Scooter rijbewijs Heemstede

Wil jij graag je scooter rijbewijs in Heemstede halen en ben je minimaal 15,5 jaar oud? Dan ben je bij scootercursus.nl aan het juiste adres. Scooter leren rijden is namelijk niet zo gemakkelijk als je denkt, althans niet volgens de richtlijnen van het CBR. Daar gaan wij scootercursus.nl jou bij helpen. Met onze begeleiding is het meer moeilijk om je scooter rijbewijs te halen. En voor je het weet rij jij trots rond op je scooter door Heemstede.

Volg je scootercursus in Heemstede

Scooter theorie halen in Heemstede

De eerste stap op weg naar je is dat je gaat beginnen aan je theorie-examen voor het scooter rijbewijs. En eerlijk is eerlijk, maar dat is geen gemakkelijke opgave. Het scooter rijbewijs halen is een pittige uitdaging. Je moet dit examen dan ook zeer zeker niet onderschatten. Er komt een hoop kijken. Het is dan ook zaak dat je goed jezelf voorbereidt op het examen.

Het is dan ook verstandig om een theoriecursus af te sluiten zodat je jezelf goed voor kunt bereiden. Via scootercursus.nl kun je een theoriecursus volgen inclusief examen bij het CBR en slagingsgarantie. Met een slagingsgarantie mag je net zolang examen doen tot je geslaagd bent. De kosten voor dit pakket bedragen 135 euro.

Wil je liever alleen de cursus doen zonder examen bij het CBR? Dan kun je ervoor kiezen om een pakket af te sluiten voor 85 euro. Hier heb je dan alleen toegang tot de kennis voor het theorie-examen.

Scooter praktijk behalen in Heemstede

Gefeliciteerd! De eerste stap op weg naar je scooter rijbewijs is gezet. Vanaf nu ga je met de praktijk aan de slag. En dit is een leuke stap want nu komt het echt dichtbij. Plus, het feit dat je in de praktijk met de scooter bezig mag dat is ook heel erg leuk. Met onze begeleiding is het niet zo moeilijk om te slagen voor het praktijkexamen.

Hoe werkt het dan bij scootercursus.nl? Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden. Allereerst kun je kiezen voor de praktijkcursus. Deze kost 379 euro, hier zitten vier praktijklessen bij inbegrepen en het CBR-examen. Ook heb je het totaalpakket, dit kost 475 euro en hiervoor krijg je het theoriepakket, het praktijkpakket en 100 euro korting op vervolg rijlessen zoals voor rijbewijs B.

Voor welk pakket je ook kiest, de structuur van de praktijkcursus blijft hetzelfde. Je krijgt namelijk vier praktijklessen die je op een dag volgt, eventueel mag je het ook verdelen over twee dagen, en aansluitend het CBR-examen. Hierbij maak je gebruik van onze scooter en scooterhelm, dus je hoeft zelf niks mee te slepen.

Onze ervaren instructeurs weten precies hoe ze jou moeten begeleiden om je examen met een positief gevolg af te sluiten.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Heemstede

Gefeliciteerd, je bent geslaagd voor je rijbewijs! Nu kun je eindelijk het rijbewijs aanvragen. Hiervoor moet je een afspraak maken bij de gemeente Heemstede. Zonder afspraak is het niet mogelijk om je rijbewijs aan te vragen. Ook moet je bezitten over een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto dat aan de vereisten voldoet en de financiële middelen om de aanvraag te betalen.

Met de scooter op pad in Heemstede

Het leven wordt een stuk leuker met een scooter rijbewijs. Niet meer lange afstanden hoeven fietsen of moeten wacht op het ov, nee je kunt nu makkelijk met je scooter overal binnen Heemstede verplaatsen. En dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Heemstede is een mooie plaats en er valt veel te zien en te beleven. Met de scooter is het heel leuk om je te verplaatsen. En ook makkelijk!

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het CBR voor Heemstede zit gevestigd aan de Professor Eijkmanlaan 2-4, 2035 XB in Haarlem Het CBR is vanaf het busstation in Heemstede op diverse manieren te bereiken. Met het openbaar vervoer ben je met 30 minuten op het CBR. Met de fiets ben je met 18 minuten op het CBR. Je kunt je natuurlijk ook altijd nog af laten zetten door je ouders of vrienden.
Je scooter rijbewijs moet je aanvragen bij de gemeente Heemstede. Het adres van de gemeente Heemstede is Raadhuisplein 1, 2101 HA in Heemstede. Maak eerst een afspraak om je rijbewijs aan te vragen en zorg ervoor dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt en een pasfoto die aan de gestelde eisen voldoet.
De kosten van je scooterrijbewijs in Heemstede zijn 41,60. Ook kun je gebruik maken van de spoedprocedure. Alleen daar betaal je wel 34,10 extra voor.
5 Werkdagen na de aanvraag kun je je scooter rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis in Heemstede. Als je dit te lang vindt duren kun je ook je rijbewijs via de spoedprocedure aanvragen. Daar betaal je wel 34,10 extra voor maar dan kun je het rijbewijs wel eerder ophalen. Hoelang dat dit precies duurt durven wij jou niet te vertellen dat zou je even na moeten vragen.