Scooter rijbewijs Rijswijk

Je hebt na lang nadenken de conclusie getrokken dat het toch wel handig zou zijn om een scooter rijbewijs te gaan halen in Rijswijk. Dit kun je natuurlijk helemaal op eigen houtje doen, alleen loop je dan wel het risico dat het langer zal duren voordat je de examens hebt weten te halen. Daarom zou je er verstandig aan doen om een cursus te gaan volgen. Dit zou je kunnen doen via scootercursus.nl. Wanneer je deze cursus doet ben je er zeker van dat je goed voorbereid wordt op de examens die je af zal moeten leggen bij het CBR. Ben je benieuwd geworden naar deze cursus, lees dan verder via de button op deze pagina.

Volg je scootercursus in Rijswijk

Scooter theorie halen in Rijswijk

Nu je de conclusie hebt getrokken dat het handig zou zijn om een scooter rijbewijs te gaan halen wil je natuurlijk niet lang meer wachten tot je lekker door Rijswijk heen te kunnen rijden met je scooter. Om dit rijbewijs zo snel mogelijk te kunnen halen zou je bij scootercursus.nl een theorie cursus kunnen volgen.

Bij de cursus van scootercursus.nl kun je ongelimiteerd klassikale lessen volgen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om zelf theorie-examens te kunnen oefenen. Dit kun je doen in een online omgeving.

Ook biedt scootercursus.nl je een 100% slagingsgarantie aan, dat wil zeggen dat je door mag blijven gaan met het volgen van de lessen en het afleggen van het examen tot je het hebt gehaald. Voor deze cursus betaal je een bedrag van €135. Zonder examen kost deze cursus €85.

Scooter praktijk behalen in Rijswijk

Na het behalen van het theoretische gedeelte voor het behalen van het scooter rijbewijs moet je verder gaan met het praktische gedeelte. Ook hiervoor kun je een cursus volgen die uit 4 praktijklessen bestaat. Deze cursus wordt ook aangeboden door scootercursus.nl

Het is mogelijk deze 4 praktijklessen op 1 dag te volgen, of als je dat te veel vindt voor een dag, dan kun je ze ook over twee verschillende dagen spreiden. Bij de lessen en het examen is het zo dat je gebruik maakt van een scooter en een helm van scootercursus.nl. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen.

Mocht je bij scootercursus.nl beide cursussen willen afnemen, dan kun je voor het alles in 1 pakket kiezen. Voor dit pakket van twee cursussen en examens betaal je €475. Als je alleen de cursus wil volgen zonder examens inbegrepen betaal je €425.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Rijswijk

Nu je de examens in the pocket hebt zitten kun je eindelijk naar de gemeente om je scooter rijbewijs aan te gaan vragen. Dit zou je via een standaard aanvraag of een spoedaanvraag kunnen doen. Je kunt het rijbewijs online aanvragen, je hebt hem dan al binnen 2 werkdagen in huis.

Als je ervoor hebt gekozen tegen meerprijs de spoedaanvraag te doen en je hebt deze aanvraag voor: uur in de middag gedaan, dan kun je het rijbewijs de volgende werkdag alweer afhalen. Is de aanvraag later gedaan dan kun je het rijbewijs na 2 werkdagen afhalen.

Je kunt ook een spoedaanvraag doen bij het lokte bij de gemeente, hiervoor moet je wel een afspraak maken. Als je de spoedaanvraag voor 14:00 hebt gedaan kun je het rijbewijs de eerstvolgende werkdag alweer afhalen. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken.

Met de scooter op pad in Rijswijk

Rijswijk is een plaats gelegen in de provincie Zuid-Holland en ligt aan de zuidzijde van Den Haag. Rijswijk heeft een oppervlakte van 15 km2 en telt zo een 58.000 inwoners. Rijswijk ligt ook tegen de stad Delft aan.

Vanuit Rijswijk zijn Den Haag en Delft prima te bereiken. Ook met het openbaar vervoer of met de auto. Met het openbaar vervoer heb je vaak wel te maken met wachttijden of vertragingen. Als je jezelf op een scooter zou kunnen verplaatsen zou je dat veel tijd schelen.

Een van de voordelen van het verplaatsen met een scooter is dat je niet meer afhankelijk bent van het openbaar vervoer en dat je veel minder last hebt van vertragingen. Met de auto is het soms lastig om een parkeerplaats te vinden. Met een scooter is dat verleden tijd, je kunt hem makkelijk overal neerzetten.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Het adres van het CBR in Rijswijk is Lange Kleiweg 30, 2288 GK Rijswijk. Het CBR is vanaf het station makkelijk te bereiken. Het ligt zo dichtbij dat je niet met het openbaar vervoer hoeft te reizen. Met de fiets ben je er in 2 minuten en als je gaat lopen doe je er 3 minuten over.

Na het afleggen van de examens mag je eindelijk je rijbewijs aan gaan vragen. In Rijswijk kun je dit met een online aanvraag doen of met een spoedaanvraag. Voor een spoedaanvraag moet je wel een afspraak maken bij het loket.

Voor het doen van een spoedaanvraag moet je er wel zorg voor dragen dat je een pasfoto, een geldig identiteitsbewijs en een betaalmiddel mee neemt. Zonder een van deze drie dingen kan de aanvraag niet worden afgerond.

Voor het online aanvragen van het rijbewijs moet je bij de aanvraag een bedrag van €41,60 betalen. Daarnaast zou je ook de mogelijkheid kunnen benutten om een spoedaanvraag te doen, hiervoor moet je dan wel een bedrag van €34,10 extra betalen.
Bij een online aanvraag ben je er zeker van dat je je rijbewijs na 2 werkdagen af kan halen Heb je de mogelijkheid van het doen van een spoedaanvraag gebruikt en je hebt de aanvraag voor 14:00 gedaan, dan kun je hem de eerstvolgende werkdag al ophalen. Is de aanvraag na 14:00 gedaan, dan kun je het rijbewijs twee werkdagen na de datum dat je de aanvraag hebt gedaan ophalen.