Scooter rijbewijs Amersfoort

Je scooter rijbewijs halen in Amersfoort. Lang heb je erover nagedacht of dat je het nu wel of niet ging doen maar je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt en je gaat ervoor. Wanneer je ervoor wilt gaan zal je eerst je theorie moeten behalen. Je kunt dit een stuk sneller laten verlopen als je eerst een theoriecursus gaat doen bij scootercursus.nl.

Wil je meer informatie? Klik op de button hieronder en lees verder!

Volg je scootercursus in Amersfoort

Scooter theorie halen in Amersfoort

Je plan staat vast, je gaat voor je scooter rijbewijs in Amersfoort. Natuurlijk moet je dan eerst je theorie voor je scooter rijbewijs gaan halen. Je hebt besloten om hiervoor een cursus te gaan volgen omdat de kans van sneller slagen dan zeker aanwezig is.


Wij geven theoriecursus waarbij je ongelimiteerd klassikaal les kunt volgen en de kans krijgt om online theorie-examens te oefenen. Wij geven jou een slagingsgarantie van 100 procent want wij blijven doorgaan met jou les te geven totdat jij bent geslaagd.


Een theoriecursus inclusief examen bij het CBR kost je 135 euro. Wil je de cursus zonder examen dan ben je daar 85 euro voor kwijt.

Scooter praktijk behalen in Amersfoort

Nadat jij je theorie hebt gehaald wordt het tijd om je praktijk te gaan halen. Ook hiervoor geven wij een praktijkcursus zodat jij al een beetje weet waar je aan toe bent. Bij een praktijkcursus van scootercursus.nl krijg je 4 praktijklessen die gevolgd worden door het praktijkexamen. Deze praktijklessen kun je wanneer je dat liever hebt verdelen over 2 dagen. Tijdens de lessen en tijdens het examen wat jij af moet leggen bij het CBR mag jij gebruik maken van onze scooter en scooterhelm. Je hoeft deze dus nog niet zelf aan te schaffen. De praktijkcursus kost 379 euro.


Wil je liever alles in 1? Dat kan. Je kunt ook een pakket afnemen waar de theoriecursus en de praktijkcursus beide zitten. Deze cursus pakketten kun je afnemen met beide examens erin voor 475 euro. Heb je de examens liever apart dan kost het totaalpakket je 425 euro.

Je scooter rijbewijs aanvragen in Amersfoort

Nadat je beide examens hebt behaald kun jij je scooter rijbewijs in Amersfoort aan gaan vragen. Dit doe je heel simpel door bij de gemeente Amersfoort een afspraak te maken om je scooter rijbewijs aan te kunnen vragen. Let je erop dat je bij de aanvraag jouw geldige ID-kaart, een goedgekeurde pasfoto en geld meeneemt om de aanvraag te kunnen betalen?

Met de scooter op pad in Amersfoort

Amersfoort is een gemeente en stad in provincie Utrecht die in het midden van ons land ligt. Amersfoort heeft een inwonersaantal van ruim 158.000 inwoners en heeft een totale oppervlakte van bijna 64 km2.

Amersfoort is voorzien van een van de grotere spoorwegknooppunten in Nederland. De binnenstad van Amersfoort heeft een karakter dat er middeleeuws uitziet door de oude verdedigingswerken, grachten en stadsmuren.

Je kunt in Amersfoort heerlijk vertoeven en ook in de omgeving is het erg mooi. Des te meer reden om je scooter rijbewijs te behalen en er lekker op uit te trekken.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Amersfoort heeft geen eigen CBR-vestiging maar de dichtstbijzijnde is in Leusden. Je kunt deze vinden aan de Fokkerstraat 21, 3833 LD in Leusden. Je kunt het CBR heel gemakkelijk met het openbaar vervoer bereiken.


Je bent met het openbaar vervoer ongeveer een half uurtje onderweg vanuit het centrum van Amersfoort. Ga je liever op de fiets? Met ongeveer 20 minuten ben je op je plaats van bestemming vanuit het centrum.

Je bent geslaagd en het enige wat je nu nog hoeft te doen is het scooter rijbewijs aan te vragen. Je kunt dit doen door middel van een afspraak te maken bij de gemeente Amersfoort. Je moet persoonlijk naar deze afspraak toekomen en een geldige legitimatie en een goedgekeurde pasfoto meenemen. Ook moet je de kosten die verbonden zijn aan de aanvraag meteen voldoen.
Het scooter rijbewijs aanvragen dat brengt kosten met zich mee. De kosten voor een normale aanvraag zijn 41 euro en 60 cent. Je kunt dan een paar dagen later je scooter rijbewijs op komen halen. Wil jij je scooter rijbewijs eerder in handen hebben dan kan je een spoedprocedure starten. Hiervoor betaal je 34 euro en 10 cent meer. Je komt dan in totaal uit op 75 euro en 70 cent om je scooter rijbewijs in Amersfoort met spoed aan te vragen.

Nadat je de aanvraag voor je scooter rijbewijs hebt gedaan moet je een paar werkdagen wachten voordat je het op kan komen halen. Bij een normale aanvraag duurt dat ongeveer vijf werkdagen. Het ophalen van het scooter rijbewijs moet je zelf doen. Vergeet niet om je afhaalbewijs mee te nemen. Je hoeft voor het afhalen geen afspraak te maken.

Wanneer je een spoedaanvraag hebt gedaan kun je vaak de volgende werkdag al terecht om je scooter rijbewijs in ontvangst te nemen. Soms kan het voorkomen dat je een dagje langer moet wachten. Dit ligt er ook aan hoe laat jij de aanvraag voor je scooter rijbewijs hebt gedaan.