Scooter rijbewijs Almere

In Almere je scooterrijbewijs is heel goed mogelijk. Als je eenmaal het besluit hebt genomen om er helemaal voor te gaan, dan zou je er verstandig aan doen om een cursus te gaan volgen waarmee je goed voorbereid aan het examen kan deelnemen. Dit geldt voor zowel de theorie als de praktijk.

Bij scootercursus.nl kun je terecht voor beide cursussen. Je kan ze ook samen in een keer aanschaffen. Wil je hier meer over te weten komen, klik dan op de button hieronder.

Volg je scootercursus in Almere

Het halen van je scooter theorie in Almere

Nu je besloten hebt om helemaal voor je scooter theorie te gaan in Almere, doe je er verstandig aan om hiervoor een cursus te volgen. Met het volgen van een cursus wordt de kans dat je de theorie in een keer haalt een stuk groter.


Bij een cursus van scootercursus.nl kun je rekenen op ongelimiteerd klassikaal les. Ook krijg je er een slagingsgarantie bij cadeau, want wij zijn pas tevreden als jij het theorie-examen met goed gevolg af hebt weten te leggen.


Wil je een theoriecursus gaan volgen dan kost je dat inclusief het examen bij het CBR € 135. Wil je de cursus zonder examen dan betaal je €85. Of je een cursus met of zonder examen wil volgen is helemaal aan jou.

Scooter praktijk behalen in Almere

Na het behalen van je theorie mag je eindelijk aan de praktijk gaan beginnen. Hiervoor kun je bij ons ook een praktijkcursus volgen. Bij het volgen van een praktijkcursus van scootercursus.nl zitten 4 praktijklessen inbegrepen.


Na het afronden van deze 4 praktijklessen volgt het praktijkexamen. Als je er behoefte aan hebt deze 4 lessen te spreiden over twee dagen, dan ben je daar vrij in. Tijdens de praktijklessen en het examen bij het CBR mag je gebruik maken van onze scooterhelm en scooter. Deze hoef je dus niet zelf te hebben. De praktijkcursus kost 379 euro.


Wil je liever alles in een? Dan kun je ook een pakket afnemen dat bestaat uit de theorie- en de praktijkcursus. Dit cursuspakket met beide examens in het pakket kun je voor €475 volgen. Mocht je de examens liever apart af willen nemen, dan betaal je een bedrag van €425 euro.

Je scooter rijbewijs aanvragen in Almere

Nadat je beide examens hebt afgerond, kun je ook bij de gemeente Almere je scooterrijbewijs aan gaan vragen. Dit kun je heel doen door het maken van een afspraak bij het gemeentehuis van Almere. Dit kun je online of telefonisch doen.


Zorg er wel voor dat je bij het aanvragen van je scooter rijbewijs een geldig legitimatiebewijs, een goedgekeurde pasfoto en een betaalmiddel meeneemt om mee af te kunnen rekenen. Mocht je een van deze zaken niet bij je hebben, dan moet er een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Toeren door Almere op de scooter

Almere is een vrij grote stad van ongeveer de 250 km2 en telt ruim 200 duizend inwoners. Het is dan ook een stad met veel verkeer en openbaar vervoer. Met een scooter rijbewijs zou je je met de scooter makkelijk door het verkeer heen kunnen bewegen.


Almere is een stad, met verschillende wijken die soms op een afstandje van elkaar vandaan liggen. Als je deze afstand met het openbaar vervoer af moet leggen ben je veel tijd kwijt. Met een scooter kun je je veel makkelijker van de ene wijk naar de andere wijk verplaatsen.


Met een scooter heb je geen last van parkeerproblemen en kun je hem vaak voor de deur kwijt van de plaats waar je moet zijn. Het verplaatsen van de ene kant van de stad naar de andere kant gaat met een scooter ook makkelijker en sneller.


In Almere is het gebruiken van een scooter dan ook veel makkelijker dan een auto. Ook als je naar een van de dorpen wil gaan die rondom Almere liggen kun je je daar makkelijk heen verplaatsen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Almere zelf heeft geen CBR. De dichtstbijzijnde locatie van het CBR vind je in Eemnes. Het adres van het CBR in Eemnes is Bramenberg 6, 3755 BX Eemnes. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 17:30 uur. Op zaterdag is deze locatie van het CBR gesloten.


Het CBR is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Almere Stad ben je ongeveer anderhalf uur onderweg om bij het CBR in Eemnes te komen. Als je naar het CBR toe moet, dan moet je wel rekening houden met de reistijd die je zal hebben.

Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs zul je online twee afspraken moeten maken. Een voor het aanvragen van je rijbewijs en de tweede afspraak om je scooterrijbewijs af te kunnen halen.


Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen. Een pasfoto die aan de eisen van de overheid voldoet en het liefst de pinpas voor de betaling. Contant is ook mogelijk, maar pinbetalingen hebben de voorkeur.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Almere kost €41,60. Na het doen van deze aanvraag zul je 5 werkdagen moeten wachten voordat je het scooter rijbewijs daadwerkelijk in handen hebt en er ook gebruik van kan maken.


Ook kun je gebruik maken van een spoedaanvraag. Doe je een spoedaanvraag, dan kun je je scooterrijbewijs vaak al binnen 2 werkdagen ophalen. Je moet er alleen wel €34,10 extra voor betalen. Het totaal dat je dan moet betalen is dan een bedrag van €75,70.

Wanneer je een spoedaanvraag hebt gedaan kun je vaak de volgende werkdag alweer terug naar het gemeentehuis om je scooter rijbewijs op te halen. Het kan ook zijn dat je pas een dag later terecht kan voor het ophalen van je scooter rijbewijs. Dit is helemaal afhankelijk van het tijdstip waarop de aanvraag gedaan is.