Scooter rijbewijs Groningen

Scooter rijden is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar voordat je kunt scooter rijden moet je eerst je rijbewijs halen en dat is een flinke klus. Het is dan ook belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op het scooter rijbewijs examen. Als je je scooter rijbewijs in Groningen wilt halen dan ben je bij scootercursus.nl aan het juiste adres. Want wij begeleiden jou van A tot Z voor het behalen van je rijbewijs. Met onze begeleiding word je scooter rijbewijs halen een makkie.

Volg je scootercursus in Groningen

Scooter theorie halen in Groningen

Voordat je op je scooter mag stappen om te gaan rijden zul je eerst het theorie-examen moeten halen. En eerlijk is eerlijk, het behalen van je theorie-examen dat is niet zo gemakkelijk. De eisen voor het scooter theorie-examen zijn de laatste jaren namelijk steeds pittiger geworden. Het CBR vindt de verkeersveiligheid erg belangrijk en daarom is het scooter theorie-examen moeilijker geworden.

Wij bieden je een theorie cursus aan die los 85 euro kost en als je een theoriecursus wilt inclusief CBR-examen betaal je 135 euro. Maar hoe werkt dat dan? Als je de losse cursus koopt krijg je puur de theorie cursus aangeboden zonder CBR-examen. Die zul je dan zelf nog moeten aanvragen bij het CBR.

Eigenlijk is dit heel ongunstig want voor 50 euro meer krijg je bij ons het scooter examen plus, een slagingsgarantie. En juist dat slagingsgarantie is een enorme meerwaarde. Wat betekent dit? Stel je doet examen maar je slaagt niet, balen natuurlijk! Maar met de slagingsgarantie mag je net zolang herkansen tot je slaagt. Ietsjes minder balen dus, want dat kost je geen extra geld.

Het totale theoriepakket voor de scooter is dan ook eigenlijk interessanter dan los. Maar dat is een persoonlijke afweging die je moet maken.

Scooter praktijk behalen in Groningen

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen voor de scooter mag je door naar het praktijkexamen. Ook daar kun je bij scootercursus.nl voor terecht. Wij bieden namelijk een praktijkcursus aan waar je in 4 lessen alle vaardigheden voor de scooter aangeleerd krijgt. Hierbij maak je gebruik van onze scooter en helm.

Je kunt ook de praktijkcursus in 2 dagen volgen, als dit voor jou praktisch of prettiger is. Dat kun je met ons afstemmen. Nadat je de praktijklessen hebt gevolgd dan gaat de instructeur die jou begeleid heeft met je mee naar het CBR voor het examen. De kosten voor de praktijkcursus van de scooter bedragen 379 euro.

Ook heb je de optie om een totaalpakket aan te vragen voor zowel praktijk als theorie, hiervan bedragen de kosten 475 euro. Mocht je aansluitend na je scooterrijbewijs besluiten om ook autorijlessen bij ons te gaan volgen, dan krijg je 100 euro korting op je vervolglessen. Mooi meegenomen toch?

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Groningen

Gefeliciteerd! Je bent geslaagd voor je rijbewijs, nu kun je eindelijk gaan genieten van je scooter en de vrijheid die dit met zich meebrengt. Om je scooter rijbewijs aan te vragen moet je een afspraak maken bij het gemeentehuis van de stad Groningen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee, als ook een pasfoto en geld om de aanvraag mee te betalen.

Met de scooter op pad in Groningen

Groningen is natuurlijk de leukste stad van het noorden van ons land! Een echte studentenstad waar het nooit saai is. Want in Groningen is altijd veel te beleven. Wanneer je even met je vrienden op stap wilt in Groningen dan is het ideaal om met de scooter het centrum in te gaan en even heerlijk op stap te gaan. Geen gedoe met parkeren dus.

Maar ook naar school of werk toe reizen met de scooter is erg prettig. Geen gedoe meer in de regen bijvoorbeeld. Met de scooter ben je snel op school. Handig!

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het CBR van Groningen zit gevestigd op het adres Protonstraat 3, 9743 AL in Groningen. Het CBR is vanaf het station in Groningen makkelijk te bereiken. Met het openbaar vervoer ben je bijvoorbeeld met 18 minuten op het CBR. De fiets is ook een optie, en sneller want dan ben je met 10 minuten op het CBR in Groningen.

Wanneer je je scooterrijbewijs in Groningen wilt aanvragen moet je een afspraak maken met de Gemeente Groningen. Je kunt op een aantal verschillende locaties de aanvraag voor het rijbewijs gaan doen. Je kunt terecht op de volgende adressen.

Centrum, Kreupelstraat 1, 9712 HW in Groningen
Haren, Raadhuisplein 10, 9751 AN in Haren
Hoogkerk, Zuiderweg 70-2, 9744 AP in Groningen
Lewenborg, Kajuit 4, 9733 CA in Groningen
Ten Boer, Hendrik Westerstraat 24, 9791 CT in Ten Boer

Het afhalen van het scooter rijbewijs moet je doen op hetzelfde adres als waar je de aanvraag hebt gedaan.

Het aanvragen van je scooterrijbewijs in Groningen kost 41,60. Ook kun je het rijbewijs met spoed aanvragen maar hier betaal je 34,10 extra voor
De aanvraag voor jouw rijbewijs duurt 5 dagen. Als je dit te lang vindt duren kun je een spoedaanvraag doen. Hier bedragen de kosten 34,10 extra voor. Heb je de aanvraag voor 14 uur gedaan dan kan je vaak na 2 werkdagen al het scooter rijbewijs op komen halen. Is het later geweest dan moet je nog een werkdag extra wachten.