Scooter rijbewijs Deventer

Het halen van je scooter rijbewijs is iets wat de meeste tieners wel willen maar ook ouderen gaan er steeds vaker voor. Het heeft dan ook zo zijn voordelen om in het bezit te zijn van je scooter rijbewijs. Wanneer je dit wilt gaan doen moet je voor twee onderdelen examen doen. Je moet je theorie doen en je praktijk. Om je goed voor te bereiden op de examens kan je erover denken om een cursus te volgen bij scootercursus.nl. Wil jij er meer informatie over? Klik op de button hieronder en lees waar een theoriecursus en een praktijkcursus uit bestaat!

Volg je scootercursus in Deventer

Scooter theorie behalen in Deventer

Je scooter theorie behalen is een pittige klus. Je moet tijdens het examen wat bestaat uit 50 vragen er minimaal 44 goed hebben. Dat zijn er dus heel wat! Je kunt je goed voorbereiden door via scootercursus.nl een theoriecursus te volgen. De cursus bestaat uit onbeperkt klassikaal les volgen en het oefenen van online theorie-examens zodat jij al een beetje weet wat er komen gaat. Tijdens het klassikaal les volgen kan jij altijd je vragen stellen die je hebt.

Zodra jij er klaar voor bent kan je het theorie-examen gaan doen. Een theoriecursus inclusief het examen kost €135 euro. Wij vragen dan het examen voor je aan. Wij garanderen jou dat wij de snelste examendatum hebben voor jou.

Scooter praktijk in Deventer

Heb je het theorie-examen met goed gevolg afgelegd? Gefeliciteerd! Je mag nu een stap verder en gaan voor het praktijkgedeelte van je scooter rijbewijs. Ook hiervoor kun je een cursus volgen zodat jij niet onbeslagen ten ijs gaat en weet waar je aan toe bent. Tijdens de praktijkcursus krijg jij vier praktijklessen waarin jou alles uitgelegd wordt wat te maken heeft met het scooter rijden. De vier praktijklessen kan je wanneer je dat liever hebt ook verdelen over 2 dagen zodat je niet alles achter elkaar hebt. Het is maar net wat jij zelf het fijnst vindt.

Tijdens de praktijkcursus hoef jij niet zelf in het bezit te zijn van een scooterhelm en scooter, jij mag namelijk die van ons gebruiken. Ook wanneer je het examen gaat afleggen bij het CBR mag jij gebruik maken van onze spullen!

Een praktijkcursus brengt natuurlijk kosten met zich mee. Deze bedragen €379,-. Ben jij er van tevoren al zeker van dat jij beide cursussen wilt gaan volgen dan kun je de overweging maken om een totaalpakket te nemen. Dit kost inclusief beide examens €475,-.

Geslaagd? Gefeliciteerd! Zo vraag jij het scooter rijbewijs aan in Deventer

Ben jij voor beide onderdelen geslaagd? Feestje! Jij mag nu bijna gaan scooter rijden maar eerst moet jij nog even je scooter rijbewijs aan gaan vragen. Dit doe je op een hele eenvoudige manier. Je maakt even een afspraak bij de gemeente Deventer om de aanvraag te doen en een paar dagen later heb jij je scooter rijbewijs in handen.

Met de scooter op pad in Deventer

Deventer is een plaats in de provincie Overijssel met een inwoneraantal van bijna 82.000 inwoners. Deventer is een van de steden van Nederland die het oudst is. De stad staat erom bekend dat het oudste stenen huis daar is gelegen en ook het oudste wandelpark. Ook heeft het de oudste wetenschappelijke bibliotheek genaamd de Athenaeumbibliotheek.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

De stad Deventer heeft een eigen CBR waar jij naartoe kan gaan om het examen te gaan doen. Je kunt dan terecht aan de Duisburgstraat 10, 7418 BK in Deventer. Met het openbaar vervoer doe je er vanaf het station in Deventer ongeveer 20 minuten om er te komen. Ga je liever met de fiets? Ook dat is mogelijk. Je doet er dan ook zo een 20 minuten tot een half uur over.

Je wilt graag weten hoe jij je scooter rijbewijs aan moet gaan vragen in Deventer? Je moet daar even een afspraak voor maken op de website van de gemeente Deventer. Wanneer je naar de afspraak toe gaat moet je wel wat documenten meenemen zodat de aanvraag gedaan kan worden. Je hebt een geldig ID nodig en een pasfoto die voldoet aan de eisen die eraan worden gesteld. Vaak kan je deze pasfoto’s op het gemeentehuis laten maken.

Tijdens de aanvraag moet je ook meteen de kosten voldoen die eraan vastzitten. Vergeet dus je pinpas niet mee te nemen anders kan de aanvraag helaas niet doorgaan.

Jouw rijbewijs voor je scooter aanvragen kost €41,60 in de gemeente Deventer. Door bijna het hele land ligt deze prijs gelijk. Wil je het scooter rijbewijs eerder hebben dan kan je erover nadenken om een spoedaanvraag te doen. Je betaalt hiervoor dan €75,70. Dit is dus een meerprijs van €34,10. Je moet dan nog wel de kosten erbij rekenen die je kwijt bent voor het maken van je pasfoto.

Heb je een gewone aanvraag gedaan dan kan je na 5 werkdagen het scooter rijbewijs persoonlijk afhalen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken maar wel je afhaalbewijs mee te nemen naar het gemeentehuis. Heb je een spoedaanvraag gedaan dan mag je vaak de volgende werkdag of na 2 werkdagen al het scooter rijbewijs af gaan halen. Je kunt dan dus al lekker snel de weg op met jouw scooter en genieten van de vrijheid!