Scooter rijbewijs Leiden

Je hebt er wellicht lang over na moeten denken, maar bent nu toch tot de conclusie gekomen dat je toch wel graag voor je scooter rijbewijs wil gaan. Het hebben van een scooterrijbewijs kan veel voordelen met zich meebrengen. Als je er zeker van wil zijn dat je op een snelle manier je scooter rijbewijs kan halen, dan zou je eigenlijk een cursus moeten volgen die je hierbij kan helpen. Deze cursus zou je kunnen volgen via scooter cursus.nl. Mocht je hier interesse in hebben, dan kun je op de button klikken voor meer informatie.

Volg je scootercursus in Leiden

In leiden je scooter theorie halen

Nu je na lang wikken en wegen toch hebt besloten om voor het scooter rijbewijs te gaan is het natuurlijk leuk als je dat vrij snel zou kunnen halen. Om je hierbij te helpen kun je via scootercursus.nl een cursus volgen waarmee je dit examen makkelijk gaat halen.

Deze cursus bestaat uit onbeperkte online klassikale lessen. Naast deze lessen krijg je van ons een slagingsgarantie. Dat wil zeggen dat je door mag blijven gaan met de cursus, net zo lang tot je de theorie hebt gehaald.

Wil je nu een theoriecursus volgen, dan kost je dat inclusief het examen bij het CBR een bedrag van €135. Wil je de cursus zonder examen erbij, dan kost het je een bedrag van €85. Je bent er vrij in om zelf te kiezen of je een cursus met of zonder examen wil gaan doen.

In Leiden je scooter praktijk halen

Met het theoriecertificaat in de pocket kun je eindelijk gaan beginnen aan het praktijkgedeelte van het scooter rijbewijs. Hiervoor kun je ook een praktijkcursus volgen. Deze cursus bestaat uit 4 lessen, na deze 4 lessen volgt het praktijkexamen.

Deze 4 lessen kun je spreiden over 2 dagen, dit kun je helemaal zelf bepalen. Tijdens de lessen en het examen kun je gebruik maken van onze helm en scooter. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. De praktijkcursus die je kan gaan volgen kost €379.

Je zou ook een alles in 1 pakket af kunnen nemen dit pakket zijn beide cursussen helemaal opgenomen. Dat wil zeggen dat je zowel de theorie als de praktijk kan volgen. Het alles in een pakket kun je voor een bedrag van €475 gaan volgen. Mocht je de cursus zonder examens willen volgen, dan kost het je een bedrag van €425.

In Leiden je scooter rijbewijs aanvragen

Na het afronden van beide examens ben je eindelijk zo ver dat je je scooter rijbewijs aan zou kunnen vragen. Hiervoor moet je alleen wel een afspraak maken bij het gemeentehuis in Leiden. Zonder deze afspraak is het niet mogelijk de aanvraag te doen.

5 dagen na de aanvraag kun je het rijbewijs bij het gemeentehuis op komen halen. Tenzij je gebruik maakt van de spoedaanvraag, dan kun je hem al binnen 1 à 2 dagen in huis hebben. Bij het aanvragen van je scooter rijbewijs is het belangrijk dat je een geldig legitimatiebewijs, een goedgekeurde pasfoto en een betaalmiddel meeneemt om de aanvraag mee af te kunnen ronden.

Ben je een dan deze dingen per ongeluk vergeten, dan zul je een nieuwe afspraak moeten maken voor het aanvragen van het rijbewijs.

Met je scooter door Leiden rijden

Leiden is een echte studentenstad. Dat je er veel scooters ziet rijden is dan ook niet zo gek. Studenten vindt het prettig om zich makkelijk te kunnen verplaatsen. Hiervoor wordt vaak de fiets gepakt, maar met de scooter ben je toch net even iets sneller op de plaats van bestemming.

Naast het snelle verplaatsen heb je ook geen wachttijden met het openbaar vervoer. Hierdoor ben je sneller van A naar B. daarnaast kun je de scooter overal parkeren waar je dat maar zou willen. Als je ergens bent heb je hem eigenlijk altijd wel zo goed als voor de deur staan.

Daarnaast is het ook nog eens een hele goedkope manier van verplaatsen, helemaal als je gebruik zou maken van de steeds meer populair wordende elektrische scooter.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Leiden is Smaragdlaan 99A, 2332 JP in Leiden. Je kunt hier van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur terecht. Op zaterdag is deze locatie van het CBR gesloten.
Het CBR Leiden is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Leiden Centraal kun je met het openbaar vervoer in een kwartier bij het CBR zijn. Ook met de fiets is het CBR binnen tien minuten te bereiken.

Voor het aanvragen van je scooterrijbewijs moet je eerst een afspraak inplannen bij de gemeente Leiden. Dit kun je zowel telefonisch als online doen. Daarnaast zul je naar de afspraak voor de aanvraag een aantal dingen mee moeten nemen om de aanvraag af te kunnen ronden.

Bij het aanvragen wordt er verwacht dat je een geldig legitimatiebewijs, pasfoto’s en een betaalmiddel in de vorm van contant geld of een pinpas meeneemt.

In Leiden bedragen de kosten €41,60 voor het aanvragen van het scooter rijbewijs. Na de aanvraag zal het nog 5 werkdagen duren voordat je je scooter rijbewijs af kan halen. Vind je 5 dagen te lang duren? Doe dan een spoedaanvraag. Bij een spoedaanvraag kun je je scooterrijbewijs al binnen 2 werkdagen in huis hebben. Je moet er alleen wel €34,10 meer voor betalen.
Na het voltooien van de aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat je deze op kan halen bij de gemeente. Tenzij je gebruik hebt gemaakt van de spoedaanvraag. In dat geval kun je vaak de volgende dag al terecht om het rijbewijs op te halen. Dit is helemaal afhankelijk van hoe laat de aanvraag voor het rijbewijs gedaan is.