Scooter rijbewijs Eindhoven

Eindhoven, een drukke stad waar het je nog wel eens wat tijd kan kosten om van de ene locatie naar de andere te komen. Zeker wanneer het spitsuur is kan je daar een tijdje over doen. Dit kan makkelijker! Wanneer jij ervoor kiest om je scooter rijbewijs in Eindhoven te gaan halen ben je een stuk sneller op de plaats van bestemming. Het behalen van de theorie en de praktijk is dan wel van belang. Ga jij er een cursus voor volgen?

Volg je scootercursus in Eindhoven

Scooter theorie halen in Eindhoven

Je wilt dolgraag je scooter rijbewijs gaan halen in Eindhoven. Er is dus werk voor je aan de winkel want het behalen van dat rijbewijs dat doe je niet zomaar even. Je zult eerst moeten slagen voor je theorie en je praktijk voordat je het felbegeerde roze pasje in je bezit kan nemen.

De theorie kan best wel ingewikkeld zijn en in 1 keer slagen is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt je kans van slagen vergroten door een theorie cursus te gaan volgen bij scootercursus.nl. Deze cursus bestaat uit onbeperkt klassikaal les, het online mogen oefenen van theorie-examens en je krijgt een slagingskans van 100 procent.

De kosten voor een theoriecursus bedragen €135,- inclusief het examen bij het CBR. Zonder dit examen zijn de kosten €85,-.

Scooter praktijk Eindhoven

Nadat je bent geslaagd voor de theorie voor je scooter rijbewijs in Eindhoven komt daar het volgende obstakel aan. Het behalen van je praktijkexamen voor je scooter rijbewijs. Ook hier kun je een cursus voor volgen zodat de kans van slagen aanzienlijk vergroot gaat worden.

Tijdens de praktijkcursus krijg je 4 praktijklessen die je wanneer je dit graag wilt mag verdelen over twee dagen. Nadat je de lessen hebt gehad volgt het examen. Dit examen mag je doen op een scooter die wij beschikbaar stellen en je kunt van ons een scooterhelm lenen. De kosten van de praktijkcursus bedragen €379,- inclusief het examen.

Je kunt ook een pakket afnemen waarin je zowel de theoriecursus kunt doen als de praktijkcursus. Hierin heb je dan twee keuzes. Een pakket waar beide examens in zitten of een pakket zonder examen. Het pakket met de examens erin kost €475,- en het pakket zonder de examens kost €425,-

Scooter rijbewijs aanvragen in Eindhoven

Je hebt het goed gedaan en je bent geslaagd voor beide examens. Nu nog de laatste stap en dat is het aanvragen van je scooter rijbewijs. Dit kan je heel erg makkelijk doen door op de website van de gemeente Eindhoven een afspraak te maken om die aanvraag te kunnen doen. Je moet persoonlijk naar de afspraak toekomen en niet vergeten om de benodigde documenten mee te nemen.

Op pad met de scooter in Eindhoven

Eindhoven is een stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant met een inwonersaantal van ongeveer 239.000 mensen. De oppervlakte van deze gemeente is ongeveer 89 vierkante kilometer.

Eindhoven is vooral bekend door de Philips fabriek die daar al sinds jaar en dag is gevestigd. Ook kent Eindhoven een voetbalclub die de meeste mensen wel kennen namelijk PSV. PSV is de afkorting van Philips Sport Vereniging.

Het hebben van je scooter rijbewijs in Eindhoven is echt een must. Je kunt er heerlijk rondrijden en snel van punt A naar punt B komen. Er zijn in en rondom Eindhoven tientallen leuke plekjes die je kunt gaan bezichtigen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Eindhoven is Hoevenweg 20, 5652 AW in Eindhoven. Vanaf het centrum van Eindhoven gerekend kun je hier heel makkelijk binnen een half uur met het openbaar vervoer komen. Er zijn verschillende lijndiensten die naar de locatie of in de buurt van de locatie van het CBR stoppen. Ga je liever op de fiets dan doe je er vanaf het centrum gerekend ongeveer 20 minuten over. Je bent dus in beide gevallen binnen een half uur op de plek waar je wezen moet.
Wil jij je scooter rijbewijs aan gaan vragen in Eindhoven? Dit kun je heel makkelijk en snel doen door online een afspraak te maken op de website van de gemeente Eindhoven. Wanneer je naar de afspraak toe moet dien je dit persoonlijk te doen en je moet niet vergeten om de benodigde documenten mee te nemen. Je hebt een geldig identiteitsbewijs nodig en een goedgekeurde pasfoto. Tijdens de aanvraag moet je ook meteen de kosten voor de aanvraag voldoen.
Het aanvragen van je scooter rijbewijs brengt zoals al eerder gezegd kosten met zich mee. Voor een normale aanvraag ben je een bedrag van €41.60 kwijt. Wil je een spoedaanvraag gaan doen dan kost je dit €34.10 extra. Je bent dan een totaalbedrag van €75.70 kwijt voor de aanvraag van je scooter rijbewijs.

Nadat je de aanvraag hebt gedaan moet je een aantal dagen wachten tot je scooter rijbewijs in Eindhoven klaar is. Na 5 werkdagen ligt het scooter rijbewijs voor je klaar bij de balie en kun je deze met je afhaalbewijs afhalen. Bij een spoedaanvraag is het scooter rijbewijs eerder klaar. Heb je de aanvraag gedaan voor 15 uur in de middag dan kan je de volgende werkdag het scooter rijbewijs ophalen en anders duurt het nog een dagje langer voordat je mag gaan rondrijden op jouw scooter.

Heb jij je scooter rijbewijs gehaald en aangevraagd maar nog niet in je bezit? Ga dan nog niet rijden. Je mag pas rijden wanneer jij je scooter rijbewijs ook daadwerkelijk in bezit en bij je hebt.