Wegens onvoorziene omstandigheden is ons bedrijf niet meer actief.

Scooter rijbewijs Assen

Ben jij van plan om binnenkort je scooter rijbewijs in Assen te halen en ben je op zoek naar een goede rijschool die jou hierbij kan helpen? Dan ben je bij scootercursus.nl aan het juiste adres want wij hebben de jarenlange expertise in huis om ervoor te zorgen dat jij met vlag en wimpel zal slagen voor je scooter rijbewijs. Een goede voorbereiding is het halve werk dus lees je hier de nodige informatie die je kan helpen een keuze te maken voor de juiste begeleiding bij het behalen van jouw scooter rijbewijs.

Volg je scootercursus in Assen

Scooter theorie halen in Assen

Je wilt gaan beginnen met je scooter theorie in Assen? Dan kunnen wij jou daarbij helpen. Het scooter theorie-examen is namelijk niet het meest gemakkelijke onderdeel van het scooter rijbewijs. Het CBR stelt namelijk hele strenge eisen aan het theorie-examen. En dat is niet zonder reden want de verkeersveiligheid is erg belangrijk.


Met de theoriecursus van scootercursus.nl leer je doelgericht alle theoretische stof die je nodig hebt. Zo bieden wij het totaalpakket waarbij je toegang krijgt tot de theoriecursus maar waar ook het CBR-examen bij inbegrepen zit. Ook hebben wij een slagingsgarantie wat inhoudt dat je onbeperkt je theorie-examen mag herkansen tot je geslaagd bent.


En dat slagingsgarantie is toch echt wel een belangrijke meerwaarde. Want je zult de eerste leerling niet zijn die niet in 1x slaagt. Dat is helemaal geen schande, maar het is dan wel fijn dat je geen extra kosten meer hebt. De kosten van de totale theoriecursus inclusief CBR-examen bedraagt €135.


Je kunt ook kiezen voor de theoriecursus zonder het CBR-examen dan ben je €85 kwijt. Je moet je alleen wel goed afvragen of dit wel een verstandige keuze is, gezien je dan ook geen slagingsgarantie hebt.

Scooter praktijk behalen in Assen

Wij bereiden jou helemaal voor op het praktijkexamen bij het CBR. Hoe doen we dat? Je krijgt bij ons 4 praktijklessen op 1 dag of gespreid over 2 dagen. Aansluitend ga je direct door naar het CBR voor het praktijkexamen.


De kosten voor dit pakket bedragen €379. Dat is dus inclusief de 4 praktijklessen en het CBR-praktijk examen. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de 4 praktijklessen en het praktijkexamen te spreiden over 2 lesdagen.


Daarnaast hebben we ook nog een alles in 1 pakket. Dit pakket kost €475 en daar krijg je de theoriecursus, het theorie-examen, de praktijkcursus en het praktijkexamen voor. Beter voorbereid kun je bijna niet zijn wanneer je deze beide cursussen hebt gevolgd.

Het aanvragen van je scooterrijbewijs in Assen

Je rijbewijs aanvragen voor je scooter gaat eenvoudig via de gemeente Assen. Je rijbewijs aanvragen gaat bij de gemeente altijd op afspraak. Deze afspraak kun je zowel online als telefonisch maken.
Daarnaast moet je niet vergeten om een aantal dingen mee te nemen als je naar de afspraak gaat voor het aanvragen van je scooter rijbewijs. Hiervoor heb je nodig, een geldig legitimatiebewijs een pasfoto en natuurlijk geld of een pinpas om de aanvraag te betalen en af te ronden.

Met de scooter op pad in Assen

Met de scooter Assen ontdekken is hartstikke leuk om te doen. Er is namelijk altijd wel wat te beleven in Assen. Even een dagje het centrum in om te winkelen is bijvoorbeeld superleuk en het voordeel is dat je geen gedoe hebt met parkeren. Heel erg handig dus zo’n scooter!


Ook is het fijn dat je je makkelijk in de omgeving van Assen kunt verplaatsen. Wanneer je dit met het openbaar vervoer zou doen, dan ben je veel tijd kwijt aan het wachten en de tijd dat je in het openbaar vervoer zit.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Assen vind je op de Aziëweg 25A, 9407 TC. Vanaf het centraal station in Assen is het slechts 400 meter lopen naar het CBR. Openbaar vervoer mogelijkheden zijn er dan ook niet op dit korte stuk. Lopend doe je er nog geen 5 minuten over.

De aanvraag voor het scooter rijbewijs gaat via de gemeente Assen. Dit kun je alleen maar doen als je van tevoren een afspraak hebt gemaakt om de aanvraag te gaan doen. Zonder afspraak is het niet mogelijk om de aanvraag te doen.


Na het maken van de afspraak moet je ervoor zorgen dat je altijd goed voorbereid naar de afspraak toe zal gaan. Er zijn namelijk een aantal dingen die je mee moet nemen naar de afspraak. De dingen die je mee moet nemen zijn pasfoto’s die voldoen aan de door de overheid gestelde eisen, een geldig legitimatiebewijs en geld of een pinpas waar de aanvraag meet afgerond en betaald kan worden.

Het aanvragen van een scooter rijbewijs kost 41,60. Dit is de standaard aanvraagprocedure. Na de aanvraag zal het nog 5 werkdagen in beslag nemen voordat je je scooterrijbewijs op kan gaan halen.


Mocht je die 5 dagen te lang vinden duren, dan kun je ook een spoedaanvraag doen voor je scooter rijbewijs. Je moet je er dan wel van bewust zijn dat je hiervoor een bedrag van €34,10 extra voor moet betalen.


Het voordeel is wel dat je dan vaak de volgende dag je rijbewijs al op zou kunnen halen. Dit kan alleen nog een dag later worden als de aanvraag wat later in de middag gedaan is.

Een scooter rijbewijs aanvragen via de normale weg duurt 5 dagen. Vind je dit te lang duren en wil je het liefste zo snel mogelijk scooter kunnen rijden? Dan kun je de spoedaanvraag doen. Dit kost dan wel 34,10 extra maar dan is het scooter rijbewijs de volgende dag al klaar.
Mocht je deze niet aan het begin van de dag hebben aangevraagd, dan moet je er ook rekening mee houden dat het nog een dagje later zou kunnen worden.