Scooter rijbewijs Goes

Er is niets zo lekker als de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar je wilt. Natuurlijk kun je dat met de fiets ook maar een scooter is toch net even wat sneller. Wanneer je je scooter rijbewijs wilt halen moet je er echter wel rekening mee houden dat je het rijbewijs niet cadeau krijgt. Je scooterrijbewijs in Goes halen wordt gelukkig wel enorm veel makkelijker door de goede begeleiding van scootercursus.nl.

Volg je scootercursus in Goes

Scooter theorie halen in Goes

Als je 15,5 jaar oud bent mag je beginnen met je scooter theorie in Goes. Het scooter theorie-examen moet je zeer zeker niet onderschatten want er wordt wel flink wat van je verwacht. Het CBR stelt namelijk strenge eisen aan het scooter rijbewijs. En zeker het theorie-examen is niet gemakkelijk. Dit alles heeft het CBR gedaan om de rijveiligheid te verhogen.

Om die reden is het dan ook verstandig dat je een theoriecursus afsluit. Met een theoriecursus pakket krijg je namelijk alle begeleiding die je nodig hebt om het examen met een goed resultaat af te sluiten. De kosten hiervan bedragen 135 euro. Voor dat bedrag krijg je de theoriecursus en het CBR-examen.

Ook krijg je een slagingsgarantie. Dat wil zeggen dat je net zolang je CBR-theorie examen mag herhalen totdat je geslaagd bent. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je je scooter rijbewijs wel gaat halen. Je kunt ook alleen het pakket kopen met de theoriecursus zonder CBR-examen. Hier betaal je 85 euro voor.

Scooter praktijk behalen in Goes

Zodra je geslaagd bent voor je theorie-examen is het eindelijk zover dat je mag gaan werken aan je praktijkexamen. En eerlijk is eerlijk, dit is natuurlijk wel het leukste gedeelte van het scooter rijbewijs halen want nu komt het eindelijk dichtbij. Je bent nog maar één stap verwijderd van je scooter rijbewijs.

Op 1 dag krijg je van ons vier praktijklessen. Deze lessen gaan jou helpen om alle vaardigheden die je nodig hebt om volgens CBR-normen veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer, eigen te maken. Je maakt hierbij gebruik van een scooter en scooterhelm van ons. Je hoeft zelf dus niks mee te nemen. De instructeur die je begeleidt gaat ook mee naar het CBR-examen.

Het is overigens ook mogelijk om de praktijklessen over 2 dagen te spreiden mits je dat prettiger vindt. De totale kosten voor het praktijkexamen bedragen 379 euro. Je kunt ook een totaalpakket afsluiten voor zowel praktijk en theorie en dat kost je dan 475 euro. Voordeel is dat je dan ook nog eens 100 euro krijgt voor als je bijvoorbeeld ook nog autorijlessen aansluitend wilt volgen.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Goes

Als je geslaagd bent voor zowel je theorie als je praktijkexamen dan ben je zo ver dat je je scooter rijbewijs aan kunt vragen. Je moet hiervoor naar het gemeentehuis van Goes. Het adres hiervan is M.A de Ruijterlaan 2 in Goes. Je kunt niet zonder een afspraak je rijbewijs aanvragen. En zorg dat je een geldig legitimatiebewijs, pasfoto en geld meeneemt naar de afspraak.

Met de scooter op pad in Goes

Goes is bij uitstek geschikt om te verkennen per scooter. Er is meer dan genoeg te doen in Goes en de scooter is dan bij uitstek een prettig vervoersmiddel om je mee te verplaatsen. Ook de omgeving van Goes is de moeite van het verkennen waard en met de scooter wordt het bezoekje aan het centrum van Goes ook een stukje gemakkelijker.

Of je nu de scooter wilt gebruiken om je te verplaatsen voor school of werk, of omdat je even lekker wilt chillen met je vrienden, de scooter geeft je ontzettend veel vrijheid.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het CBR van Goes zit gevestigd op het adres M.A de Ruijterlaan 2, 4461 GE in Goes. Het CBR-examencentrum zit vlakbij het station van Goes. Het is slecht 5 minuten lopen naar het CBR-examencentrum, dus je kunt het CBR niet per openbaar vervoer bereiken. Maar dat is met deze afstand van het centraal station dan ook niet nodig.
Wanneer je je scooterrijbewijs in Goes wilt aanvragen dan moet je een afspraak maken bij de gemeente Goes. Het adres van de gemeente Goes is M.A de Ruijterlaan 2, 4461 GE in Goes. Zonder afspraak kun je geen rijbewijs aanvragen. Het aanvragen en ophalen van het rijbewijs gebeurt op het stadskantoor.
Het aanvragen van je scooterrijbewijs in Goes kost 41,60. Je hebt ook de mogelijkheid om je rijbewijs met spoed aan te vragen alleen hier wordt 34,10 aan extra kosten voor berekend.
Wanneer je de aanvraag voor je scooter rijbewijs hebt gedaan kun je deze na 5 dagen ophalen. Als je een spoed aanvraag hebt gedaan voor 15 uur dan kun je de volgende werkdag je rijbewijs al ophalen.