Scooter rijbewijs Nieuwegein

Nu je na lang wikken en wegen hebt besloten om in Nieuwegein voor je scooter rijbewijs te gaan, doe je er verstandig aan om verder te gaan kijken naar het hoe en wat voor het behalen van het scooter rijbewijs. Je zult eerst om te beginnen het theoretische gedeelte af moeten roden. Zonder het theoretische gedeelte mag je niet gaan beginnen aan het praktijk gedeelte. Je kan het jezelf makkelijk maken hierin door bij scootercursus.nl een cursus te gaan volgen. Dit kan daar voor zowel het theoretische gedeelte als voor het praktische gedeelte. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer informatie? Klik dan op de button hieronder.

Volg je scootercursus in Nieuwegein

Scooter theorie halen in Nieuwegein

Vastberaden heb je besloten om er in Nieuwegein voor te gaan je scooter rijbewijs te halen. Om dit te kunnen halen moet je om te beginnen eerst goed op de hoogte zijn van de theorie. Om je hiervoor goed voor te kunnen bereiden biedt scootercursus.nl een theorie cursus aan.

Ook in Nieuwegein kun je bij scootercursus.nl deze cursus volgen. Bij deze cursus heb je ongelimiteerde mogelijkheden om klassikale lessen te kunnen volgen. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van de mogelijkheid om online oefenexamens te maken.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de 100% slagingsgarantie die je er ook nog bij krijgt, wij geven niet op en gaan samen met jou door totdat je het examen hebt gehaald. Zo een theoriecursus met CBR-examen inbegrepen kost je €135. Wil je alleen de cursus volgen zonder examen erbij, dan kost je dat €85.

Scooter praktijk behalen in Nieuwegein

Nadat je het theoriecertificaat hebt gehaald ben je op het punt aangekomen dat je kan gaan beginnen aan het praktijkgedeelte voor het scooter rijbewijs. Hiervoor kun je bij scootercursus.nl ook een cursus volgen. Bij deze cursus zitten 4 praktijklessen inbegrepen. Na het volgen van deze 4 lessen volgt dan direct het praktijkexamen.

Mocht je deze 4 praktijklessen niet in een dag willen volgen, dan heb je de mogelijkheid ze te spreiden over twee verschillende dagen. Wanneer je deze lessen volgt en het examen af gaat leggen maak je gebruik van een scooter van scootercursus.nl. De kosten van deze cursus inclusief examen zijn €349.

Als je liever beide cursussen in 1 keer af zou willen nemen, dan is dat mogelijk met het alles in 1 pakket. In dit pakket zitten beide cursussen en examens inbegrepen. Voor het alles in 1 pakket betaal je €475. Mocht je alleen de cursussen willen volgen zonder examens erbij, dan kost je dit €425.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Nieuwegein

Nu je beide examens voor het scooter rijbewijs hebt gehaald kun je eindelijk het rijbewijs aan gaan vragen. Dit kun je in Nieuwegein in drie stappen doen. Om te beginnen vul je online een aantal gegevens in met je DigiD. Je moet de aanvraag dan ook meteen afrekenen.

Na deze aanvraag zul je naar het stadhuis toe moeten om een pasfoto in te leveren. Hiervoor moet je wel een afspraak maken. Let er wel op dat de pasfoto wel aan de gestelde eisen voldoet, anders kan de aanvraag niet afgerond worden.
Na het afronden van de aanvraag zul je nog 5 werkdagen geduld moeten hebben voordat je het rijbewijs af kunt halen. Tenzij je eerder een email bericht hebt ontvangen dat het rijbewijs klaarligt. Vergeet niet je afhaalbewijs mee te nemen als je deze af gaat halen.

Met de scooter op pad in Nieuwegein

Nieuwegein is een plaats in de provincie Utrecht. Nieuwegein ligt aan de zuidkant van Utrecht tegen Utrecht aan en ligt aan de rivier de Lek. In Nieuwegein wonen ruim 65000 mensen op een oppervlakte van 26 km2.

In Nieuwegein heb je verschillende mogelijkheden om je te kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer, je hebt dan alleen wel te maken met wachttijden. Wanneer je je met de scooter door Nieuwegein heen zou verplaatsen vallen deze wachttijden al weg.

Ook wanneer je naar Utrecht wil gaan met de scooter heeft dat zo zijn voordelen. Naast de wachttijden waar je geen last van hebt, heb je ook geen problemen met parkeren. Je kunt makkelijk en overal je scooter neerzetten.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Nieuwegein heeft zelf geen CBR. Voor de examens zul je dan ook naar het CBR in Utrecht toe moeten gaan. Het adres van het CBR in Utrecht is Mississippidreef 151A, 3565 CE Utrecht. Vanaf station Utrecht Centraal is het CBR prima te bereiken.

Je moet alleen wel rekening houden met de reistijd. Mocht je gebruik maken van het openbaar vervoer dan moet je rekening houden met een reistijd van een klein half uur. Met de fiets doe je er vanaf het station 20 minuten over.

In Nieuwegein kun je je scooter rijbewijs online aanvragen. Dit kun je doen via een standaard aanvraag of via een spoedaanvraag. Je moet alleen wel naar het stadhuis om een pasfoto in te leveren. Het betalen doe je meteen wanneer je de online aanvraag hebt gedaan. Voor het inleveren van de pasfoto moet je wel een pasfoto inleveren.
Bij het aanvragen van je scooter rijbewijs zul je ook moeten betalen. Wanneer je de reguliere aanvraag hebt gedaan, dan zul je een bedrag van 41,60 af moeten rekenen. Na deze aanvraag Moet je ongeveer 5 werkdagen wachten voordat je deze op kunt halen. Mocht je hem sneller willen hebben, doe dan een spoedaanvraag. Hier moet je dan wel €34,10 extra voor betalen.
Bij een reguliere aanvraag kun je het scooter rijbewijs na 5 werkdagen alweer ophalen. Dit kun je bij de balie op de eerste verdieping doen. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Mocht je de spoedaanvraag hebben gedaan voor 12:00 uur, dan kun je deze de volgende werkdag na 10:30 uur alweer ophalen.