Scooter rijbewijs Utrecht

Het halen van je scooterrijbewijs, ook in Utrecht kun je dat doen, Misschien heb je er even over na moeten denken voordat je had besloten of je dit wel of niet zou gaan doen, maar je hebt besloten er helemaal voor te gaan. Om te gaan beginnen aan het scooterrijbewijs zul je eerst de theorie moeten halen. Als je deze snel zou willen halen, dan heb je de mogelijkheid om dit te doen via scooter cursus.nl. Voor meer informatie kun je de button hieronder gebruiken, daar kun je verder lezen.

Volg je scootercursus in Utrecht

Het halen van je scooter theorie in Utrecht

Nu je definitief hebt besloten je scooter theorie te gaan halen in Utrecht om later je scooterrijbewijs te gaan halen doe je er verstandig aan om een cursus te gaan volgen. Wanneer je hier gebruik van wil maken dan zorg je ervoor dat je kans van slagen bij het eerste examen al veel groter wordt.

Bij scootercursus.nl kun je een cursus volgen waarbij je ongelimiteerd klassikaal les kunt volgen. Ook heb je de garantie dat je je theorie voor de volle 100 procent zeker zal gaan halen. Want wij geven niet op tot jij geslaagd bent.

Een theoriecursus inclusief examen bij het CBR kost je een bedrag 135 euro. Wil je de cursus zonder examen dan kost je dat een bedrag van 85 euro. Je bent er helemaal vrij in om zelf te kiezen of je een cursus met of zonder examen zou willen volgen.

Scooter praktijk behalen in Utrecht

Na het behalen van je theorie is het tijd om je praktijk te gaan halen. Ook hiervoor kun je bij ons een praktijkcursus volgen, zodat jij een beetje kan wennen aan wat er uiteindelijk bij het examen van hen verwacht wordt.

Bij het volgen van een praktijkcursus van scootercursus.nl zitten 4 praktijklessen. Nadat je deze 4 praktijklessen gevolgd hebt volgt het praktijkexamen voor je scooterrijbewijs. Je hebt de mogelijkheid deze praktijklessen te verdelen over 2 verschillende dagen, mocht je hier behoefte aan hebben.

Tijdens deze praktijklessen en tijdens het afleggen van het examen bij het CBR mag je gebruik maken van onze scooterhelm en scooter. Deze hoef je dus niet zelf aangeschaft te hebben. Deze praktijkcursus kost je 379 euro.

Wil je liever alles in een? Dan kun je ook een pakket afnemen waar de theoriecursus en de praktijk beide meegenomen zijn. Dit cursuspakket met beide examens in het pakket kun je voor 475 euro volgen. Mocht je de examens liever apart nemen, dan betaal je 425 euro.

In Utrecht je scooter rijbewijs aanvragen

Nadat je beide examens in Utrecht hebt gehaald, kun je bij de gemeente Utrecht je scooter rijbewijs gaan aanvragen. Dit kun je doen door een afspraak te maken bij het gemeentehuis voor het aanvragen van je scooterrijbewijs.

Let je er wel op dat je bij het aanvragen van je scooterrijbewijs een geldige ID-kaart, een goedgekeurde pasfoto en een betaalmiddel meeneemt om af te kunnen rekenen. Mocht je een van deze zaken niet mee hebben genomen, dan zul je een nieuwe afspraak moeten maken.

Met de scooter op pad in Utrecht

Utrecht is een vrij grote stad van om en nabij de 100 km2 en telt bijna 1,5 miljoen inwoners. Het is dan ook een stad met veel verkeer en openbaar vervoer. Om je makkelijk door het verkeer heen te kunnen manoeuvreren heb je baat bij een scooterrijbewijs.

Utrecht is een mooie oude stad, waar je met de auto maar lastig door de binnenstad heen kan komen. Wanneer je dat met een scooter zou doen dan zou je dat veel makkelijker afgaan omdat je dan niet te maken krijgt met het parkeerprobleem.

Met een scooter hoef je geen parkeerplaats te zoeken en kun je hem vaak voor de deur van de plaats van bestemming al neerzetten. Ook als je van de ene kant naar de andere kant van de stad wil rijden kun je je makkelijker met de scooter verplaatsen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het CBR in Utrecht is te vinden op de Mississippidreef 151A, 3565 CE in Utrecht. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 17:30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 terecht voor het afleggen van een van de examens. Op zaterdag zijn de groepsexamens uitgesloten.

Het CBR is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal Station ben je ongeveer een half uur onderweg om bij het CBR te komen. Als je dit met de fiets zou willen doen dan ben je ongeveer 20 minuten onderweg.

Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs zul je online twee afspraken moeten maken. Een voor het aanvragen van je rijbewijs en de tweede afspraak om je scooterrijbewijs af te kunnen halen.

Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen. Een pasfoto die aan de eisen van de overheid voldoet en het liefst de pinpas voor de betaling. Contant is ook mogelijk, maar pinbetalingen hebben de voorkeur.

De kosten voor het aanvragen van een scooterrijbewijs is Utrecht zijn €41,60. Je kunt ook gebruik maken van een spoedaanvraag, hiervoor zou je dan €75,70 moeten betalen. Bij een gewone aanvraag kun je na 5 werkdagen je scooterrijbewijs al afhalen.

Doe je een spoedaanvraag, dan kun je hem binnen 2 werkdagen al ophalen. Je moet er alleen wel €34,10 extra voor betalen.

Wanneer je gebruik kaakt van de standaard aanvraagprocedure voor het aanvragen van het scooter rijbewijs moet je er rekening mee houden dat je deze pas na 5 werkdagen in je bezit hebt en dat je dan ook pas vanaf dat moment een scooter mag besturen.

Wanneer je een spoedaanvraag hebt gedaan kun je vaak de volgende werkdag al terecht om je scooter rijbewijs op te halen. Het kan ook voorkomen dat je een dagje langer moet wachten. Dit hangt af van het tijdstip waarop de aanvraag gedaan is.