Scooter rijbewijs Venlo

Wanneer je de leeftijd hebt bereikt om je scooter rijbewijs te gaan halen dan is het advies om daar ook echt mee te beginnen. Je zal al heel snel merken dat het alleen maar voordelen heeft. Zo hoef je geen afspraak meer te maken met anderen om mee te rijden of je aan de tijden van het openbaar vervoer te houden. Hartstikke fijn toch?

Volg je scootercursus in Venlo

Scooter theorie in Venlo

Het halen van je scooter theorie is geen gemakkelijke opgave. Het volgen van een scootercursus is dan ook echt niet raar. Je wilt graag in een keer slagen en die kans is aanzienlijk groter wanneer je eerste een cursus doet.

Deze theoriecursus kun je volgen bij scootercursus.nl zodat het je wat makkelijker af zal gaan tijdens het examen. Je moet bij het theorie-examen 44 vragen goed beantwoorden van de in het totaal 50 die je krijgt.

Een theoriecursus kost €135,- en daar zitten dan de kosten van het examen bij het CBR bij in. Je kunt ook een cursus volgen zonder het examen. Dit kost je dan €85,-.

Scooter praktijk in Venlo

Je hebt je theorie gehaald? Dan gaat het nu tijd worden om je praktijk te gaan halen zodat jij snel je scooter rijbewijs in handen hebt. Ook hiervoor is er een cursus te volgen. Tijdens de praktijkcursus mag je gebruik maken van onze scooterhelm en scooter. Je hoeft deze dus nog niet zelf te hebben.

Ben je er meer van om alles in 1 pakket aan te schaffen dan is dit ook zeker iets wat tot de mogelijkheden behoort. Een totaalpakket kost €475,-. Je hebt dan het pakket met beide examens bij het CBR.

De praktijkcursus bestaat uit vier praktijklessen. Je leert tijden de praktijkles om te gaan met bepaalde situaties op de weg.

Scooter rijbewijs aanvraag doen in Venlo

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Venlo is de laatste horde die je moet gaan nemen voordat jij lekker rond kunt rijden. Je hebt hiervoor een afspraak bij de gemeente nodig, een geldig legitimatiebewijs en een goede pasfoto. De kosten die aan de aanvraag vastzitten die moet je ook meteen betalen tijdens de aanvraag.

De weg op met je scooter in Venlo

De grootste gemeente van de provincie Limburg is Venlo. Het heeft ruim 102.000 inwoners en heeft een totaal oppervlak van bijna 129 vierkante kilometer. Venlo daar raak je niet snel uitgekeken. Een rondje door de stad of de plaatsen die eromheen liggen zal ervoor zorgen dat je altijd weer wat anders ziet. Nu jij dit ook nog eens op je scooter kan doen zal je merken dat je veel meer ziet dan voorheen.

Hoe handig is het dat jij nu gewoon kunt gaan en staan wanneer jij dat wilt? Niet maar afhankelijk zijn van andere mensen maar gewoon lekker op pad kunnen gaan.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Je kunt het CBR in Venlo bezoeken op het volgende adres. Antoniusplein 2, 5291 GV in Venlo. Je kunt dit goed bereiken met het openbaar vervoer. In ongeveer een kwartiertje ben je er vanuit het centrum van Venlo. Op de fiets doe je er ongeveer tien minuten over.
Je kunt op de website van de gemeente een afspraak maken om de aanvraag voor je scooter rijbewijs te doen. Naar de afspraak moet zelf toegaan. Je neemt dan ook even je legitimatiebewijs mee en een goede foto. Geld of een pinpas is ook handig om mee te nemen want je moet de kosten tijdens de aanvraag meteen voldoen.

De kosten van de aanvraag bedragen €41,60. Dit zijn de kosten voor een normale aanvraag waarbij je na ongeveer vijf werkdagen je scooter rijbewijs op mag gaan halen. Een spoedaanvraag kost meer. Dit kost €75,70 in het totaal. Je hebt wel eerder je rijbewijs maar het kost je dan €34,10 meer.

Wees niet eigenwijs en ga niet rijden wanneer jij je scooter rijbewijs nog niet echt in handen hebt. Je kunt er dan een bekeuring voor krijgen omdat je dan nog zonder rijbewijs rijdt. Dit zou geen goed begin zijn voor je harde werken. Wacht dus nog even een paar dagen totdat jij het echt in handen hebt en kan laten zien indien die nodig is.

Heb jij je scooter rijbewijs aangevraagd? Dan komt nu het wachten tot het klaar is. Dit duurt normaal gesproken ongeveer 5 werkdagen. Je hoeft er geen afspraak voor te maken. Je kunt dit met het afhaalbewijs gewoon op gaan halen bij de gemeente.

Een spoedaanvraag kan je vaak de volgende werkdag al ophalen. Je hebt dan dus lekker snel je rijbewijs voor je scooter in handen.