je per ongeluk een van deze drie dingen vergeten zijn, dan kan de afspraak helaas niet doorgaan en zul je voor de aanvraag een nieuwe afspraak moeten maken. Het is dan ook belangrijk dat je van tevoren goed gaat kijken naar wat je allemaal mee moet nemen.

Door Bergen op Zoom met de scooter

Bergen op Zoom is een middelgrote stad met een grootte van ongeveer 95 km2. In Bergen op Zoom wonen zo een 70 mensen. Het is dan ook een stad met veel verkeer en openbaar vervoer en heeft een historisch stadscentrum. Met een scooter kun je je veel makkelijker door de stad heen bewegen.


Bergen op Zoom is een stad aan het water. Hoe heerlijk is het om dan lekker langs de kust te gaan toeren met je scooter en lekker even uitwaaien met je haren in de wind. Je kan je makkelijk van de ene kant van de stad naar de andere kant verplaatsen. Parkeerkosten zijn verleden tijd als je je met een scooter verplaatst. Je kunt hem overal neerzetten en je bent veel sneller op de plaats van bestemming.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Bergen op Zoom is Gagelboslaan 162, 4623 AH. Je kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur en 16:30 uur. Op zaterdag is deze locatie van het CBR gesloten. Het CBR is op een goede manier te bereiken via het openbaar vervoer of met de fiets. Vanaf het station ben je met het openbaar vervoer 10 minuten onderweg en met de fiets kun je er al in 6 minuten zijn.

Voor het aanvragen voor het scooter rijbewijs moet je eerst een afspraak maken bij het stadskantoor van Bergen op Zoom. Voor de aanvraag zijn een aantal documenten nodig, die je mee moet nemen. Zo moet je pasfoto’s, een geldig legitimatiebewijs en een pinpas of contant geld voor het afrekenen van de kosten meenemen. Als een van deze dingen ontbreekt kan de aanvraag niet afgerond worden.

Bij de aanvraag van een scooter rijbewijs zul je kosten moeten betalen. Het gaat hierbij om een bedrag van €41,60. Na de aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat het rijbewijs voor je klaarligt om afgehaald te worden.


Vind je die 5 dagen te lang duren en kun je niet wachten. Dan zou je ook een spoedaanvraag kunnen doen. Hiervoor betaal je dan wel €34,10 extra, je hebt hem wel binnen 2 dagen in huis.

Nadat je de aanvraag hebt afgerond zul je toch nog 5 dagen moeten wachten voordat je gebruik kan gaan maken van de voordelen van het scooter rijbewijs. Tenzij je gebruik hebt gemaakt van de spoedaanvraag, dan kun je al binnen twee dagen met de scooter de weg op. Als je de aanvraag vroeg op de dag hebt gedaan kan het zijn dat je hem de volgende werkdag al op kan halen.