Scooter rijbewijs Maastricht

Ga je het wel doen of toch niet? De twijfel wordt steeds groter. Het behalen van je scooter rijbewijs. Heeft het veel voordelen? Ja natuurlijk heeft het veel voordelen! Je bent dan namelijk van niemand meer afhankelijk en veel sneller op plaats van bestemming. Wat houdt jou dan nu nog tegen om je scooter rijbewijs te gaan halen? Je denkt dat het heel moeilijk is? Met een cursus van scootercursus.nl gaat het je een stuk makkelijker af. Kijk snel hier voor meer informatie!

Volg je scootercursus in Maastricht

Scooter theorie behalen in Maastricht

De eerste stap om je scooter rijbewijs in Maastricht te gaan halen is het behalen van je theorie. Je kunt pas examen doen voor je praktijk als je de theorie op zak hebt. Je kunt voor de theorie een cursus volgen bij scootercursus.nl. Wij verzorgen een theoriecursus waarin jij onbeperkte klassikale lessen kunt volgen, je kunt ook gebruik maken van online theorie-examens. De kosten voor een theoriecursus inclusief examen bedragen €135,-. Je hebt dan ook een 100 procent slagingsgarantie.

Scooter praktijk in Maastricht

Na de theorie is het de praktijk die om de hoek komt kijken waar je nog even hard voor moet werken. Je kunt ook hier een cursus voor volgen. Deze bestaat uit 4 praktijklessen die je wanneer je dit wenst kunt verdelen over 1 of 2 dagen. Deze verdeling kost je niets extra. Na de lessen ben jij meteen klaar om het praktijkexamen bij het CBR af te leggen waarbij je gebruik mag maken van de scooter van ons en ook onze scooterhelm. De kosten zijn €379,-.

Heb je liever een totaalpakket waarbij je voor zowel de theorie als voor de praktijk een cursus kunt volgen dan zijn de kosten inclusief de examens €475,-.

Scooter rijbewijs aanvraag doen in Maastricht

Heb je alle papiertjes binnen dan is er nu de tijd voor jou aangebroken om de aanvraag van je scooter rijbewijs in Maastricht te gaan doen. Het aanvragen is niet heel erg moeilijk. Je hoeft hiervoor alleen maar een afspraak te maken op de website van de gemeente Maastricht.

Bij de aanvraag moet jij zelf aanwezig zijn en in het bezit te zijn van een geldig ID en een goede pasfoto. Je moet ook meteen de kosten die aan de aanvraag vastzitten meteen voldoen.

Met de scooter op pad in Alkmaar

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en heeft ongeveer 120.000 inwoners. Maastricht is vooral bekend om het Vrijthof waar je zeker in de zomermaanden heerlijk een terrasje kunt nemen en daar uren kunt vertoeven. Ook heeft Maastricht een mooie en leuke binnenstad waar je uren in kunt vertoeven. Ook in de wintermaanden is Maastricht leuk om te bezoeken want dan zijn er verschillende kerstmarkten waar je naartoe kunt gaan.

Maastricht op de scooter verkennen is hartstikke leuk om te doen. Je kunt makkelijk en snel van de ene locatie naar de andere locatie gaan. Ook buiten Maastricht is er genoeg te doen in deze gemeente. Je hoeft je dan ook in Maastricht en omstreken geen seconde te vervelen om een leuke en gezellige dag te kunnen hebben.

Het grote voordeel van het behalen van je scooter rijbewijs in Maastricht is dat je nu geen last hebt van files of nauwe straatjes waar bijna niet doorheen te komen is. Je kunt dit nu allemaal doen op je scooter zonder dat je er verder iemand voor hoeft lastig te vallen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

In Maastricht kun je het CBR gaan bezoeken aan het Stadionplein 34, 6225 XW in Maastricht. Je kunt deze locatie ook goed bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit het centrum pak je dan lijn 3 op spoor A om er te komen. Ongeveer 19 minuten later ben je er dan. Je kunt ook per fiets de locatie bereiken wat misschien nog wel gemakkelijker is. Daar fiets je dan ongeveer 8 minuten over.
Eindelijk is het zover! Je kunt je rijbewijs aanvraag gaan doen in Maastricht. Je kunt dan een afspraak maken bij de gemeente. Tijdens de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs nodig, een goede pasfoto en natuurlijk het geld om de aanvraag te kunne doen. Bij de gemeente Maastricht hebben ze het liefste een pinbetaling.
De kosten van het aanvragen voor je scooter rijbewijs in Maastricht bedragen €41.60. Je moet dit meteen bij het aanvragen voldoen. Doe je een spoedaanvraag dan worden de kosten met €34.10 verhoogt en kom je op een totaalbedrag van €75.70 uit. Je kunt dan wel een paar dagen sneller je scooter rijbewijs in ontvangst nemen.
Bij het ophalen van je scooter rijbewijs in Maastricht moet je in het bezit zijn van je afhaalbewijs en een geldig legitimatiebewijs. Doorgaans kun je na 7 dagen je scooter rijbewijs ophalen. Bij een spoedaanvraag is dit beduidend eerder. Je kunt dan wanneer je de aanvraag voor 14 uur in de middag hebt gedaan, de volgende werkdag na 11 uur je scooter rijbewijs al op komen halen.