Scooter rijbewijs Hilversum

Je scooter rijbewijs halen in Hilversum is mogelijk. Voordat je dit gaat doen, dan doe je er goed aan om je eerst even te oriënteren op de mogelijkheden die je daarin hebt. Als je dan definitief hebt besloten om het te gaan doen, dan is de eerste stap die je moet nemen het halen van de theorie. Door het volgen van een cursus via scootercirsus.nl zul je het theorie-examen sneller en makkelijker behalen dan wanneer je deze helemaal zelf zou gaan doen. Click op de button hierbeneden voor meer informatie over onze mogelijkheden.

Volg je scootercursus in Hilversum

Scooter theorie halen in Hilversum

Nu je ervoor hebt gekozen je scooter theorie te gaan halen in Hilversum doe je er verstandig aan om een theoriecursus te gaan volgen. Wanneer je hier gebruik van gaat maken dan zorg je ervoor dat je kans van slagen bij het afleggen van het eerste theorie-examen veel groter wordt.

Bij scootercursus.nl is het mogelijk om een cursus te volgen waarbij je klassikaal les kunt volgen, dit kan dan ongelimiteerd. Ook heb je hiermee de garantie dat je je theorie zeker zal gaan halen. Want bij scootercursus.nl geven wij niet op tot jij geslaagd bent.

Bij het CBR kost een theoriecursus inclusief examen €135. Wil je de cursus zonder examen volgen dan kost je dat €85. Je kan helemaal zelf kiezen of je de theoriecursus wil volgen met of zonder examen.

Scooter praktijk behalen in Hilversum

Nu je de theorie gehaald hebt, kun je aan de praktijkopleiding gaan beginnen. Hiervoor kun je ook bij ons een praktijkcursus volgen, hierdoor weet je al een beetje wat je te wachten staat bij je praktijkexamen.

Een praktijkcursus van scootercursus.nl telt 4 praktijklessen. Nadat je deze 4 praktijklessen hebt gevolgd ben je klaar voor het praktijkexamen voor je scooterrijbewijs. Mocht je het fijn vinden dan kun je de 4 lessen over 2 verschillende dagen verspreiden.

Bij het volgen van de cursus en het afleggen van het praktijkexamen is het gebruiken van onze scooter en scooterhelm inbegrepen. Deze hoef je dan ook niet zelf te kopen en mee te nemen. De kosten van deze praktijkcursus bedragen €379.

Als je alles liever in een keer wil hebben, dan kun je ook een pakket afnemen waar de theoriecursus en de praktijk beide in te volgen zijn. Dit cursuspakket met beide examens is te volgen voor €475. Wil je toch de examens liever apart afnemen, dan betaal je €425.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Hilversum

Na het behalen van beide examens in Hilversum, kun je ook bij de gemeente Hilversum je scooterrijbewijs aan gaan vragen. Dit kun je simpel doen door online een afspraak te maken bij het gemeentehuis van Hilversum voor de aanvraag van je scooter rijbewijs.

Zorg er wel voor dat je bij het doen van de aanvraag van je scooter rijbewijs een geldig legitimatiebewijs, een goedgekeurde pasfoto en een betaalmiddel meeneemt om de aanvraag te kunnen betalen. Mocht je een van deze zaken zijn vergeten mee te nemen, dan zul je een nieuwe afspraak in moeten plannen.

In Hilversum met de scooter op pad

Hilversum is een wat kleinere stad van om en nabij de 47 km2 en telt bijna 100 duizend inwoners. Er zijn mogelijkheden om je te verplaatsen met het openbaar vervoer, maar het verplaatsen met een scooter zal veel minder tijd in beslag nemen.

Hilversum is een mooie kleine stad waar je je met de scooter makkelijk kan verplaatsen van de ene kant naar de andere kant. Met de auto en het openbaar vervoer zou het je veel meer tijd kosten. Hilversum is omgeven door een bosrijk gebied.

Ook wanneer je van en naar een van de andere plaatsen in de omgeving van Hilversum wil verplaatsen kun je met de scooter genieten van een prachtige rit door de bosrijke omgeving heen. Naast de tijdwinst, is de rit ook nog eens prachtig om af te leggen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

In Hilversum zelf zit geen CBR voor het afleggen van je examens. Hiervoor moet je naar Eemnes. Het adres van het CBR in Eemnes is Bramenberg 6, 3755 BX Eemnes.

Het CBR in Eemnes is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Hilversum Station ben je dan ongeveer een half uur onderweg om bij het CBR te komen. Ook je hier met de fiets heen zou willen gaan ben je ongeveer een half uur onderweg.

Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs bij de gemeente Hilversum zul je een afspraak moeten maken. Een scooter rijbewijs aanvragen kun je alleen doen in de gemeente waar je ook woonachtig bent.

Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs moet je aantal dingen meenemen; een geldig legitimatiebewijs, een goedgekeurde pasfoto voldoet en het liefst een pinpas voor het afrekenen van het scooter rijbewijs. Contant betalen mag ook, maar bij voorkeur hebben ze het liefst een pinbetaling.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Hilversum kost €41,60. Na 5 werkdagen kun je je scooter rijbewijs dan al afhalen. Wil je hem al eerder in huis hebben, dan kun je ook een spoedaanvraag doen welke je dan €75,70 zal gaan kosten.

Met het doen van een spoedaanvraag ben je ervan verzekerd dat je je scooterrijbewijs al binnen 2 werkdagen in huis kan hebben. Hier moet je dan alleen wel €34,10 meer voor betalen als bij een gewone aanvraag voor het scooter rijbewijs.

Bij een standaard aanvraag voor je scooter rijbewijs zul je 5 werkdagen geduld moeten hebben voordat je deze in ontvangst zou mogen nemen en je eindelijk gebruik kan gaan maken van je scooter rijbewijs.

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van een spoedaanvraag kun je vaak de volgende werkdag al terecht om je scooter rijbewijs op te halen. Het kan ook voorkomen dat je een dagje langer moet wachten. Dit is afhankelijk van het tijdstip van de aanvraag.