Scooter rijbewijs Wassenaar

Je hebt er waarschijnlijk even goed over na moeten denken, maar bent nu toch tot de conclusie gekomen dat je toch wel graag voor je scooter rijbewijs wil gaan. Het hebben van een scooterrijbewijs brengt verschillende voordelen met zich mee.

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je op een snelle manier je scooter rijbewijs kan halen, dan zou je eigenlijk een cursus moeten volgen die je hierbij kan helpen. Deze cursus zou je kunnen volgen via scootercursus.nl. Voor zowel voor de theorie en de praktijk bieden zij die mogelijkheid. Mocht je hier interesse in hebben, dan kun je op de button klikken voor meer informatie.

Volg je scootercursus in Wassenaar

Scooter theorie halen in Wassenaar

Een van de twee examens die je af moet gaan leggen is het theorie-examen. Door de eisen van het CBR die steeds strenger worden wordt het steeds lastiger om het theoretische gedeelte helemaal zelf op te pakken. Daarom doe je er goed aan een cursus te volgen hiervoor.

Via scootercursus.nl heb je de mogelijkheid een theoriecursus te volgen. Hierbij heb je twee keuzemogelijkheden. De eerste is een cursus inclusief het examen. Dit kost je dan €135. Bij deze cursus kun je ongelimiteerd gebruik maken van klassikale lessen en je kunt er online oefenexamens maken.

Dan zou je er ook voor kunnen kiezen alleen de cursus te gaan volgen zonder dat het examen daarbij in zit. Hiervoor betaal je dan een bedrag van €85. Scotercusus.nl bied je een 10% slagingsgarantie, hierdoor kun je door blijven gaan tot je het hebt gehaald.

Scooter praktijk behalen in Wassenaar

Eenmaal geslaagd voor je theorie-examen wordt het tijd om te gaan beginnen aan het praktijkexamen. Het halen van je scooter rijbewijs komt steeds een stapje dichterbij, je bent nog maar een kleine stap verwijderd hiervan. Ook voor deze laatste praktische stap zou je een cursus kunnen volgen bij scootercursus.nl.

Voor een bedrag van €379 krijg je vier praktijklessen waarin je wordt voorbereid op het praktijkexamen dat je af moet leggen bij het CBR. Je maakt hierbij gebruik van een scooter en helm van scootercursus.nl.

Ook tijdens het examen maak je hier gebruik van. Vind je vier praktijklessen op een dag te veel dan kun je ook kiezen om het te spreiden over twee dagen. Daarnaast bieden we nog het totale all-in pakket. Hier zit inbegrepen de theoriecursus, praktijk cursus en de beide CBR-examens.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Wassenaar

Nu je eindelijk geslaagd bent voor alle twee de CBR-examens mag je gaan genieten van je scooter. Eerst moet je natuurlijk nog wel even je scooter rijbewijs aanvragen en dat doe je bij de gemeente Wassenaar.

Voor het aanvragen van het rijbewijs zul je als eerst een afspraak moeten maken. Het is namelijk niet zo dat je zomaar even aan kan komen waaien bij het gemeentehuis. En als je dan een afspraak hebt gemaakt moet je niet vergeten een aantal documenten mee te nemen.

De documenten die je zeker niet mag vergeten zijn een geldig identiteitsbewijs, een pasfoto en een betaalmiddel. Vergeet geen van deze drie dingen, want dan moet je een nieuwe afspraak maken om de aanvraag te doen.

Met de scooter op pad in Wassenaar

Zodra je je scooter rijbewijs hebt gehaald zul je merken hoe fijn het is om je in de omgeving van Wassenaar te verplaatsen. Of je nu even wilt relaxen met je vrienden of dat je gewoon gezellig wilt shoppen of makkelijk naar school wilt gaan of werk, de scooter is het ideale voertuig. Zo wordt het nog leuker om door Wassenaar te gaan.

Waar je voorheen gebruik moest maken van het openbaar vervoer en alle ergernissen die daarbij horen, kun je met de scooter onbezorgd lekker gaan toeren naar iedere plek die je graag zou willen. Ook ben je met de scooter veel sneller van a naar b als met de auto.

Met de auto liep je nogal eens tegen [parkeerproblemen aan, maar met de scooter zul je daar geen last van hebben, want je kunt hem neerzetten waar je hem maar hebben wil. Ook zul je geen last meer hebben van de reistijden en wachttijden die bij het openbaar vervoer horen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Wanneer je examen moet gaan doen als je in Wassenaar woont kun je terecht bij het CBR in Leiden. Het adres hiervan is Smaragdlaan 99 A, 2332 JP Leiden. Het CBR is vanaf het station makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In 20 minuten kun je met het openbaar vervoer bij het CBR zijn. Met de fiets ben ruim een kwartier onderweg.
Het scooter rijbewijs kun je aanvragen bij het gemeentehuis van Wassenaar. Dit kan je niet zonder afspraak doen. En je moet er zorg voor dragen dat je alle gevraagde documenten bij je hebt. Hierbij moet je denken aan een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto die niet ouder is dan 6 maanden en contant geld of een pinpas.
Het aanvragen van een scooter rijbewijs is niet gratis. Je kunt dit op twee verschillende manieren doen. Je kunt de standaard aanvraag doen of je kunt gebruik maken van de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen. De kosten voor het aanvragen van je scooterrijbewijs in Wassenaar zijn €41,60. Een spoedaanvraag is ook een mogelijkheid maar hier moet je dan wel een bedrag van €34,10 extra voor betalen.
Bij een aanvraag volgens de standaard aanvraagprocedure duurt het vijf werkdagen om de aanvraag van jouw scooter rijbewijs af te ronden. Het scooter rijbewijs zal dan na die 5 dagen voor je klaarliggen om afgehaald te worden. Wil je je rijbewijs eerder hebben, dan moet je een spoedaanvraag doen. Dan kun je het rijbewijs na 1 tot maximaal 2 dagen ophalen bij het gemeentehuis.