Scooter rijbewijs Amstelveen

Na lang wikken en wegen heb je toch besloten om in Amstelveen je scooter rijbewijs te gaan halen. Nu je de knoop door hebt gehakt en er echt voor wil gaan is het tijd om verder te gaan kijken naar het hoe en wat. Om te beginnen zul je eerst je theorie moeten halen, zonder de theorie kun je niet gaan beginnen aan het praktijkgedeelte van het behalen van je scooter rijbewijs. Het halen van je theorie kun je voor jezelf makkelijker maken door een theoriecursus voor het scooter rijbewijs te gaan volgen bij scootercursus.nl. Mocht je hier meer informatie over willen hebben, klik dan op de button hieronder.

Volg je scootercursus in Amstelveen

Scooter theorie halen in Amstelveen

Vastberaden ga je ervoor om in Amstelveen je scooter rijbewijs te gaan halen. Hiervoor moet je natuurlijk eerst de theorie goed beheersen. Om dit te toetsen moet je dan ook een examen afleggen voor het behalen van de theorie.


Ook in Amstelveen kun je hiervoor een cursus volgen bij scootercursus.nl. Bij deze cursus kun je ongelimiteerd gebruik maken van klassikale lessen en je krijgt de mogelijkheid om ook online theorie-examens te gaan oefenen.


Daarnaast krijg je ook nog eens een 100% slagingsgarantie van ons, wij geven niet op en gaan samen met jou door tot je de theorie hebt gehaald. Een cursus inclusief CN+BR examen kost je €135. Mocht je alleen de cursus willen volgen zonder het examen erbij, dan kost je dan €85.

Scooter praktijk behalen in Amstelveen

Na het behalen van je theoriecertificaat kun je eindelijk aan het praktijkgedeelte gaan beginnen. Ook hiervoor kun je bij scootercursus.nl een cursus volgen. Bij de cursus die aangeboden wordt zitten 4 praktijklessen inbegrepen. Na deze lessen volgt dan meteen het praktijkexamen.


Wanneer je dat zou willen, dan zou je deze 4 praktijklessen over 2 verschillende dagen kunnen verdelen. Bij het volgen van de lessen en het afleggen van het examen maak je gebruik van een scooter en helm van ons. Het is dus niet nodig deze zelf mee te nemen. De kosten hiervan zijn €349.


Als je alles liever beide cursussen in 1 pakket zou willen hebben, dan is dat mogelijk met ons alles in 1 pakket. Hier zitten beide cursussen en examens in. Dit alles in 1 pakket kost je €475. Mocht je alleen de cursussen willen volgen zonder examens, dan betaal je hiervoor €425.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Amstelveen

Na het behalen van beide examens ben je eindelijk op het punt aangekomen dat je je scooter rijbewijs in Amstelveen aan kan gaan vragen. Dit kan je doen bij het gemeentehuis van Amstelveen. Het is alleen niet zo dat je zomaar binnen kan lopen bij het gemeentehuis, je moet hiervoor wel eerst een afspraak maken.


Waar je wel op moet letten als je naar de afspraak van de aanvraag toe gaat, is dat je de juiste documenten mee neemt voor het afronden van de aanvraag. Hiervoor moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen, pasfoto’s die voldoen aan de eisen van de overheid.


Daarnaast moet je ook cash geld of een pinpas meenemen om te kunnen betalen en hiermee de aanvraag af te ronden. Heb je een van deze drie dingen niet bij je bij de afspraak, dan is het niet mogelijk de aanvraag af te ronden en zul je een nieuwe aanvraag moeten doen.

Met de scooter op pad in Amstelveen

Amstelveen is een stad die je kan vinden onder de rook van Amsterdam. Amstelveen zelf is een middelgrote stad waar best veel te beleven is. Je hebt er ook veel mogelijkheden om je te kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer. Zo kun je je verplaatsen met de bus, of de sneltram. Toch is het verplaatsen met een scooter net even wat makkelijker en sneller. Je hoeft dan namelijk niet meer te wachten op het openbaar vervoer en je hoeft ook niet meer over te stappen.

Amstelveen ligt dicht bij het Amsterdamse bos, waar je je prima kan vermaken. Met de auto is het bos goed bereikbaar, maar met de scooter zelf kun je ook heel makkelijk het bos in en zul je nergens last hebben van problemen met het parkeren van de scooter.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Amstelveen zelf heeft geen CBR. Je zult dan ook gebruik moeten maken van het CBR in Amsterdam. Het adres van het CBR in Amsterdam is Naritaweg 150, 1043 CA Amsterdam. Vanaf station Amsterdam Centraal is het CBR heel goed te bereiken.


Wanneer je vanaf het station met het openbaar vervoer naar het CBR toe zou willen gaan, dan zou je met het openbaar vervoer er al met 20 minuten kunnen zijn. Ook met de fiets is het CBR in iets meer dan 20 minuten fietsen te bereiken.

Voordat je het scooterrijbewijs aan kan vragen zul je eerst digitaal een afspraak moeten maken. Daarna zul je naar het raadhuis van Amstelveen moeten voor het doen van de aanvraag. Voor het doen van de aanvraag moet je wel een geldig legitimatiebewijs meenemen, pasfoto’s die aan de eisen voldoen en een pinpas. Contante betalingen worden niet geaccepteerd.

Het aanvragen van een scooter rijbewijs is niet gratis. Wanneer je gebruik maakt van de reguliere aanvraag dan zul je een bedrag moeten betalen van €41,60. Na deze aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat je het rijbewijs af kan halen.


Mocht je dit sneller willen, dan kun je ook een spoedaanvraag doen. Dit kost je wel €34,10 extra. Wanneer de aanvraag voor 14:00 uur is gedaan kun je hem binnen 2 werkdagen vaak alweer afhalen.

Bij een reguliere aanvraag kun je het scooter rijbewijs na 5 werkdagen alweer ophalen. Mocht je de spoedaanvraag hebben gedaan voor 14:00 uur in de middag, dan kun je deze binnen 2 werkdagen ophalen. Is de aanvraag na 14:00 uur gedaan, dan kan het een dag langer duren.