Scooter rijbewijs Terneuzen

Scooter rijden, menig tiener droomt ervan. Wanneer je 15,5 jaar oud bent mag je eindelijk beginnen met je scooterrijbewijs. Je kunt dan namelijk starten met de theorie voor het scooter rijbewijs. Het is dan wel fijn dat je bij een rijschool terecht komt die jou goed kan begeleiden op weg naar je scooterrijbewijs. Bij scootercursus.nl ben je dan ook echt aan het juiste adres. Met onze begeleiding ben jij er zeker van dat jij binnenkort de trotse bezitter bent van het scooter rijbewijs!

Volg je scootercursus in Terneuzen

Scooter theorie halen in Alkmaar

Wanneer jij je scooter theorie in Terneuzen wilt halen dan is het belangrijk om te weten dat je minimaal 15,5 jaar oud moet zijn om deel te kunnen nemen aan het theorie-examen van het CBR. En het theorie-examen voor de scooter is ook allesbehalve gemakkelijk. Er zijn veel leerlingen die zakken omdat ze niet voldoende tijd erin steken omdat het onderschat wordt.

Met de theoriecursus van scootercursus.nl ga je gestructureerd de scooter theorie aanleren. Het leren wordt daardoor eenvoudiger en de slagingskans neemt toe. Daarnaast bieden wij bij het volledige theoriepakket inclusief CBR-examen ook een slagingsgarantie. Mocht je niet slagen mag je net zolang je theorie-examen herkansen totdat je wel geslaagd bent. Dit pakket kost 135 euro.

We bieden ook een pakket aan waarbij je alleen de theorie cursus krijgt en niet het CBR-examen. Dit pakket kost je 85 euro. Maar als je de rekensom even maakt dan zul je ook wel begrijpen dat het voordeliger is om het theorie pakket af te sluiten inclusief het CBR-examen.

Scooter praktijk behalen in Terneuzen

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen kan het echte werk gaan beginnen want nu kun je je op gaan maken voor het praktijkexamen. Je scooter praktijk in Terneuzen halen wordt ook verzorgd door ons. Wij bieden namelijk een pakket aan waarbij je onder deskundige begeleiding alle vaardigheden voor de scooter onder de knie gaat krijgen. Je gaat stap voor stap begeleid worden.

Dat ziet er zo uit. Je krijgt vier praktijklessen op 1 dag waarbij je gebruik maakt van onze scooter en helm. Zelf hoef je dus niet een eigen scooter en helm mee te nemen. De instructeur die jou begeleidt gaat ook met je mee naar het CBR-examen. Dat is ook goed voor het zelfvertrouwen. Het CBR-examen vindt dezelfde dag plaats. Op die manier zit alle lesstof nog vers in je hoofd.

Vind je dit te heftig? Dan is het ook mogelijk om je praktijkexamen op te delen in 2 dagen. Op die manier kun je de indeling voor jezelf een beetje doseren. Qua kosten betaal je hier niet extra voor. De praktijklessen inclusief praktijkexamen bij het CBR kost 379 euro. Je kunt ook een totaalpakket kopen van 475 euro.

In het totaalpakket zit de theoriecursus, het theorie-examen en de praktijklessen en het praktijkexamen. Daarnaast krijg je ook nog eens een korting van 100 euro mocht je na je scooter examen besluiten om verder te gaan voor je auto rijbewijs. Dat is een mooie korting die altijd meegenomen is.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Terneuzen

Als je je scooter rijbewijs hebt gehaald moet je een afspraak maken bij de gemeente Terneuzen om je rijbewijs aan te vragen. Het adres van het gemeentehuis is Stadhuisplein 1 in Terneuzen. Dit kan op alle werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Neem een identiteitsbewijs mee, recente pasfoto en geld om de aanvraag te betalen.

Met de scooter op pad in Terneuzen

Terneuzen is een prachtige stad in Zeeland. En Zeeland staat nu eenmaal bekend om zijn mooie omgeving. Even naar de zee, een frisse neus halen of genieten van het centrum van Terneuzen. Met de scooter wordt het allemaal zoveel makkelijker! Je bent snel en je kunt ook nog eens de scooter makkelijk kwijt.

De scooter is dan ook bij uitstek het meest ideale voertuig om je binnen Terneuzen en omgeving mee te verplaatsen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Terneuzen is Handelspoort 3A, 4538 BN in Terneuzen. Vanaf het busstation ben je met 33 minuten vanaf het station op het CBR. Met de fiets ben je op het CBR in 25 minuten, dus beide opties zijn prima te doen.
Je rijbewijs aanvragen in Terneuzen gaat altijd via de gemeente Terneuzen en op afspraak. Zonder afspraak is dus niet mogelijk. Verder moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen, geld om je aanvraag te betalen en een recente pasfoto
Het aanvragen van een scooter rijbewijs kost 41,60. Daarnaast heb je ook nog de optie om een spoedaanvraag te doen, dit kost 34,10 extra.
Een aanvraag voor je scooter rijbewijs duurt 5 dagen. Vind je dit te lang duren dan kun je ervoor kiezen om een spoedaanvraag te doen. In dat geval kun je je rijbewijs de volgende dag al ophalen.