Wegens onvoorziene omstandigheden is ons bedrijf niet meer actief.

Scooter rijbewijs Ridderkerk

Nadat je er lang en goed over nagedacht hebt, heb je toch besloten je scooter rijbewijs te gaan halen in Ridderkerk. Na het nemen van dit besluit is het tijd om over te gaan tot actie. Je wil natuurlijk dat rijbewijs dan zo snel mogelijk in handen hebben. Om je hierbij te helpen zou je een cursus kunnen volgen via scootercursus.nl. Met de cursus die zij aanbieden voor zowel theorie als praktijk ben je er zeker van dat je goed voorbereid naar het CBR toe zal gaan voor het afleggen van de examens. Mocht je meer willen weten over de cursussen die aangeboden worden, klik dan verder op de button.

Volg je scootercursus in Ridderkerk

Scooter theorie halen in Ridderkerk

Nu de tijd gekomen is om tot actie over te gaan wil je natuurlijk niet lang meer wachten voordat je lekker frank en vrij door Ridderkerk heen te kunnen rijden met je scooter. Om dit examen zo snel mogelijk te kunnen halen zou je een theoriecursus kunnen gaan volgen via scootercursus.nl.

Bij het volgen van de theorie cursus van scootercursus.nl kun je ongelimiteerd gebruik maken van de klassikale lessen die aangeboden worden. Ook kun je gebruik maken van de mogelijkheid om zelf online theorie-examens te kunnen oefenen.

Je mag net zo lang door blijven gaan tot je het theorie-examen hebt gehaald met de 100% slagingsgarantie die ook inbegrepen is. De cursus wordt inclusief het CBR-examen aangeboden. Deze cursus kost je €135. Als je de cursus wil volgen zonder het examen erbij, dan betaal je €85.

Scooter praktijk behalen in Ridderkerk

Nu je de theorie hebt gehaald mag je gaan beginnen aan het praktische gedeelte voor het halen van je scooter rijbewijs. Bij scootercursus.nl heb je de mogelijkheid om ook hiervoor een praktijk cursus te volgen. Deze cursus bestaat uit 4 praktijklessen en een praktijkexamen.

De 4 praktijklessen kun je op dezelfde dag volgen, maar dit kan ook op twee verschillende dagen. Bij het volgen van de praktijklessen en het afleggen van het praktijkexamen bij het CBR rij je op een scooter van scootercursus.nl en je draagt daar ook een helm van. Dit wordt dus allemaal voor je geregeld.

Mocht je bij scootercursus.nl alle twee de cursussen willen volgen, dan zou je het alles in 1 pakket nemen. Voor dit pakket met twee cursussen en examens betaal je dan €475. Als je alleen de cursus wil volgen zonder de examens erbij betaal je €425.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Ridderkerk

Nu je de examens achter de rug hebt kun je eindelijk je scooter rijbewijs aan gaan vragen. Dit kun je doen van een standaard aanvraag of een spoedaanvraag. Dit kun je doen bij de gemeente van Ridderkerk of je kunt dit online doen. Bij de gemeente zelf moet je een afspraak maken.

Om de aanvraag te kunnen doen moet je een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto die aan de gestelde eisen voldoet en een pinpas bij de hand hebben. Bij een online aanvraag kun je het rijbewijs na 2 werkdagen ophalen. Voor een aanvraag bij het gemeentehuis moet je 5 werkdagen wachten.

Als je ervoor hebt gekozen tegen meerprijs de spoedaanvraag te doen en je hebt deze aanvraag voor: uur in de middag gedaan, dan kun je het rijbewijs de volgende werkdag alweer afhalen. Is de aanvraag later gedaan dan kun je het rijbewijs na 2 werkdagen afhalen.

Met de scooter op pad in Ridderkerk

Ridderkerk is een plaats gelegen in de provincie Zuid-Holland en ligt op het eilandje IJsselmonde. In Ridderkerk wonen ongeveer 50.000 inwoners op een oppervlakte van 26 km2. Ridderkerk is onderdeel van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Ridderkerk is omgeven door allemaal leuke plaatsen die je zou kunnen bezoeken. Nu kun je daarvoor gebruik maken van het openbaar vervoer of je kunt er met de auto heen gaan, maar dan kun je wel tegen vertragingen en wachttijden aanlopen.

Het voordeel van het verplaatsen met een scooter is dat je niet meer afhankelijk bent van het openbaar vervoer en dat je veel minder last hebt van vertragingen. Ook het parkeren kan allemaal veel beter, je kunt je scooter overal neerzetten waar je maar wil zonder parkeerproblemen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Ridderkerk heeft geen CBR, hiervoor zul je dan ook naar Rotterdam toe moeten gaan. Het adres van het CBR in Rotterdam is Noorderbocht 25, 3039 MA Rotterdam. Vanaf Rotterdam Centraal kun je het CBR goed bereiken met het openbaar vervoer of met de fiets. Met de fiets ben je ongeveer een kwartiertje onderweg en met het openbaar vervoer zal dat ongeveer 20 minuten zijn.
Nu je geslaagd bent voor beide examens voor het scooter rijbewijs kun je eindelijk je rijbewijs aan gaan vragen. Hiervoor hoef je niet naar het gemeentehuis, dit kun je online doen via het RDW. Vind je dit lastig, dan kun je het ook aan het koket doen. Hier moet je dan wel een afspraak voor maken. Bij het aanvragen kun je gebruik maken van de standaard aanvraag of de spoedaanvraag. Voor een spoedaanvraag betaal je iets meer, maar dan heb je hem wel eerder in huis.
Voor het aanvragen via de standaard aanvraag van het rijbewijs moet je bij de aanvraag een bedrag van €41,60 betalen. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen, hiervoor moet je dan wel een bedrag van €34,10 extra voor betalen.
Bij een online aanvraag ben je er zeker van dat je je rijbewijs na 2 werkdagen al af kunt halen. Bij de standaard aanvraag bij het loket zal het 5 werkdagen duren voordat je hem af kan halen. Het afhalen is altijd bij het gemeentehuis, hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Heb je de spoedaanvraag voor 14:00 gedaan, dan kun je hem de volgende werkdag ophalen. Is dit later gedaan, dan is het de tweede werkdag na de aanvraag.