Scooter rijbewijs Gorinchem

Ben jij minimaal 15,5 jaar oud en wil je heel graag je scooterrijbewijs in Gorinchem halen? Dan ben je bij scootercursus.nl aan het juiste adres. Wij begeleiden jou bij het behalen van je scooterrijbewijs, zo weet je zeker dat je met gemak gaat slagen voor je scooterrijbewijs. Want eerlijk is eerlijk, er is natuurlijk niets zo leuk dan met je scooter gaan chillen met vrienden of met slecht weer niet meer te hoeven fietsen naar school. Een scooterrijbewijs bied je zoveel vrijheid, en het is heel makkelijk om je te verplaatsen met een scooter. Tijd om je rijbewijs te gaan halen dus!

Volg je scootercursus in Gorinchem

Scooter theorie halen in Gorinchem

Je moet minimaal 15.5 jaar oud zijn om te gaan starten met je scooterrijbewijs. Je begint met je theorie-examen en dat moet je niet onderschatten. Het CBR stelt hele strenge eisen aan het theorie-examen, niet alleen voor de auto maar juist ook voor de scooter. De eisen voor het scooterrijbewijs zijn de laatste jaren veel strenger geworden.

Zeker wanneer je je bedenkt dat je in de jaren 90 je rijbewijs gewoon bij het postkantoor kon kopen zodra je de juiste leeftijd had bereikt. Maar die tijd is niet meer. Nu moet je ploeteren bij het CBR om scooter te mogen rijden. Gelukkig bieden wij je een theoriepakket aan waarbij het leren voor je scooterrijbewijs erg gemakkelijk wordt.

Wij bieden twee pakketten aan. Het eerste pakket is de theoriecursus inclusief het CBR-examen. Voordeel van dit pakket is dat je ook een slagingsgarantie erbij krijgt. Mocht het zo zijn dat je om wat voor reden dan ook je examen niet hebt gehaald dan mag je het examen net zolang herkansen totdat je wel geslaagd bent. Wij geloven namelijk in jou!

Je scooter theorie in Gorinchem halen is met deze theoriecursus dus succes verzekerd. En dat is uiteraard wel een fijne gedachte! De kosten voor dit totaalpakket bedragen 135 euro. Het tweede pakket is zonder het CBR-examen. Je krijgt dan puur en alleen de theoriecursus aangeboden. De kosten hiervan zijn 85 euro.

Scooter praktijk behalen in Gorinchem

Wanneer je je theorie-examen hebt gehaald kun je door voor het praktijkexamen. De spanning zal nu waarschijnlijk bij jou wel gaan toenemen want nu is het rijbewijs erg dichtbij. Als je je scooter praktijk in Gorinchem wilt halen dan kunnen wij jou een pakket aanbieden waarbij je er wel zeker van kunt zijn dat je goed voorbereid naar het CBR zult gaan en zult slagen voor je scooter rijbewijs.

De praktijkcursus ziet er bij ons namelijk zo uit. Je gaat in vier praktijklessen op 1 dag alle vaardigheden leren die je nodig hebt om te slagen voor je rijbewijs. Dit doe je gewoon op onze scooter en met onze helm. Je hoeft zelf dus niets mee te nemen hiervoor. Aansluitend na de praktijklessen zul je doorgaan naar het CBR om examen af te leggen.

Vind je alles op 1 dag te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om de praktijkcursus op te delen in 2 dagen. De kosten voor de praktijkcursus zijn 379. Daar zit zowel de cursus als het CBR-examen bij inbegrepen.

Ook kun je kiezen voor een totaalpakket voor de theorie en de praktijk samen, de kosten hiervan zijn 475. Als cadeautje krijg je dan ook nog eens 100 euro korting voor als je ook je voor je autorijbewijs wilt gaan na het behalen van je scooterrijbewijs.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Gorinchem

Wanneer je je scooterrijbewijs hebt gehaald dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs ophalen. Hiervoor moet je een afspraak maken bij de gemeente Gorinchem. Het adres van de gemeente Gorinchem is Stadhuisplein 1 in Gorinchem. Je dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen samen met een recente, goedgekeurde pasfoto en geld om de aanvraag te betalen.

Met de scooter op pad in Gorinchem

Gorinchem stad die zich bij uitstek leent om per scooter te ontdekken. Of je nu een heerlijk ritje buiten Gorinchem wil doen in de omliggende dorpen of wanneer je een dagje lekker wilt shoppen in het centrum van Gorinchem. De scooter is altijd een ideaal vervoersmiddel. Je kunt je namelijk snel verplaatsen en overal parkeren en dat is natuurlijk wel echt heel fijn.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Gorinchem is Sportlaan 2A, 4209 AX in Schelluinen. Het CBR is met het openbare vervoer heel makkelijk te bereiken. Met de bus ben je met een kwartier van het centraal station Gorinchem op het CBR. Met de fiets ben je ongeveer dezelfde reistijd kwijt. Vertrek wel altijd op tijd want je mag absoluut niet te laat komen voor je examen.
Als je je rijbewijs wilt aanvragen moet je een afspraak maken met de gemeente Gorinchem. Zonder afspraak kun je niet bij de gemeente terecht. Je hebt een geldig legitimatiebewijs nodig, een recente foto en je moet de kosten per pin of contant afrekenen.
De kosten voor het aanvragen van een scooterrijbewijs in Gorinchem bedragen 41,60. Dat is exclusief de kosten voor het maken van een pasfoto. Hier moet je ook nog wel 10 euro voor rekenen. Je kunt ook het scooter rijbewijs met spoed aanvragen, dat kost dan 34,10 extra
Nadat je de aanvraag hebt ingediend duurt het ongeveer 5 dagen voordat je het scooter rijbewijs kunt ophalen. Als je kiest voor een spoedaanvraag kun je het rijbewijs de volgende dag al ophalen.