Scooter rijbewijs Haarlem

In Haarlem je scooterrijbewijs is heel goed mogelijk. Na het nemen van het besluit om er helemaal voor te gaan, is het een goed idee om een cursus te gaan volgen waarmee je goed voorbereid het scooter examen af kan gaan leggen. Dit geldt voor zowel de theorie als voor de praktijk. Bij scootercursus.nl kun je beide cursussen volgen. Als je dat wil dan kun je dat in een pakket afnemen. Voor meer informatie kun je op de onderstaande button klikken.

Volg je scootercursus in Haarlem

Scooter theorie halen in Haarlem

Nu je besloten hebt om je scooter theorie te gaan halen in de gemeente Haarlem, is het verstandig om hiervoor een cursus te volgen. Bij het volgen van een cursus bij scootercursus.nl zitten onbeperkte klassikale lessen inbegrepen.

Daarnaast krijg je er ook nog een slagingsgarantie bij, want wij zijn pas tevreden als jij het theorie-examen hebt weten te halen. Ga je daadwerkelijk een theoriecursus volgen, dan kost je dat inclusief het examen bij het CBR €135. Wil je de cursus zonder examen erbij, dan betaal je €85. Of je een cursus met of zonder examen wil volgen kun je helemaal zelf beslissen.

Scooter praktijk behalen in Haarlem

Nu je de theorie hebt gehaald mag je eindelijk gaan beginnen aan de praktijk. Hiervoor kun je bij ons ook een praktijkcursus van 4 lessen gaan volgen. Na het afronden van deze 4 praktijklessen volgt het praktijkexamen.

Je hebt de mogelijkheid om deze 4 lessen over 2 dagen te spreiden, dit mag je helemaal zelf bepalen. Voor het volgen van de praktijklessen en het afleggen van het examen bij het CBR mag je gebruik maken van onze helm en scooter. Je hoeft dan ook niet zelf te zorgen voor een helm of scooter. De praktijkcursus kost €379.

Als je alles veel liever in een pakket af zou willen sluiten, dan is er ook een pakket beschikbaar dat bestaat uit de theorie- en de praktijkcursus. Dit cursuspakket met beide examens in het pakket kun je voor €475 afnemen. Mocht je de cursus zonder examens willen volgen, dan betaal je €425.

Scooter rijbewijs in Haarlem aanvragen

Nadat je zowel het theorie-examen en het praktijkexamen hebt afgerond, kun je bij de gemeente Haarlem de aanvraag indienen voor het rijbewijs. Dit kun je doen door een afspraak te maken bij de gemeente Haarlem. Een afspraak kun je online maken.

Neem bij het aanvragen van je scooterrijbewijs een geldig legitimatiebewijs, een goedgekeurde pasfoto en een betaalmiddel mee om mee af te kunnen ronden. Mocht je een van deze dingen niet mee hebben genomen, dan zul je een nieuwe afspraak moeten maken voor het aanvragen van het rijbewijs.

Met de scooter door Haarlem rijden

Haarlem is een middelgrote historische stad die ongeveer 33 km2 groot is. Haarlem telt een kleine 250 duizend inwoners. Het is dan ook een stad met veel verkeer en openbaar vervoer en heeft een historisch stadscentrum. Met een scooter kun je je veel makkelijker door de stad heen bewegen.

Haarlem is een stad in het kustgebied van Noord-Holland. Hierdoor is het makkelijk om met de scooter even lekker uit te waaien op het strand van IJmuiden of Zandvoort. Wanneer je dit met de auto zou doen kost je dat flink wat parkeergeld en soms ook lange tijden wachten in de file.

Met een scooter heb je geen last van parkeerkosten en kun je hem neerzetten waar je hem graag wil hebben. Het verplaatsen met de scooter is veel sneller als met de auto of het openbaar vervoer. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper.

Het is makkelijker om met een scooter door Haarlem heen te verplaatsen als met een auto. Ook als je een van de plaatsen in de buurt van Haarlem wil bezoeken zou je je het best kunnen verplaatsen met de scooter.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Haarlem is Professor Eijkmanlaan 2, 2035 XB Haarlem. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur en 16:30 uur. Op zaterdag is deze locatie van het CBR gesloten.

Het CBR Haarlem is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Haarlem ben je ongeveer 20 minuten onderweg om bij het CBR in Eemnes te komen. Met de fiets is het CBR ook goed te bereiken. Dit zal vanaf het station ongeveer een kwartier fietsen zijn.

Als je je scooter rijbewijs aan wil gaan vragen moet je eerst een afspraak maken bij de gemeente Haarlem. Bij het aanvragen heb je wel een aantal documenten nodig en je moet na de aanvraag het rijbewijs afrekenen.

Neem bij het aanvragen van het rijbewijs een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto die aan de eisen van de overheid voldoet en het liefst de pinpas voor de betaling mee. Contant betalen is ook mogelijk, de voorkeur gaat uit naar betaling met pin.

De kosten voor het aanvragen van een scooter rijbewijs in Haarlem bedragen €41,60. Na het afronden van de aanvraag kun je na 5 werkdagen het scooter rijbewijs afhalen. Vanaf dat moment mag je dan ook met de scooter zelf de weg op gaan.

Er is ook de mogelijkheid tot het doen van een spoedaanvraag. Bij een spoedaanvraag kun je je scooterrijbewijs al binnen 2 werkdagen ophalen. Je moet er alleen wel €34,10 meer voor betalen. Het totaalbedrag komt bij een spoedaanvraag op €75,70.

Na een aanvraag voor je rijbewijs duurt het 5 werkdagen voordat je het rijbewijs op kunt gaan halen. Mocht je gebruik hebben gemaakt van een spoedaanvraag, dan is deze vaak de volgende dag al klaar, maar dit is afhankelijk van het tijdstip waarop de aanvraag gedaan is. Mocht je deze later op de dag gedaan hebben, dan zul je een dag langer moeten wachten om hem op te kunnen halen.