Scooter rijbewijs Zaandam

Je woont in Zaandam en na lang en goed nadenken ben je tot het besluit genomen dat het toch wel handig is om een scooter rijbewijs te gaan halen. Je bent het reizen met het openbaar vervoer zat of je wil samen met je vrienden en de scooter ergens heen kunnen rijden. In dat geval zou het verstandig zijn om een cursus te gaan volgen, voor zowel de theorie als de praktijk die bij het halen van het scooter rijbewijs komt kijken. Als je hier meer over wil weten, klik dan op de button en je vindt er alle informatie.

Volg je scootercursus in Zaandam

Haal je scootertheorie in Zaandam

Het volgen van een theoriecursus in Zaandam zou je kunnen doen via scooter cursus.nl. Wanneer je voor deze cursus zou kiezen ben je er zeker van dat je onbeperkt klassikale lessen kan volgen tot je naar het examen toe zal gaan.

Wij geloven in de kwaliteit van onze cursus en in jou als onze kandidaat. Daarom bieden wij je naast de onbeperkte klassikale lessen ook nog eens een slagingsgarantie aan. Dat wil zeggen dat je door mag gaan totdat je het theorie-examen hebt gehaald. Voor deze theorie cursus moet je €135 betalen.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen de cursus te gaan volgen zonder dat je daar een examen bij afneemt. Als je voor deze mogelijkheid zou kiezen dan zou je voor de cursus €85 moeten betalen. Je zal dan wel zelf voor het examen naar het CBR toe moeten gaan en daar een afspraak voor moeten maken.

Haal je scooter praktijk in Zaandam

Na het halen van de theorie ben je eindelijk zo ver om aan het praktijkgedeelte te kunnen beginnen. Voor dit praktijkgedeelte heb je de mogelijkheid om ook via scootercursus.nl een cursus te gaan volgen. Deze cursus bestaat uit 4 praktijklessen.

De 4 lessen die je moet volgen bij deze cursus hoef je natuurlijk niet op een dag allemaal te doen. Het mag wel, maar je hebt ook de mogelijkheid om deze 4 lessen over twee dagen te verspreiden. Voor deze praktijkcursus betaal je een bedrag van €379.

Mocht je toch beide cursussen via scootercursus.nl willen gaan volgen, dan bieden wij je ook een alles in een pakket aan. In dit pakket zitten de cursussen voor de theorie en de praktijk en er zit voor beide onderdelen het examen bij. Voor deze all-in cursus betaal je een bedrag van €475.

Vraag je scooter rijbewijs aan in Zaandam

Na het afronden van het theorie-examen en het praktijkexamen kun je eindelijk de aanvraag gaan doen voor het afhalen van je scooter rijbewijs. Voor het doen van deze aanvraag moet je wel eerst een afspraak maken bij het stadhuis van Zaandam. Dit kun je online of telefonisch doen.

Als je zover bent om naar de afspraak toe te gaan moet je niet vergeten een aantal dingen mee te nemen. Je hebt voor de aanvraag een geldig legitimatiebewijs nodig, een pasfoto die aan de wensen voldoet en je moet de aanvraag af kunnen rekenen.

Mocht je een van deze drie dingen niet mee hebben genomen naar de afspraak, dan zul je een nieuwe afspraak moeten maken voor het aanvragen van je scooter rijbewijs en moet je langer wachten tot je de weg op kan met je scooter.

Rijden met je scooter door Zaandam

Zaandam is een middelgrote stad van ongeveer 23 km2. Zaandam telt een kleine 80 duizend inwoners. Rondom Zaandam liggen allemaal leuke dorpen en Amsterdam is ook goed bereikbaar vanuit Zaandam.

Wanneer je in Zaandam van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad wil verplaatsen dan kost het je veel tijd om dat met het openbaar vervoer te doen. De beschikbaarheid van openbaar vervoer beperkt zich in Zaandam tot bus en trein.

Hierdoor je je makkelijker en sneller verplaatsen door de stad als je in het bezit van een scooter bent. Ook als je naar een van de omliggende plaatsen als Purmerend of Zaandijk toe wil gaan zijn deze makkelijker bereikbaar met een scooter als met het openbaar vervoer of de fiets.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Zaandam is Kuilpad 1, 1509 AS. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur terecht. Met het openbaar vervoer ben je vanaf station Zaandam n 20 minuten bij het CBR. Binnen een kwartier kun je ook net de fiets vanaf het station het CBR bereiken.

Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs kun je in Zaandam terecht bij het Stadhuis. Maar voordat je deze aanvraag kan gaan doen moet je wel eerst een afspraak maken bij het stadhuis voor het doen van deze aanvraag.

Wanneer je naar de afspraak toe gaat voor het aanvragen van je scooter rijbewijs, moet je niet vergeten om de pasfoto’s, een geldig legitimatiebewijs en een pinpas of contant geld mee te nemen.

Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs in Zaandam moet je een bedrag van €41,60 betalen. Wanneer de aanvraag is gedaan kun je het scooter rijbewijs na 5 dagen bij het stadhuis weer ophalen.

Wil je hem eerder in handen hebben, dan kun je ook een spoedaanvraag doen. Bij een spoedaanvraag hoef je maximaal maar 2 dagen te wachten. Je moet hier alleen wel €34,10 extra voor betalen.

Als je de reguliere aanvraag voor het aanvragen van het scooter rijbewijs hebt gekozen, dan zul je doorgaans 5 werkdagen moeten wachten voordat je het rijbewijs af kan halen Wanneer je dit via een spoedaanvraag hebt gedaan wacht je maximaal maar twee werkdagen. Het kan zelfs zo zijn dat deze de volgende dag al klaar ligt, dit hangt af van het tijdstip waarop de aanvraag is gedaan.