Scooter rijbewijs Dordrecht

Heb jij de leeftijd gehaald dat je eindelijk mag beginnen aan je scooterrijbewijs? Dan wil je er wel zeker van zijn dat je bij een rijschool terecht komt die weet wat jij nodig hebt om je rijbewijs te halen. Dan moet je zeker een kijkje nemen bij scootercursus.nl. Want met onze jarenlange ervaring, goed samengestelde theorie pakket en ervaren instructeurs, kun jij er zeker van zijn dat jij je scooter rijbewijs in Dordrecht met gemak gaat halen en binnenkort kunt genieten van de vrijheid die scooter rijden je biedt. Voor meer informatie kun je op de button hieronder klikken.

Volg je scootercursus in Dordrecht

Scooter theorie in Dordrecht halen

Dordrecht is natuurlijk de place to be in Nederland. In Dordrecht is het nooit saai. Wanneer je 15,5 bent geworden mag je eindelijk gaan beginnen met je scooter rijbewijs. Allereerst zul je je theorie examen moeten behalen en dat kan nog weleens een flinke kluif gaan worden.

Om hierbij geholpen te worden kun je bij scootercursus.nl een theorie cursus volgen waar het CBR examen al bij in zit. De kosten hiervan bedragen €135. Hier zit dan ook nog eens een slagingsgarantie bij inbegrepen. Dit wil zeggen dat als jij niet slaagt dat je mag blijven proberen totdat je het wel hebt gehaald.


Ook is er de mogelijkheid om alleen de theoriecursus af te sluiten. Dit kost je €85, maar hier zit dan geen examen van het CBR bij. Dit examen zul je dan zelf moeten regelen bij het CBR, terwijl wij anders alles voor je regelen als je het complete pakket bij ons afneemt.

Scooter praktijk halen in Dordrecht

Wanneer je je scooter theorie hebt gehaald mag je gaan beginnen aan je praktijk. Je scooter praktijk in Dordrecht halen is met scootercursus.nl vrij eenvoudig. In een snel tempo kun je alles onder de knie krijgen wat je nodig hebt voor het afleggen van het examen.

De praktijk cursus bestaat uit 4 praktijklessen, in deze lessen leer jij alles wat je nodig hebt om te kunnen slagen voor je praktijk examen voor het scooter rijbewijs. De les en het examen doe je op een scooter van ons. Na de 4 praktijklessen, die je ook in 2 dagen zou mogen doen, volgt het CBR examen.

De kosten voor het praktijkexamen bedragen €379. Dat is dus inclusief de 4 praktijklessen en het CBR examen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een alles in 1 pakket af te sluiten. Wat wil zeggen dat je voor de prijs van €475 de theorie cursus, het theorie examen, de praktijkcursus en het praktijk examen in een pakket af kan nemen.

Het aanvragen van je scooterrijbewijs in Dordrecht

Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald kun je eindelijk legaal op je scooter rondrijden. Eerst nog wel even het rijbewijs aanvragen natuurlijk. Maar voordat je legaal op een scooter rond kan gaan rijden zul je eerst een afspraak moeten maken bij de gemeente. Zorg ervoor dat je een geldig legitimatie bewijs mee neemt, een pasfoto en geld om je rijbewijs te betalen. Bij het ontbreken van een van deze zaken is het niet mogelijk om de aanvraag op dat moment af te kunnen ronden. Er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden.

Met de scooter op pad in Dordrecht

Dordrecht is een prachtige oude stad. Met de scooter is het zo makkelijk om lekker in en rondom Dordrecht te rijden. Of je nu even het mooie oude centrum van Dordrecht in wil om te shoppen of omdat je met je vrienden lekker door de stad wil rijden, de scooter is perfect om Dordrecht mee te verkennen.

Natuurlijk is het ook fijn dat je je heel snel van A naar B kunt verplaatsen met de scooter. Zo ben je met de scooter ook binnen een mum van tijd in Rotterdam. Daarnaast heb je nooit parkeerproblemen en kun je overal je scooter kwijt als je even iets wil gaan doen.

Zo kent het rijden met een scooter verschillende voordelen, want je hoeft nooit meer te wachten op de bus. Je kan gewoon op de scooter springen en naar de plaats van bestemming rijden.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Dordrecht is de Egstraat 4, 3319 LA in Dordrecht. Met het openbaar vervoer ben je vanaf het Dordrecht station met 12 minuten op het CBR. Met de fiets is het ook prima te doen en doe je er gemiddeld een kwartier over vanaf het station.
De aanvraag voor het scooterrijbewijs gaat via de gemeente Dordrecht. Voor het doen van de aanvraag zul je een afspraak bij de gemeente Dordrecht moeten maken. Bij de afspraak heb je een geldig legitimatie bewijs nodig, een goedgekeurde pasfoto en geld of een pinpas om de aanvraag van het scooter rijbewijs mee af te kunnen ronden.
Het aanvragen van een scooterrijbewijs kost 41,60. Daarnaast heb je ook nog eens de mogelijkheid om het scooterrijbewijs met spoed aan te vragen, in dat geval betaal je 34,10 extra. Voor dit bedrag mag je ervan uit gaan dat je je scooterrijbewijs binnen 2 werkdagen in huis hebt liggen. Bij een standaard aanvraag is dit 5 werkdagen.
Wanneer je voor de reguliere aanvraag gaat, dan moet je 5 dagen wachten voordat je je scooter rijbewijs op kunt halen. Een spoedaanvraag zorgt ervoor dat je je rijbewijs de volgende dag na aanvraag al op kunt halen. Tenzij je dit later op de dag hebt aangevraagd, dan kan het zijn dat je hem de tweede werkdag na de aanvraag op kan halen.