Wegens onvoorziene omstandigheden is ons bedrijf niet meer actief.

Scooter rijbewijs Alkmaar

De vrijheid ervaren met scooter rijden, lekker chillen met je vrienden en niet meer in slecht weer te hoeven fietsen naar school maar met de scooter op pad. Dat is heel erg fijn en menig jongere droomt er dan ook van. En wanneer je de leeftijd van 15,5 jaar hebt bereikt dan mag je beginnen aan je scooterrijbewijs. Je mag dan namelijk al je theorie gaan volgen en aansluitend mag je vanaf je 16e jaar voor je praktijk gaan. Maar dan is het wel belangrijk dat je een goede rijschool vindt. En dan ben je bij ons aan het goede adres, wanneer jij je scooterrijbewijs wilt halen in Alkmaar e.o.

Volg je scootercursus in Alkmaar

Scooter theorie halen in Alkmaar

Voordat je lekker rond kunt toeren op je scooter moet je natuurlijk eerst dat felbegeerde papiertje halen, maar daarvoor moet je wel eerst je theorie examen halen. En het theorie examen is niet een gemakkelijke horde om te winnen. Het theorie examen moet je goed voorbereiden. Als je dat niet doet dan is de kans van slagen niet heel groot.

Gelukkig is dat niet nodig want via scootercursus.nl kun jij je scootertheorie in Alkmaar heel gemakkelijk halen. Wij begeleiden je stap voor stap. De theoriecursus inclusief examen bij het CBR kost 135 euro. Je kunt ook de theoriecursus zonder examen kopen en dan ben je 85 euro kwijt. We bieden een 100% slagingsgarantie. Haal je het examen niet? Geen probleem, probeer je het opnieuw.

Scooter praktijk behalen in Alkmaar

Wanneer je je theorie hebt gehaald wordt het tijd om je scooterrijbewijs in Alkmaar te gaan halen. Via scootercursus.nl kun je een praktijkcursus kopen waarmee je in 4 praktijklessen klaargestoomd om het praktijkexamen te halen. In principe kun je het praktijkexamen in 1 dag volgen. Als je dit te veel vindt mag je het ook verdelen over 2 dagen.

Je hoeft geen eigen scooter mee te nemen naar de praktijklessen en het examen want tijdens de praktijklessen en het CBR-examen maak je gebruik van onze scooter en helm. De totale kosten voor het praktijkexamen bedragen 379 euro.

We bieden je ook de mogelijkheid om een totaalpakket aan te schaffen. In dit totaalpakket zit de theoriecursus, het theorie-examen en de praktijklessen en examen. De totale kosten van dit pakket bedragen 475 euro. Een snelle rekensom leert je dus eigenlijk al direct dat dit pakket zeer voordelig is. Daarmee heb je namelijk alles om jouw scooter rijbewijs te halen.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Alkmaar

Als je beide examens succesvol hebt afgerond ben je eindelijk zover dat je je rijbewijs mag ophalen. Het is belangrijk dat je wel eerst een afspraak maakt om je rijbewijs aan te vragen. Dit kun je bij de gemeente Alkmaar doen. Zorg er wel voor dat je een geldig ID bewijs mee neemt, een recente pasfoto die aan de gestelde eisen voldoet en geld om de aanvraag af te ronden.

Zonder deze documenten kun je namelijk je aanvraag niet voltooien en dat is uiteraard zonde van je tijd want zo moet je nog langer wachten voordat je eindelijk van je rijbewijs kunt genieten.

Met de scooter op pad in Alkmaar

Alkmaar is een prachtige stad die bij uitstek zich perfect leent om verkent te worden per scooter. De mooie binnenstad van Alkmaar is met de scooter bijvoorbeeld perfect te bereiken. Maar ook is het erg leuk om in de omgeving van Alkmaar lekker te toeren met de scooter. Zeker wanneer het ook nog eens mooi weer is, dan is de scooter het perfecte voertuig om de omgeving te verkennen.

Samen met je vrienden een tochtje maken bijvoorbeeld, dat is ook erg leuk om te doen. Het hebben van je scooter rijbewijs biedt veel meer mogelijkheden en vrijheid.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Alkmaar is Olympiaweg 28, 1816 MJ in Alkmaar. Het CBR in Alkmaar is heel makkelijk te bereiken vanaf het Centraal Station. Met de bus ben je bijvoorbeeld binnen tien minuten op het CBR. Maar met de fiets is het ook maar een klein stukje, tien minuten door trappen en je bent op het CBR. Je laten droppen door je ouders met de auto is ook een mogelijkheid maar eigenlijk is het ov of de fiets toch de meest makkelijke oplossing, en ook de meest duurzame!
Via de gemeente kun je een afspraak maken om je scooterrijbewijs aan te vragen. Het is wel belangrijk dat je de juiste documenten bij je hebt tijdens het maken van de afspraak. Denk dan aan je identiteitskaart, een recente en goedgekeurde pasfoto en uiteraard geld om je aanvraag te kunnen betalen.
De totale kosten voor het aanvragen je scooterrijbewijs in Alkmaar bedraagt 41,60. Als je je rijbewijs met spoed wilt ontvangen dan kun je een spoedaanvraag doen voor je rijbewijs maar dan komt er nog 34,10 bij aan extra kosten.
Bij een reguliere aanvraag voor je scooterrijbewijs kun je het rijbewijs na 5 dagen ophalen bij de gemeente in Alkmaar. Met een spoedaanvraag kun je het rijbewijs de volgende dag al ophalen. Hier moet je dan wel 34,10 extra aan kosten voor betalen.