Wegens onvoorziene omstandigheden is ons bedrijf niet meer actief.

Scooter rijbewijs Amsterdam

Amsterdam, een van de grootste steden die Nederland heeft. Een stad waar het altijd druk is en waar er altijd verkeer op straat is. Je kunt hier niet even snel van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad met de auto. Je bent dan echt wel een tijdje onderweg. Wil je het sneller kunnen doen? Ga dan je scooter rijbewijs halen. Dit zorgt ervoor dat jij een stuk sneller aan de andere kant van de stad bent.

Volg je scootercursus in Amsterdam

Scooter theorie behalen in Amsterdam

Wil jij graag je scooter rijbewijs halen in Amsterdam dan staat je het een en ander te doen. Je moet namelijk eerst je theorie-examen gehaald hebben voordat je aan het praktijkexamen mag gaan beginnen. Het behalen van het theorie-examen is geen peulenschil, daar moet je echt wel het een en ander voor doen. Een theoriecursus voor je scooter rijbewijs is dan ook echt aan te raden om te doen.

Tijdens de theoriecursus voor je scooterrijbewijs krijg je onbeperkt klassikaal les. Je kunt tijdens de lessen meteen aangeven waar je tegenaan loopt zodat jij daar een helder en duidelijk antwoord op kunt krijgen. Ook krijg je de gelegenheid om online theorie-examens te oefenen zodat je weet wat je te wachten staat.
Een theoriecursus kost €135,-. Dit is inclusief het examen.

Liever cursus doen en nog geen examen? Dan kost je de cursus €85,-.

Scooter praktijk in Amsterdam

Hoera! Je hebt je theorie-examen gehaald en nu is de tijd aangebroken voor de praktijk. Je kunt deze natuurlijk meteen erachteraan doen maar het is misschien wel verstandig om eerst een cursus te volgen.

Tijdens deze cursus krijg je vier praktijklessen. Je kunt deze lessen op 1 dag volgen maar je mag het ook in 2 dagen doen. Tijdens de lessen maak je gebruik van onze scooter en onze scooterhelm. Je mag deze ook gebruiken tijdens het examen wat je moet afleggen bij het CBR. Je kunt een praktijkcursus volgen voor het bedrag van €379,- inclusief het examen.

Ben je er al zeker van dat je zowel de theorie- als de praktijkcursus wilt gaan volgen? Dat kan! Je kunt dan een totaalpakket volgen waarin je beide cursussen krijgt. Dit pakket kost €425,- zonder de examens en als je de examens er meteen bij wilt hebben kost het €475,-.

Geslaagd? Zo vraag je je scooter rijbewijs aan in Amsterdam

Ja hoor! Je hebt beide examens afgelegd en je bent geslaagd. Nu gaat het laatste stukje gebeuren. Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Amsterdam. Je kunt dit doen door een afspraak te maken bij het stadsloket. Houd er wel rekening mee dat je de aanvraag meteen moet betalen en dat je de benodigde documenten meeneemt naar de afspraak.

Scooter rijden in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. Het heeft een inwonersaantal van ruim 900.000 inwoners. De totale oppervlakte van Amsterdam is 219 km 2.
Amsterdam staat vooral bekend om zijn grachten en gezellige stadscentrum.

Amsterdam wordt ook wel Mokum genoemd. Een van de bekendste wijken in Amsterdam is de Jordaan. Wanneer je Amsterdam wilt gaan verkennen is dit op je scooter heel goed te doen Je komt dan sneller op je locatie en staat niet vaak in de file wat met een auto wel met regelmaat aan de orde is.

Ook in de omgeving van Amsterdam is er genoeg te zien. Je kunt er genieten van de natuur en de vele parken die er aanwezig zijn. Stap op je scooter en ga gewoon eens wat rondtoeren.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Amsterdam heeft een eigen CBR-vestiging waar jij terecht kunt om je examen af te leggen. Het adres is Naritaweg 150, 1043 CA Amsterdam. Je kunt deze locatie simpel bereiken vanuit het centrum met het openbaar vervoer. Je kunt dan uitstappen aan de Sloterdijk om de rest te lopen. Je doet er ongeveer een half uur over om de locatie te bereiken. Op de fiets is het ongeveer een 7 kilometer fietsen vanuit het centrum. Je doet er dan ongeveer 25 minuten over.

Het aanvragen van het scooter rijbewijs doe je bij het stadsloket in Amsterdam. Je moet hiervoor wel even een afspraak maken. Het stadskantoor is op werkdagen open van 9 tot 18 uur. Naar de afspraak moet jij persoonlijk toegaan en in het bezit zijn van een geldige legitimatie en een pasfoto die voldoet aan de eisen. De kosten van de aanvraag moet jij meteen betalen als je de aanvraag gaat doen.

Om je rijbewijs aan te vragen moet je een bedrag van €41.60 betalen. Een paar werkdagen later ligt dan het scooter rijbewijs voor je klaar en kun je dat zonder afspraak afhalen. Wil je een spoedaanvraag doen dan kost het €75.70. Je betaalt dan dus €34.10 extra.

Bij een gewone aanvraag kan jij 5 werkdagen later terecht om het rijbewijs voor je scooter op te gaan halen bij het stadskantoor. Heb je een spoedaanvraag gedaan dan kan jij er de volgende werkdag al terecht.