Scooter rijbewijs Zoetermeer

Je scooter rijbewijs halen dat is een belangrijk moment in je leven. Want dat betekent dat je eindelijk meer vrijheid gaat krijgen. Lekker erop met je vrienden, niet meer in de regen naar school hoeven fietsen. Een scooterrijbewijs biedt enorm veel vrijheid. Maar voordat je lekker op je scooter kunt rondtoeren is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat je je rijbewijs haalt. Bij scootercursus.nl helpen wij jou graag om dit voor elkaar te krijgen. Kwalitatief goede theorielessen en deskundige instructeurs die jou de praktijk vaardigheid aanleren. Bij ons zit je aan het juiste adres als je wilt slagen voor je scooter rijbewijs in Zoetermeer.

Volg je scootercursus in Zoetermeer

Scooter theorie halen in Zoetermeer

Je scooter theorie halen in Zoetermeer is de eerste stap op weg naar je scooter rijbewijs. Je moet minimaal 15,5 jaar oud zijn om te mogen beginnen met lessen. Onderschat de moeilijkheid van het theorie-examen niet want er zijn genoeg leerlingen die zakken omdat ze denken dat ze het wel even zullen fixen.

Het is dan ook belangrijk om een goede theoriecursus te volgen. Die bieden wij jou! Wij hebben twee soorten pakketten. Het ene pakket kost 135 euro en is inclusief het CBR-examen en met een 100% slagingsgarantie. Dat betekent dat als je het theorie-examen niet haalt dat je net zolang mag herhalen totdat je wel geslaagd bent.

Je hebt ook nog de optie om alleen de theorielessen te volgen zonder het CBR-examen, dit kost je 85 euro. Alleen dan heb je dus ook niet de slagingsgarantie erbij en dat is juist wel de meerwaarde, want dit biedt je extra zekerheid.

Scooter praktijk behalen in Zoetermeer

Zodra je geslaagd bent voor je scooter theorie mag je gaan beginnen aan je praktijkexamen. Je scooter praktijk in Zoetermeer volgen dat regelen wij voor jou. Onder begeleiding van deskundige instructeurs ga jij in 4 praktijklessen op 1 dag leren hoe je volgens het CBR met de scooter om moet gaan. Aansluitend ga je direct door naar het CBR-examen.

Je kunt het overigens ook op 2 dagen verdelen als je dit prettiger vindt maar het voordeel van alles op 1 dag is wel dat alles nog goed in je hoofd zit. Het maakt het gemakkelijker om examen te doen. De instructeur die jou de praktijklessen geeft gaat ook mee naar het CBR. Wel zo fijn voor het zelfvertrouwen. En je gebruikt een scooter en scooterhelm van ons. Dat is praktisch!

De praktijkcursus kost in totaal 379 euro. Bij deze prijs zit inbegrepen de praktijklessen en het CBR-examen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een totaalpakket af te sluiten voor zowel het theorie-examen als het praktijkexamen voor de scooter. Dit pakket kost 475 euro.
Leuke bijkomstigheid is dat je ook nog eens 100 euro korting krijgt als je later besluit om ook autorijlessen af te sluiten bij ons.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Zoetermeer

Ben je geslaagd voor je rijbewijs? Van harte gefeliciteerd want nu kun je eindelijk je scooterrijbewijs aan gaan vragen. Hiervoor moet je wel eerst een afspraak maken bij de gemeente Zoetermeer. Het adres hiervan is Stadhuisplein 1 in Zoetermeer. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs, pasfoto en geld mee te nemen anders kun je je aanvraag niet afronden.

Met de scooter op pad in Zoetermeer

Zoetermeer leent zich er bij uitstek voor om heerlijk met de scooter te verkennen. Een dagje toeren door Zoetermeer op de scooter is fantastisch, zeker ook nog eens wanneer er mooi weer is. Zoetermeer biedt veel mogelijkheden voor de scooter en dagje shoppen met de scooter is erg gemakkelijk want de scooter kun je bijna overal wel kwijt.

Chillen met je vrienden op de scooter is nog nooit zo leuk geweest in Zoetermeer. En durf ook rustig eens de omgeving van Zoetermeer te ontdekken op de scooter.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR van Zoetermeer is Zilverstraat 40, 2718 RK in Zoetermeer. Wanneer je met het openbaar vervoer reist naar het CBR dan ben je tussen de 10 en 18 minuten kwijt, afhankelijk welke route je kiest. Met de fiets ben je gemiddeld genomen met een kwartier op het CBR.
Wanneer je je rijbewijs wilt aanvragen in Zoetermeer moet je een afspraak maken bij de gemeente van Zoetermeer. Dit gaat niet zonder een afspraak, spontaan binnenlopen kan dus niet. Zorg ervoor dat je een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto en geld bij je hebt om de aanvraag af te ronden.
Het aanvragen van een scooter rijbewijs kost 41,60. Daarnaast kun je ook een spoedaanvraag van het scooter rijbewijs doen alleen dit kost wel 34,10 extra.
Als je je scooter rijbewijs hebt aangevraagd kun je na 5 dagen je rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis. Vind je dit te lang duren dan kun je de spoedaanvraag doen, hier betaal je wel 34,10 extra voor.