Scooter rijbewijs Rotterdam

Rotterdam is een ontzettend drukke stad waar je soms met je auto niet voor of achteruit kunt komen. Je hebt dan de neiging om uit je auto te stappen en die gewoon te laten staan. Met het behalen van je scooter rijbewijs kun je daarvan al een hoop opvangen. Op een scooter kun je veel sneller van punt A naar punt B komen. Eigenlijk zijn alle punten waarom je een scooter rijbewijs zou moeten halen in Rotterdam nu meteen aanwezig. Ben je niet zo zeker van jezelf en wil je graag een cursus volgen dan is dit zeker iets wat tot de mogelijkheden behoort. Bij scootercursus.nl zijn er verschillende cursussen te volgen. Wil je weten welke? Kijk dan snel eens verder.

Volg je scootercursus in Rotterdam

Scooter theorie halen in Rotterdam

Je theorie behalen voor je scooter rijbewijs in Rotterdam is zeker niet makkelijk. Je kunt hiervoor dan ook een cursus volgen zodat je niet helemaal onbeslagen ten ijs gaat. Bij het volgen van een theoriecursus krijg je klassikaal onbeperkt les en je hebt de mogelijkheid om theorie-examens onbeperkt te oefenen. Omdat wij niet eerder stoppen dan dat jij je examen hebt gehaald krijg je van ons een slagingsgarantie. De cursus kost je €135,- inclusief het examen bij het CBR. Je kunt ook zonder examen een cursus volgen dan kost het je €85,-.

Scooter praktijk behalen in Rotterdam

Je hebt je theorie gehaald en je bent oud genoeg om je praktijk te gaan halen voor je scooter rijbewijs in Rotterdam. Ook hier heb je de mogelijkheid voor om een cursus te volgen zodat jij alvast weet wat je te wachten staat. Je krijgt vier praktijklessen gevolgd door het examen wat afgelegd moet worden bij het CBR. Deze cursus kost €379,-.

Wil je goedkoper uit zijn dan is het slim om een totaalpakket af te nemen. In het totaalpakket zit dan de cursus voor je theorie, de cursus voor je praktijk voor het scooter rijbewijs en beide examens. De kosten van het totaalpakket zijn €475.-.

Geslaagd? Zo vraag je je scooter rijbewijs aan in Rotterdam

Ja hoor je hebt het gedaan! Je hebt gewoon beide examens gehaald en nu mag jij je scooter rijbewijs aan gaan vragen in Rotterdam. Dit is vaak het leukste van alles om te mogen doen omdat je nu weet dat je bijna scooter mag gaan rijden! Om de aanvraag te kunnen doen maak je even een afspraak op de website van de gemeente Rotterdam. Je gaat er naartoe om de aanvraag te doen en zodra jij je roze pasje in handen hebt kan jij lekker gaan rijden op je scooter in Rotterdam.

Met de scooter door Rotterdam rijden

Rotterdam, een grote stad waar inmiddels bijna 589.000 inwoners. In Rotterdam is het nooit saai en er is altijd wel wat te doen. In Rotterdam zijn er ook veel bezienswaardigheden zoals onder andere het Feyenoord stadion, het kasteel of ook wel het Sparta stadion maar ook de stad zelf bestaat uit ontzettend veel kunst en cultuur.

Rotterdam is ook bekend om de vele smalle wegen en straatjes. Iets waar je met je auto dus niet al te makkelijk doorheen komt. Het is dan fijn wanneer je dit op een scooter kunt doen. Ook een rondje door een van de vele parken maken is met de auto natuurlijk niet te doen. Met je scooter kun je er vlakbij komen om dan vervolgens je scooter ergens neer te zetten en een mooie wandeling te maken. Ben jij er al klaar voor?

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Aan de Noorderbocht 23, 3039 MA in Rotterdam vind je de CBR-vestiging van de stad Rotterdam. Je kunt er ook komen met het openbaar vervoer of met de fiets. Wij geven je de route vanaf het centrum gerekend. Je fietst er dan ongeveer 11 minuten over via het Weena. Met het openbaar vervoer doe je er 18 minuten over met lijn 33 of 44 om er aan te komen.
Wil jij je scooter rijbewijs in Rotterdam aan gaan vragen? Je kunt hiervoor een afspraak maken bij de gemeente Rotterdam. Op de afspraak moet jij persoonlijk verschijnen met een geldig legitimatiebewijs, een goede pasfoto en je moet de kosten van de aanvraag meteen voldoen. Neem dus je pinpas of contant geld mee. Wanneer je het rijbewijs af kunt halen daarover maak je tijdens de afspraak meteen een afspraak.
Je moet voor het aanvragen van je scooter rijbewijs in Rotterdam natuurlijk betalen. Het aanvragen kost je 41 euro 60. Je kunt het dan 5 werkdagen later op gaan halen op afspraak. Wil je het scooter rijbewijs eerder hebben dan kan je een spoedprocedure starten. Hier betaal je dan 34 euro 60 meer voor. Je bent dan in het totaal voor het aanvragen van je scooter rijbewijs een bedrag van 75 euro 70 kwijt.
Heb je een normale aanvraag gedaan dan kan je op afspraak vijf werkdagen later je scooter rijbewijs af gaan halen bij de gemeente Rotterdam. Bij een spoedaanvraag is dit eerder. Je kunt dan wanneer je de aanvraag voor 14 uur in de middag hebt gedaan de volgende werkdag al terecht. Was het na 14 uur in de middag dan duurt het nog een werkdag extra.