Scooter rijbewijs Spijkenisse

Scooter rijden is geweldig leuk om te doen. Een scooter brengt je veel vrijheid. Je kunt je snel en makkelijk verplaatsen, je hoeft niet meer te fietsen en het is ook nog eens een heerlijk gevoel! Als je 15,5 jaar oud bent mag je beginnen met je theorie-examen voor het scooter rijbewijs. Wanneer je je scooter rijbewijs in Spijkenisse wilt halen dan is het fijn om bij een rijschool te komen die jou van A tot Z kan begeleiden bij het behalen van je scooterrijbewijs. Bij scootercursus.nl kun je terecht voor het complete traject. Van theorie tot praktijk, wij zorgen ervoor dat jij gaat slagen voor je scooter rijbewijs.

Volg je scootercursus in Spijkenisse

Scooter theorie halen in Spijkenisse

Je wilt gaan beginnen met je scooter theorie in Spijkenisse? Dan ben je bij scootercursus.nl aan het goede adres. Via ons ga je namelijk stap voor stap voorbereid worden op het doen van je theorie-examen. En dat is geen overbodige luxe want het theorie-examen is echt niet zo makkelijk en moet je zeker niet onderschatten. Veel leerlingen zakken doordat ze het examen onderschatten.

Met de theoriecursus van scootercursus.nl leer je doelgericht alle theoretische stof die je nodig hebt. Je kunt kiezen uit twee pakketten. Het complete pakket kost 135 euro. Hiervoor krijg je de theoriecursus en het praktijkexamen van het CBR. En je krijgt ook nog eens een slagingsgarantie.

De slagingsgarantie houdt in dat je onbeperkt je examen mag herkansen. Als je dus om wat voor reden dan ook niet slaagt voor je examen hoef je niet opnieuw te betalen voor het CBR-theorie examen. Je mag dan gewoon net zolang herkansen tot je wel geslaagd bent voor je theorie-examen. En dat is wel een geruststellende gedachte.

Je bent niet verplicht om het totaalpakket inclusief CBR-examen te kopen. We bieden namelijk ook het pakket aan zonder CBR-examen. Hier betaal je 85 euro voor. Maar als je een beetje goed in rekenen bent dan is de rekensom vrij snel duidelijk en is het totaalpakket wel voordeliger.

Scooter praktijk behalen in Spijkenisse

Zodra je het theorie-examen hebt behaald en je bent 16 jaar of ouder dan mag je beginnen aan de scooter praktijk in Spijkenisse. Dit is natuurlijk ook het meest spannende gedeelte van het scooter examen want nu ben je echt dichtbij. Met de praktijklessen van scootercursus.nl word je goed voorbereidt op het CBR-examen.

Hoe gaat dit in zijn werk? Je krijgt een scooter en helm van ons, hier ga je ook examen mee doen. De voorbereiding door vier praktijklessen volg je allemaal op 1 dag. Aansluitend ga je ook door naar het CBR voor het praktijkexamen. Door deze unieke aanpak heb je alle kennis en vaardigheden nog vers in je systeem zitten en dit verhoogt je slagingskans bij het CBR.

Als je het echt te heftig vindt om alles op 1 dag te doen dan kun je er ook voor kiezen om het te spreiden naar 2 dagen. De kosten voor de praktijkcursus en het examen bedragen 379 euro. Je kunt ook een totaalpakket van 475 euro afsluiten waar de theoriecursus en examen en de praktijk cursus en examen bij elkaar inbegrepen zijn, plus een korting van 100 euro op bijvoorbeeld je autorijlessen.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Spijkenisse

Je rijbewijs aanvragen voor je scooter gaat eenvoudig via de gemeente Nissewaard. Je moet een afspraak maken met de gemeente Nissewaard om een rijbewijs aan te vragen. Je kunt dus niet spontaan het gemeentehuis naar binnen lopen om het scooter rijbewijs aan te vragen. Zorg ook dat je een identiteitskaart mee neemt en een pasfoto. Afrekenen kan contant of per pin.

Met de scooter op pad in Spijkenisse

Spijkenisse heeft voor ieder wat willen. En met een scooter is het nog leuker om je door Spijkenisse te verplaatsen. Met ruim 72.000 inwoners is er in Spijkenisse altijd wat te beleven. De scooter is ideaal om je mee te verplaatsen in het mooie centrum van Spijkenisse. Geen gedoe met parkeren, je scooter kun je altijd wel kwijt.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Spijkenisse vind je op de Curieweg 19, 3208 KJ in Spijkenisse. Met het openbaar vervoer ben je vanaf het station met een klein half uur op het CBR. Met de fiets doe je er 10 minuten over vanaf het station. Ook kun je je met de auto af laten zetten door bijvoorbeeld je ouders. Hoe je ook naar het CBR gaat, zorg dat je op tijd bent. Wanneer je te laat bent kun je niet meer deelnemen.
De aanvraag voor het scooter rijbewijs gaat via de gemeente Nissewaard. Je moet een afspraak maken om je rijbewijs aan te vragen. Je hebt een geldig legitimatiebewijs nodig, een goedgekeurde officiële pasfoto en geld om te betalen voor het document.
Het aanvragen van een scooter rijbewijs kost 41,60. Ook heb je de mogelijkheid om het scooter rijbewijs met spoed aan te vragen, in dat geval betaal je 34,10 extra.
Een spoedaanvraag zorgt ervoor dat je je rijbewijs de volgende dag na aanvraag al op kunt halen. Wanneer je van deze optie geen gebruik van wenst te maken dan zul je pas na 5 dagen je rijbewijs af kunnen halen bij de gemeente.