Scooter rijbewijs Tilburg

Je woont in Tilburg en hebt besloten dat je je scooter rijbewijs wil gaan halen. Dan is het heel belangrijk dat je dit op een goede manier aanpakt om zo snel mogelijk je scooter rijbewijs in handen te hebben. Bij scootercursus.nl ben je daarvoor dan ook aan het juiste adres. Hieronder bij de button vind je de nodige informatie zodat je goed voorbereid aan het halen van je scooter rijbewijs te kunnen beginnen. Een goede voorbereiding is het halve werk en je kunt dan veel sneller gaan genieten van het rondrijden op je scooter.

Volg je scootercursus in Tilburg

Scooter theorie halen in Tilburg

Als je in Tilburg je scooter rijbewijs wilt gaan halen dan is het belangrijk dat je eerst het theoretische gedeelte en het theorie-examen aflegt. Via scootercursus.nl kun je geholpen worden met het behalen van je scooter theorie certificaat. Door het volgen van hun cursus weet je zeker dat je goed voorbereid aan het examen deel zal nemen.

Het pakket voor de theoriecursus wordt voor €135 aangeboden, dit is dan inclusief het CBR-theorie examen. Daarnaast wordt er ook een theorie cursus aangeboden voor €85, hier zit het CBR-examen niet inbegrepen. Bij de cursus hoort ook een 100% slagingsgarantie.

Wat mag je verwachten van een 100% slagingsgarantie? Op het moment dat je het theorie-examen bij het CBR hebt afgelegd en je hebt het niet gehaald, dan mag je met het slagingsgarantie net zolang examen blijven doen en gebruik maken van de cursus totdat je het wel hebt gehaald.

Scooter praktijk behalen in Tilburg

Voordat je je scooter rijbewijs mag aanvragen moet je eerst nog het praktijkexamen afleggen nu je de theorie hebt gehaald. Ook hiervoor kun je een uitgebreide cursus volgen bij scootercursus.nl. Deze cursus kent 4 praktijklessen welke gevolgd zullen worden door het praktijkexamen bij het CBR.

Deze praktijkcursus kost €379, hiervoor krijg je de vier praktijklessen. Aansluitend op deze praktijklessen vindt het praktijkexamen plaats bij het CBR. Dit kun je in een dag doen, of je kunt het over twee dagen verspreiden.

Je kunt ook kiezen voor het alles in 1 pakket van €475. In dit pakket zit zowel de theoriecursus als de praktijkcursus inbegrepen. Als je gebruik maakt van deze cursus maak je tijdens de lessen en het examen gebruik van een scooter en een helm van scootercursus.nl. Hier hoef je zelf niet aan te denken, want dat wordt allemaal voor je geregeld.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Tilburg

Ben je geslaagd voor beide examens voor je scooter rijbewijs, dan kun je nu je rijbewijs gaan aanvragen bij het gemeentehuis van Tilburg. Het aanvragen van je rijbewijs doe je bij de gemeente Tilburg. Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs moet je altijd een afspraak maken.

De kosten voor het rijbewijs bedragen €41,60. Je kunt ook een spoedaanvraag doen maar dan betaal je een bedrag van €34,10 extra. Je moet bij het doen van de aanvraag een geldig legitimatiebewijs meenemen naar de afspraak, ook een recente pasfoto die aan de eisen voldoet en geld om de aanvraag af te ronden.

Na 5 werkdagen geduld kun je je rijbewijs ophalen, tenzij je hebt gekozen voor een spoedaanvraag, dan ligt het rijbewijs de eerstvolgende werkdag voor je klaar. Voor het afhalen hoef je overigens geen afspraak te maken.

Met de scooter op pad in Tilburg

Een dagje Tilburg is nooit saai, zeker niet wanneer je je met de scooter door Tilburg en de omgeving ervan kunt verplaatsen. Want een dag je naar het centrum is met de scooter wel heel gemakkelijk. Je hebt namelijk nooit een probleem om je scooter kwijt te kunnen. Ook de omgeving van Tilburg is erg leuk om te verkennen met de scooter.

Een ander voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van andere mensen of het openbaar vervoer om ergens naartoe te kunnen gaan. Met het openbaar vervoer moet je vaak wachten en soms ook nog eens overstappen. Als je met de scooter ergens heen gaat heb je geen last meer van die wachttijden en ook niet meer van de afhankelijkheid.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Wanneer je in Tilburg en omgeving woont ga je examen doen bij het CBR Examencentrum Berkel-Enschot, want Tilburg heeft zelf geen CBR. Het adres van het CBR is Bosscheweg 11, 5056 PP Berkel-Enschot. Met het openbaar vervoer is het CBR prima te bereiken, in ongeveer 20 minuten tijd ben je vanaf het station op het CBR. Dit is net zo snel als met de fiets want daar ben je ook 20 minuten mee onderweg.

Wanneer je het scooter rijbewijs aan gaat vragen in Tilburg dan moet je een afspraak maken bij het gemeentehuis. Je moet de kosten voor de aanvraag direct aan de balie te voldoen bij het doen van de aanvraag. Hiervoor kun je contant geld meenemen of een pinpas om te pinnen. Een pinbetaling heeft de voorkeur.

Vergeet niet bij het doen van de aanvraag een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto en de pinpas mee te nemen. Zonder deze items is het afronden van de aanvraag niet mogelijk en zul je een nieuwe aanvraag moeten doen

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Tilburg kost via de standaard aanvraagprocedure een bedrag van €41,60. Je kunt er ook voor kiezen om een spoedaanvraag te doen, dit kost wel €34,10 extra. Maar voor dit geld heb je het scooter rijbewijs wel veel eerder in huis als wanneer je gebruik maakt van de standaard aanvraag.
Wanneer je het scooter rijbewijs hebt aangevraagd bij de gemeente Tilburg via de standaard aanvraagprocedure duurt het 5 werkdagen voordat deze klaar ligt om afgehaald te worden. Je kunt er ook voor kiezen om een spoedaanvraag te doen. Wanneer je een spoedaanvraag hebt gedaan, en 34,10 extra hebt betaald, dan kun je het rijbewijs de eerstvolgende werkdag al ophalen.