Scooter rijbewijs Hoogeveen

De meeste tieners dromen ervan, een eigen scooter om mee naar vrienden te rijden of naar school. Het gevoel van totale vrijheid. Vanaf de leeftijd van 15,5 jaar mag je beginnen met je scooter theorie-examen. Wil jij je scooter rijbewijs in Hoogeveen halen? Dan kun je bij scootercursus.nl stap voor stap begeleiding krijgen bij het halen van je scooterrijbewijs. Door de goede begeleiding is het slagingspercentage heel hoog. Want het behalen van je scooterrijbewijs is niet gemakkelijk, vergt toewijding maar zal de moeite zeer zeker wel lonen.

Volg je scootercursus in Hoogeveen

Scooter theorie halen in Hoogeveen

De eerste stappen op weg naar je scooterrijbewijs is het behalen van je theorie. De scooter theorie in Hoogeveen kun je volgen via scootercursus.nl. Wij begeleiden jou bij het aanleren van de theorie die je nodig hebt voor het examen en als je bij ons ook het CBR-examen meeneemt in het pakket geven we je ook een 100% slagingsgarantie. Mocht het dan bijvoorbeeld zo zijn dat je niet geslaagd bent voor het theorie-examen dan mag je het examen net zolang herhalen totdat je wel slaagt. Op die manier weet je zeker dat je hoe dan ook je scooter theorie gaat behalen. Dat is een fijne gedachte toch? Wij geloven namelijk in jou dat je het kan! Onze theoriecursus leert jou namelijk alles wat je moet weten om te slagen. Als je kiest voor het totale theorie pakket inclusief het CBR-examen dan betaal je 135 euro. Wil je liever alleen de theoriecursus zonder CBR-examen? Dan betaal je 85 euro.

Scooter praktijk behalen in Hoogeveen

Als je je theorie-examen hebt gehaald dan is het moment aangebroken dat je gaat beginnen met het praktische gedeelte voor de scooter praktijk in Hoogeveen. Je bent nu nog maar een kleine stap verwijderd van je rijbewijs. Wij kunnen je hier ook bij begeleiden met ons praktijkpakket op maat. Binnen 1 dag leer je alle vaardigheden die je nodig hebt aan en doe je ook examen.

Wanneer je dit te spannend en te snel vindt kun je het praktijkgedeelte ook verdelen over twee dagen. Maar met een praktijkcursus in 1 dag is de kans wel hoger dat je direct slaagt. Dat komt dat je 4 praktijklessen krijgt voordat je naar het CBR gaat, daardoor zit alle kennis nog vers in je hoofd. En dat is natuurlijk wel erg fijn.

Je maakt gebruik van onze scooter en helm. Zelf hoef je dus niets mee te nemen naar het examen. De kosten voor het praktijk pakket bedragen 379 euro. Daar zit de praktijk cursus en het CBR-examen bij inbegrepen.

Je kunt ook kiezen voor het totaalpakket van 475 euro. Voor dit bedrag krijg je zowel de theoriecursus als het theorie-examen en de praktijk cursus en praktijkexamen. Ook krijg je nog eens 100 euro korting als je na het scooterrijbewijs doorgaat voor je auto rijbewijs. Dat is toch een hele leuke korting!

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Hoogeveen

Als je je rijbewijs hebt gehaald dan is de volgende stap dat je je scooter rijbewijs aanvraagt bij de gemeente Hoogeveen. Het adres van de gemeente Hoogeveen is Raadhuisplein 1 in Hoogeveen. Om je rijbewijs aan te vragen moet je eerst een afspraak maken. Neem een geldig legitimatiebewijs en pasfoto mee naar de afspraak. Je kunt contant of per pin afrekenen.

Met de scooter op pad in Hoogeveen

In Hoogeveen is altijd voldoende te zien en te beleven. De scooter is dan ook een perfect voertuig als je Hoogeveen wilt verkennen. Of je nu graag met je vrienden gaat rondtoeren of dat je de omgeving wilt verkennen of een dagje wilt shoppen in het centrum, de scooter is een handig voertuig. Je bent snel, wendbaar en parkeren is nooit een probleem.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Hoogeveen is Grote Beer 20, 7904 LW in Hoogeveen. Vanaf het centraal station in Hoogeveen ben je met de bus ongeveer 30 minuten onderweg naar het CBR. Met de fiets ben je 11 minuten onderweg en met de auto ben je met een kleine 6 minuten op de bestemming. Vertrek wel altijd op tijd want als je te laat komt op het examen mag je niet meer deelnemen.
Via de gemeente van Hoogeveen kun je een afspraak maken om je rijbewijs aan te vragen. Zorg er altijd voor dat je je legitimatiebewijs, een geldige en recente pasfoto en geld bij je hebt om de aanvraag af te ronden. Zonder deze spullen kun je geen aanvraag doen.
Het aanvragen van een scooter rijbewijs kost 41,60. Je hebt ook de optie om een spoedaanvraag te doen maar hier betaal je wel 34,10 extra voor.
Na de aanvraag van het rijbewijs kun je na 5 dagen het rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis. Als je kiest voor een spoedaanvraag dan is het rijbewijs na 24 uur al klaar om opgehaald te worden.