Scooter rijbewijs Den Haag

Den Haag, een stad waar het gewoonweg altijd druk is en waar het je soms echt moeite kost om binnen een korte tijd ergens te komen. Met een auto is het bijna helemaal niet te doen maar met de scooter ben je al een stuk sneller. Het wordt dus tijd dat jij je scooter rijbewijs gaat halen in Den Haag. Moeilijk? Welnee! Niet met een cursus die je kunt volgen bij scootercursus.nl!

Volg je scootercursus in Den Haag

Scooter theorie halen in Den Haag

Het behalen van de theorie voor je scooter rijbewijs is het eerste waar je bij stil moet staan als je gaat denken over het behalen van het rijbewijs. Om je theorie snel te kunnen behalen kun je erover nadenken om er een cursus voor te gaan volgen. Jij leert daar alles met betrekking tot de theorie en je krijgt zelfs een 100 procent slagingspercentage omdat wij niet eerder stoppen met jou ondersteunen dan dat jij het hebt behaald.

De kosten van een theoriecursus in Den Haag zijn 85 euro exclusief het examen bij het CBR. Wil jij een cursus volgen en daar meteen het examen bij hebben dan zijn de kosten 135 euro.

Scooter praktijk in Den Haag

Na het behalen van de theorie voor je scooter rijbewijs in Den Haag wil je natuurlijk ook heel snel de praktijk gaan behalen. Je ziet het al helemaal voor je dat jij lekker rond kunt rijden op je scooter maar daar moet je nu nog even mee wachten. Wil jij net zoals voor je theorie ook voor je praktijk een cursus volgen om zo de fijne kneepjes te leren dan is dit zeker iets wat tot de mogelijkheden behoort.


Een praktijkcursus kost 379 euro. Je krijgt dan vier uur praktijkles met aansluitend het CBR-examen. Je kunt deze vier uurtjes eventueel verdelen over 2 dagen zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Bij het examen mag je gebruik maken van de scooterhelm en de scooter van scootercursus.nl.


Wil je een totaalpakket waarbij je de theoriecursus voor je scooter rijbewijs en de praktijk in 1 hebt dan kost je dat 475 euro. Hier zitten dan de kosten van beide examens bij ingerekend.

Scooterrijbewijs aanvragen in Den Haag

Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs in Den Haag moet je even een afspraak maken bij Stadskantoor Leyweg of bij Stadhuis Spui om daar de aanvraag te mogen komen doen. Je hebt tijdens de aanvraag je ID-bewijs nodig, een goedgekeurde pasfoto en natuurlijk je pinpas. Bij stadhuis Spui is er ook een mogelijkheid om contant te betalen.

Met de scooter op pad in Den Haag

Den Haag, een van de grootste steden van Nederland. Nooit is het hier saai of stil. Den Haag heeft 553.000 inwoners en is natuurlijk enorm bekend omdat daar onder andere de tweede kamer zit. Den Haag heeft een oppervlakte van meer dan 98 m2. Je snapt natuurlijk wel dat het dus niet makkelijk is om even snel van het ene puntje van Den Haag naar het andere puntje te reizen.

Niet alleen is Den Haag bekend om het Binnenhof maar ook om het gezellige stadscentrum waar werkelijk altijd wel wat te doen is. Een middagje naar de stad of een avondje stappen lukt je in Den Haag dan ook met gemak. Nu jij je scooter rijbewijs hebt zal je ook veel sneller ook de rand van Den Haag bezoeken waar je kunt genieten van de mooie natuur en de vele parken die Den Haag rijk is.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Je zou denken dat een grote stad als dat Den Haag is een eigen CBR-locatie zou hebben maar niets is minder waar. Om examen te kunnen doen als je in Den Haag woont is de dichtstbijzijnde locatie Rijswijk. Je kunt deze locatie vinden aan de Lange Kleiweg 30, 2288 GK in Rijswijk. Vanaf Den Haag Centraal doe je er met het openbaar vervoer ongeveer 30 minuten over. Je kunt met de trein naar Rijswijk reizen. Op de fiets doe je er vanuit Centrum van Den Haag ongeveer 26 minuten over om bij het CBR in Rijswijk te komen.
Ja hoor het is eindelijk zover! Jij mag je scooter rijbewijs aan gaan vragen in Den Haag. Dit is totaal niet moeilijk. Een kind kan eigenlijk de was doen. Op de website van de gemeente Den Haag kun je een afspraak maken om je rijbewijs aan te vragen. Neem je wel even geld of je pinpas, een geldig ID en een goedgekeurde pasfoto mee? Je kunt dan even naar Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg gaan.
Het aanvragen van het scooter rijbewijs in Den Haag kost €41.60. Je hebt dan een paar werkdagen later je scooter rijbewijs in handen als je het komt afhalen. Wil je het versneld hebben dan kan dit tegen een meerprijs van €34.10. Dit noemen ze een spoedaanvraag. Je rijbewijs voor je scooter kost je dan in het totaal €75.70. Houd er rekening mee dat je op Stadskantoor Leyweg alleen kunt pinnen. Bij Stadhuis Spui is er ook de mogelijkheid om contant te betalen.
De normale procedure na het aanvragen van je scooter rijbewijs in Den Haag duurt vijf werkdagen. Heb je een spoedaanvraag gedaan dan is dit beduidend korter. Soms is het dan zelfs de volgende werkdag al voor jou klaar.