Scooter rijbewijs Arnhem

Waarom zou je twijfelen als het je zoveel op kan leveren? Het behalen van je scooter rijbewijs in Arnhem is iets wat je gewoon zou moeten doen! Niet meer twijfelen maar actie ondernemen en ervoor gaan. Ben je een beetje nerveus of je het wel allemaal zou halen? Dan hebben wij daar de oplossing voor. Een cursus volgen bij scootercursus.nl! Wil je meer weten? Druk op de button hieronder en lees wat je moet doen om de cursus aan te vragen!

Volg je scootercursus in Arnhem

Scooter theorie halen in Arnhem

Als je wil gaan beginnen met het behalen van je scooter rijbewijs in Arnhem dan komt daar eerst het behalen van de theorie om de hoek kijken. Je kunt dit natuurlijk helemaal in je eentje doen maar je kunt er ook een cursus voor gaan volgen. Het grote voordeel van het volgen van een cursus voor je scooter rijbewijs is dat je meteen antwoord krijgt op de vragen die je hebt.


Een theoriecursus voor je scooter rijbewijs bestaat uit het krijgen van onbeperkt klassikaal les, het online oefenen van theorie-examens en daarbij een slagingsgarantie! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat jij gaat slagen en daarom gaan wij net zolang met jou door totdat jij het hebt gehaald.


De kosten voor het volgen van een theoriecursus zijn €135,-. Dit zijn de kosten inclusief het CBR-examen wat je af moet leggen. Wil je liever een cursus zonder het examen dan zijn de kosten €85,-.

Scooter praktijk in Arnhem halen

Het behalen van de theorie voor je scooter rijbewijs is stap 1 dus nu door naar de volgende stap. Het behalen van je praktijk! Ook dit kan je op eigen houtje doen maar wij kunnen het ons zo voorstellen dat een praktijkcursus jou erbij zou kunnen helpen.


Een praktijkcursus bestaat uit vier praktijklessen die te verdelen zijn over 1 of 2 dagen. Dit mag je helemaal zelf weten en het verdelen over 2 dagen brengt geen extra kosten met zich mee. Na de praktijklessen kun je meteen door voor het praktijkexamen bij het CBR. Je mag onze scooter en onze scooterhelm hiervoor gebruiken. De kosten van de praktijkcursus inclusief het examen bij het CBR zijn €379,-.


Wil je het meteen goed aanpakken dan kan je kiezen om een totaalpakket te nemen. Dit bestaat uit de theoriecursus en de praktijkcursus bij elkaar. Deze pakketten zijn af te nemen met of zonder de benodigde examens. Zonder examens zijn de kosten €425,- en met de examens is dat €475,-.

Scooter rijbewijs aanvragen in Arnhem

Ja hoor! Je hebt het gewoon gedaan! Je bent geslaagd voor de theorie voor je scooter rijbewijs en ook voor je praktijk. Nu mag jij je scooter rijbewijs in Arnhem aan gaan vragen. Dit is eigenlijk super simpel om te doen. Je hoeft alleen maar een afspraak te maken via de site van de gemeente Arnhem en daar persoonlijk naartoe te gaan met de benodigde documenten.


Zodra jij de aanvraag hebt gedaan moet je nog een paar werkdagen wachten voordat jij je scooter rijbewijs op kunt gaan halen. Zorg ervoor dat je in de tussentijd niet gaat rijden want dat mag niet. Je moet hiermee echt wachten totdat jij je scooter rijbewijs echt in handen hebt!

Scooter rijden in Arnhem

Arnhem is een gemeente in het Nederlandse Gelderland met bijna 165.000 inwoners. De oppervlakte van de gemeente Arnhem bedraagt iets meer dan 100 vierkante meter. Arnhem staat vooral bekend om de slag bij Arnhem die in de tweede wereldoorlog daar is geweest. Dit is dan ook de reden dat er in Arnhem veel monumenten te vinden zijn die daar betrekking op hebben. Deze monumenten zijn een markering in de stad waar er hevig is gevochten.


Nu jij je scooter rijbewijs hebt gehaald is het voor jou een heel stuk makkelijker om ook eens een ritje te maken door deze mooie gemeente en op die manier mooie plekjes te bezoeken.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Arnhem heeft zelf een CBR-vestiging. Deze is gelegen aan de Hazenkamp 10, 6836 BR in Arnhem. Je kunt deze locatie makkelijk bereiken. Vanuit het centrum kun je er met verschillende lijnen komen. Je kunt bijvoorbeeld lijn 2 of 11 pakken. Het duurt dan zo een 20 minuten voordat je er bent.


Natuurlijk kun je ook met de fiets er naartoe. Dan doe je er ongeveer 17 minuten over. Het is ongeveer 5 tot 6 kilometer fietsen. Een lekker ritje om te maken dus!

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in de gemeente Arnhem is heel eenvoudig. Via de website van de gemeente maak je een afspraak om de aanvraag te doen. Wanneer je persoonlijk naar de afspraak toe gaat heb je een aantal dingen nodig die je mee moet nemen. Je hebt een geldig legitimatiebewijs nodig en een goede pasfoto die voldoet aan de eisen voor het scooter rijbewijs.
Het aanvragen van het scooter rijbewijs in Arnhem kost €41.60. Dit zijn de kosten voor een gewone aanvraag. Je kunt ook een spoedaanvraag doen, dan ben je in het totaal €75.70 kwijt. Dit is dus een meerprijs voor de spoedprocedure van €34.10.

Je kunt je scooter rijbewijs na vijf werkdagen ophalen bij de gemeente Arnhem. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Je kunt deze tijdens de openingstijden gewoon bij de balie af komen halen met het afhaalbewijs.


Heb je een spoedaanvraag gedaan en heeft deze plaatsgevonden voor 14 uur in de middag dan kan je de volgende werkdag je scooter rijbewijs ophalen. Is het na 14 uur geweest dan duurt het nog een werkdag langer voordat je het op kunt halen.