Scooter rijbewijs Venray

Je bent er al een tijdje over bezig. Ga je wel of ga je niet je scooter rijbewijs behalen in Venray? Eigenlijk moet je er niet eens over twijfelen maar het gewoon doen! Al snel zul je de ervaring hebben nadat je bent geslaagd voor je scooter rijbewijs dat het je alleen maar voordelen oplevert. Ben je een beetje huiverig voor de examens? Geen nood. Je kunt een cursus volgen bij scootercursus.nl zodat je kans van slagen wordt vergroot.

Volg je scootercursus in Venray

Scooter theorie halen in Venray

Voordat jij met je scooter door Venray kunt gaan rijden zijn er een aantal stappen die jij moet ondernemen. De eerste stap is het halen van je scooter theorie in Venray. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan jij er zeker 44 goed moet hebben.

Een scooter theoriecursus volgens bestaat uit oneindig klassikaal les krijgen en het oefenen van online theorie-examens zodat je weet waar je aan toe bent. Heb je vragen dan kan je deze stellen en worden zo snel mogelijk aan jou beantwoord.

Een theoriecursus inclusief de snelste examendatum bij het CBR kost je 135 euro. Zonder examen kost de cursus 85 euro.

Scooter praktijk behalen in Venray

Yes!! Je hebt je theorie gehaald en nu gaat het tijd worden om ook je praktijk te gaan halen in Venray. Wil je hier ook een cursus voor volgen zodat je niet onbeslagen ten ijs gaat? Dat kan! Voor 379 euro kan jij een praktijkcursus volgen inclusief het examen. Je mag bij het examen van onze scooterhelm en scooter gebruik maken.

Wil je liever een totaalpakket? Dat kan ook. Hier heb je dan alles bij elkaar en heb je nergens geen omkijken meer naar. Het theorie- en praktijkexamen zijn dan ook meteen bij de cursus inbegrepen. De kosten voor dit totaalpakket bedragen 475 euro.

Geslaagd? Zo vraag je je scooter rijbewijs aan in Venray

Nu komt het leukste van alles. Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Venray. Je hoeft hiervoor alleen maar even een afspraak te maken bij het gemeentehuis zodat je daar alles kunt regelen. Je moet dit wel persoonlijk doen dus je kunt er niet iemand anders heen sturen. Vergeet je niet om de benodigde documenten even mee te nemen en je pinpas?

Met de scooter door Venray rijden

Venray is een plaats en gemeente in Limburg en heeft ongeveer 44.000 inwoners die samen moeten leven op zo een 146 vierkante kilometer. De gemeente Venray is onderhand erg bekend om het carnaval wat er ieder jaar gevierd wordt.

Je kunt in Venray maar ook in de omgeving ervan leuk rijden op je scooter. Heb je er al eens over nagedacht om een scootertocht te gaan maken met wat vrienden en vriendinnen en onderweg lekker ergens wat te gaan eten?

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Jammer genoeg heeft Venray geen eigen CBR-locatie. Je kunt dan het beste naar de locatie in Venlo gaan. Deze is het dichtst in de buurt. Het adres van het CBR in Venlo is Antoniusplein 2, 5921 GV in Venlo.

Vanuit het centrum van Venray ben je met het openbaar vervoer ongeveer een uur onderweg om eraan te komen. Op de fiets doe je er nog een stuk langer over. Je bent dan al gauw zo een anderhalf uur onderweg.

Misschien wil er nu nog wel voor 1 keer iemand met je meerijden zodat jij snel je examen kunt halen en helemaal niet meer afhankelijk bent?

De aanvraag van het scooter rijbewijs in Venray is heel makkelijk. Je maakt even een afspraak op de site van de gemeente en je gaat naar de afspraak toe. De aanvraag moet je persoonlijk komen doen. Je moet er wel rekening mee houden dat je even een geldig identiteitsbewijs en een goed gekeurde pasfoto meeneemt. Tevens moet je de kosten ook meteen voldoen wanneer je de aanvraag voor je scooter rijbewijs doet.
Jouw scooter rijbewijs aanvragen kost in Venray €41,60. Dit moet je meteen tijdens de aanvraag betalen. Wil jij niet nog onnodig langer wachten dan kan je een spoedaanvraag doen. Deze kost je dan in het totaal €75,70. Je betaalt voor de spoedprocedure een extra bedrag van €34.10.
Nadat jij de aanvraag hebt gedaan moet je ongeveer vijf werkdagen wachten totdat jij het mag ophalen. Je kunt het dan zonder afspraak te maken maar op vertoon van het afhaalbewijs bij de balie ophalen. Bij een spoedaanvraag mag je natuurlijk eerder het scooter rijbewijs in ontvangst gaan nemen. Vaak kun je de volgende werkdag al wel terecht mits het voor een bepaalt tijdstip in de middag is aangevraagd. Het kan ook voorkomen dat je nog een werkdag langer moet wachten op je scooter rijbewijs. Daarna mag je heerlijk gaan rijden!