Scooter rijbewijs Enschede

Ja hoor, het is zover! Jij mag gaan scooter rijden wat je leeftijd betreft maar nu moet je nog wel even je scooter rijbewijs gaan halen. Dit begint met het halen van de theorie. Dit is een pittige klus en doe je niet zomaar even. Vergroot je kans van slagen door het volgen van een scootercursus. Bij scootercursus.nl kun je zowel voor je theorie als voor je praktijk volgen. Klik voor meer informatie op de button hieronder.

Volg je scootercursus in Enschede

Scooter theorie halen in Enschede

Voor je scooter theorie-examen doen mag je al wanneer je 15,5 jaar oud bent. Je kunt daarmee dus best op een jonge leeftijd al beginnen. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen die je moet gaan beantwoorden waar je er maar 6 fout van mag hebben.

Wil jij graag je slagingskans vergroten dan is het goed om er een cursus voor te volgen. Een theoriecursus bestaat bij ons uit het onbeperkt klassikaal les krijgen in de theorie en het oefenen online van theorie-examens.

De cursus voor de theorie kun je doen voor een bedrag van €135,- inclusief de kosten van het examen bij het CBR erbij. Je kunt ook zonder examen een theoriecursus volgen die kost €85,-.

Scooter praktijk Enschede

Na de theorie voor je scooter rijbewijs moet je het praktijkgedeelte nog gaan doen. Hierin moet je laten zien dat je goed overweg kunt met de scooter en ook wat van de scooter zelf afweten zoals bijvoorbeeld hoe je moet tanken en waar je olie in moet gooien.

Je kunt dit allemaal zomaar even lezen maar je kunt ook een cursus ervoor volgen zodat jij klaargestoomd gaat worden om veilig de weg op te kunnen. Je kunt een praktijkcursus inclusief het examen voor €379,- aanschaffen. Je krijgt dan vier praktijklessen die je wanneer je dit liever hebt mag verdelen over 2 dagen. Daarna volgt het examen bij het CBR. Tijdens het examen mag je gebruik maken van onze scooterhelm en scooter.

Ga je voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte een cursus volgen? Dan kan je een totaalpakket aanvragen waar ook meteen voor beide onderdelen het examen bij het CBR in zit. Dit kost €475,-. Heb je liever het pakket zonder de examens? Dan betaal je er €425,- voor.

Vraag je scooter rijbewijs aan in Enschede

Ben je voor beide onderdelen geslaagd? Dan mag je nu je scooter rijbewijs aan gaan vragen in de gemeente Enschede. Maak dan van tevoren even een afspraak via de website van de gemeente. Wanneer je dat hebt gedaan kan je samen met een geldig identiteitsbewijs en een goede pasfoto naar de afspraak gaan om de aanvraag te gaan doen.

Door Enschede rijden op de scooter

Enschede is een gemeente en stad in de provincie Overijssel. Het ligt in Twente helemaal ten oosten van de provincie. Het heeft een inwonersaantal van ruims 160.000 inwoners die verdeeld zijn over en oppervlakte van 142 vierkante kilometer.

Je kunt in Enschede maar ook in de omliggende gemeenten en plaatsen ontzettend leuk vertoeven. Dit kan je zowel lopend als op de fiets doen maar nu jij een scooter hebt en je rijbewijs voor de scooter hebt gehaald zul jij daarvan vast en zeker gebruik gaan maken. Nu hoef je niet meer te wachten op iemand anders maar kan jij straks gewoon weggaan wanneer jij wilt.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Enschede is voorzien van een eigen CBR-vestiging. Deze kun je vinden aan de Burgemeester Stroinkstraat 300, 7548 RJ in Enschede. Je kunt hier met het openbaar vervoer wel komen maar daar doe je dan bijna een uur over omdat de verbinding niet erg op elkaar is afgestemd. Op de fiets ben je beduidend sneller. Je kunt er dan met ongeveer een half uur wel zijn.
Het aanvragen van het scooter rijbewijs in Enschede is heel erg simpel. Je kunt op de website even een afspraak maken om deze te gaan doen. Als je naar de afspraak toe moet dan heb je een geldige legitimatie nodig en een pasfoto die aan de eisen voldoet. Je moet ook de kosten meteen voldoen tijdens de aanvraag dus geld of een pinpas moet je ook meenemen.
Voor de aanvraag van je scooter rijbewijs ben je €41,60 kwijt. Je kunt dan een paar werkdagen later je scooter rijbewijs op gaan halen. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Wil je het scooter rijbewijs eerder in handen hebben en kan je dus niet wachten dan is er de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen. Dit kost je €34,10 extra. Je moet dan een bedrag van €75,70 voldoen.
Het duurt vijf werkdagen bij een gewone aanvraag voordat jij je scooter rijbewijs kunt op gaan halen. Een afspraak maken is hiervoor niet nodig. Je kunt bij een spoedaanvraag al eerder terecht. Is de aanvraag voor 14 uur gedaan dan kan je de volgende werkdag na 10 uur terecht om je scooter rijbewijs op te halen. Was het later dan 14 uur? Dan duurt het een werkdag langer.