Scooter rijbewijs Lelystad

Als je in Lelystad woont en je hebt het besluit genomen om voor je scooter rijbewijs te gaan, dan zou je hiervoor ook een cursus kunnen gaan volgen om beter voorbereid bij het examen te kunnen verschijnen. Bij scootercursus.nl heb je de mogelijkheid om een cursus te volgen voor de theorie, maar ook voor de praktijk. Zij zullen je dan helemaal voorbereiden op wat je kan verwachten bij het examen dat je af moet leggen voor beide onderdelen. Klik op de button hieronder als je meer informatie wil hebben over de cursussen die worden aangeboden.

Volg je scootercursus in Lelystad

Scooter theorie halen in Lelystad

Je gaat er helemaal voor en je wil het liefst zo snel mogelijk lekker genieten van je eigen scooter op de weg. Dan doe je er goed aan om een theoriecursus te gaan volgen. Dit zou je kunnen doen via scooter cursus.nl.

Bij deze cursus zitten onbeperkte klassikale lessen inbegrepen.
Je kunt alle tijd nemen die jij nodig denkt te hebben. Naast de onbeperkte klassikale lessen bieden wij je ook nog eens een 100% slagingsgarantie aan. Wij geloven in jou, daarom mag je doorgaan tot je het theoriecertificaat hebt weten te behalen.


Wil je die cursus gaan volgen, dan hoef je hier maar €135 voor te betalen. Ook is het mogelijk om de cursus te volgen zonder dat er een examen bij zit. Voor alleen de cursus zou je dan €85 moeten betalen.

Scooter praktijk behalen in Lelystad

Je mag pas aan het praktijkgedeelte gaan beginnen als je de theorie hebt gehaald. Hiervoor kun je bij scootercursus.nl ook praktijkcursus van 4 lessen gaan volgen. Adat je deze 4 lessen hebt doorlopen kun je een praktijkexamen af gaan leggen.

De 4 lessen hoef je niet allemaal in een dag te volgen. Je kunt ze ook spreiden over twee dagen verdeeld. Wanneer je gebruik zou willen maken van deze praktijkgerichte cursus dan moet je hiervoor €379 betalen.

Het is ook mogelijk om een alles in een pakket te nemen, hierbij zitten dan beide cursussen en examens inbegrepen. Voor dit pakket zou je dan €475 moeten betalen. Hiermee ben je er wel van verzekerd dat je voor beide examens goed voorbereid naar het CBR toe zal gaan.

Door het volgen van beide cursussen zorg je ervoor dat de kans van slagen voor beide examens bij het eerste examen veel groter wordt.

Scooter rijbewijs in Lelystad aanvragen

Nu je beide certificaten hebt weten te behalen kun je door naar de volgende stap. Dit is het aanvragen van je scooterrijbewijs bij de gemeente Lelystad. Dit moet je altijd doen in de gemeente waar je woonachtig bent.

Je kan niet zomaar naar de gemeente gaan om de aanvraag te gaan doen. Hiervoor moet je altijd een afspraak maken. Dit kun je telefonisch of online inplannen. Als je naar de afspraak gaat moet je er wel voor zorgen dat je een geldig legitimatiebewijs, de gevraagde pasfoto’s en een betaalmiddel mee neemt.

Het is namelijk zo dat wanneer je een van deze drie dingen vergeet mee te nemen, dat de afspraak dan niet door kan gaan en je dan een nieuw afspraak in zou moeten plannen voor het doen van een nieuwe aanvraag.

Met de scooter op pad in Alkmaar

Lelystad is wat oppervlakte betreft een behoorlijk grote stad. De stad is namelijk 765 km 2 groot. Maar de stad telt maar ruim 80 duizend inwoners. De grootte van de stad verraad al dat het lastig is om alles lopen, op de fiets of met het openbaar vervoer af te leggen.

Alleen al om die reden zou het in Lelystad een gemak zijn als je je zou kunnen verplaatsen op de scooter. Je bent dan veel minder tijd kwijt aan het reizen met het openbaar vervoer of het fietsen naar de plaats van bestemming.

Een scooter kun je overal makkelijk neerzetten, zonder dat je lang hoeft te zoeken naar een parkeergelegenheid. Je hebt ook geen wachttijden meer zoals je die bij het openbaar vervoer hebt en je hoeft niet meer over te stappen. Afspreken met vrienden is nog nooit zo makkelijk geweest.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Lelystad heeft geen CBR. Voor de examens zul je naar het CBR in Harderwijk moeten gaan. Het adres hiervan is Tesselschadelaan 1, 3842 GA Harderwijk. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur terecht.

Het CBR in Harderwijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Lelystad duurt de reis 40 minuten. Met de fiets ben je anderhalf uur onderweg.

Als je je scooter rijbewijs aan wil gaan vragen moet je bij de gemeente Lelystad een afspraak maken. Bij het aanvragen heb je wel een aantal zaken nodig. Het is ook de bedoeling om het rijbewijs van de aanvraag meteen te betalen.

Bij het aanvragen van je rijbewijs neem je mee:
● Een geldig legitimatiebewijs
● Een pasfoto die aan de eisen voldoet en geld.
● Contant geld of pinpas

In Lelystad zijn de kosten voor het aanvragen €41,60. Vanaf het moment dat je de aanvraag gedaan hebt zul je nog 5 werkdagen moeten wachten voordat je het rijbewijs in handen hebt en kan gaan rijden.

Tenzij je gebruik maakt van de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen. Na een spoedaanvraag kun je je scooterrijbewijs al binnen 2 werkdagen ophalen. Je moet er alleen wel €34,10 meer voor betalen, wat betekent dat je dan €75,70 moet betalen.

Na de aanvraag kun je na 5 werkdagen je scooterrijbewijs op gaan halen bij de gemeente Lelystad. Bij een spoedaanvraag, is deze over het algemeen de volgende dag al af te halen, maar dit is helemaal afhankelijk van het tijdstip waarop de aanvraag gedaan is. Mocht dit later op de dag gebeurd zijn, dan moet je vaak een dag langer wachten.