Scooter rijbewijs Leeuwarden

Je bent al een tijdje in twijfel of dat jij je scooter rijbewijs in Leeuwarden wil gaan halen. Eigenlijk moet je daarover niet eens langer twijfelen want wij weten zeker dat er alleen maar voordelen aan zitten om het gewoon te doen! Je zult merken dat je scooter rijbewijs halen in Leeuwarden jou veel meer vrijheid zal geven. Scootercursus.nl kan jou erbij helpen! Wij verzorgen theorie en praktijkcursussen voor het behalen van jouw scooter rijbewijs in Leeuwarden.

Volg je scootercursus in Leeuwarden

Scooter theorie Leeuwarden

Om te beginnen met je scooter rijbewijs heb je voordat jij mag deelnemen aan het praktijkexamen eerst je theorie nodig. Je kunt hier een cursus voor volgen zodat je meteen wordt geholpen mocht je tegen eventuele problemen aanlopen.

Een theoriecursus kan je al volgen vanaf 85 euro. Dit is dan zonder het CBR-examen. Wil je liever meteen met het examen voor je theorie erbij dan kost het jou 135 euro.

Tijdens de cursus krijg je onbeperkt klassikaal les, je mag gebruik maken van de online theorie oefenexamens en wij garanderen jou de snelste examendatum bij het CBR.

Scooter praktijk halen in Leeuwarden

De praktijk voor je scooter rijbewijs is het enige wat je nog moet halen voordat je het rijbewijs aan kunt gaan vragen. Je kunt om de praktijk alvast beter te leren er een cursus voor volgen. Deze kun je volgen bij scootercursus.nl. Er zijn verschillende pakketten die je kunt afnemen. Buiten de praktijkcursus die je kunt afnemen voor 379 euro kan je ook gebruik maken van het totaalpakket.

Er zijn twee verschillende totaalpakketten waarvan je gebruik kunt maken. Je hebt een totaalpakket waar de examens voor de theorie en de praktijk meteen bijzitten en die je dan 475 euro kost. Je kunt ook een totaalpakket afnemen zonder de examens en deze kost je dan 425 euro.

Zowel bij de praktijklessen als bij het examen voor de praktijk voor je scooter rijbewijs mag je gebruik maken van een scooter van ons en ook een scooterhelm. Je hoeft deze dus nog niet zelf aan te schaffen om examen te kunnen doen of de cursus te kunnen volgen.

Scooter rijbewijs aanvragen in Leeuwarden

Ja hoor! Je hebt het gewoon allemaal voor elkaar! Je hebt je theorie-examen maar ook je praktijkexamen gehaald. Nu gaat het feest bijna beginnen en mag jij gaan rondrijden op jouw scooter. Het aanvragen van je scooter rijbewijs kun je gewoon via de website van de gemeente doen. Je moet daar dan een afspraak maken en even langskomen om de aanvraag te doen. Vergeet je niet om de documenten die je nodig hebt mee te nemen?

Met de scooter op pad in Alkmaar

Leeuwarden heeft ruim 125.000 inwoners. De oppervlakte van Leeuwarden is ongeveer 255 km 2. In Leeuwarden zijn verschillende gemeenten te vinden waaronder de gemeente Leeuwarden zelf. Leeuwarden is vooral bekend omdat het een historisch stadscentrum heeft. Houd je van cultuur en natuur dan zit je in deze stad zeker goed.

Even op visite gaan of gewoon zomaar even weg dat kan natuurlijk heel goed maar nu jij je scooter rijbewijs hebt is het jou nog een stukje makkelijker gemaakt. Je bent niet meer afhankelijk van andere mensen die jou moeten wegbrengen of ophalen. Hoe fijn is dat? Gewoon je eigen tijd bepalen en gaan en staan waar jij wilt!

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Je kunt in Leeuwarden gewoon bij een CBR-vestiging terecht. Het adres van de vestiging in Leeuwarden is Douwe Tammingaweg 30, 8914 BK in Leeuwarden. Vanuit het centrum van Leeuwarden doe je er met het openbaar vervoer ongeveer 20 minuten over met lijn 97 om op de locatie aan te komen. Je kunt het ook op de fiets doen dan doe je er 10 minuten over.
Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Leeuwarden is echt heel erg makkelijk. Je maakt op de website een afspraak om de aanvraag te doen. Wanneer je er naartoe gaat heb je een geldig legitimatiebewijs nodig en een goedgekeurde pasfoto. Tevens moet je de kosten voor de aanvraag van je scooter rijbewijs in Leeuwarden ook meteen voldoen.
Vanzelfsprekend brengt het aanvragen van je scooter rijbewijs in Leeuwarden ook kosten met zich mee die je meteen bij de aanvraag moet gaan betalen. Je betaalt voor een gewone aanvraag €41.60. Wil jij eerder je scooter rijbewijs in handen hebben dan betaal je €34.10 extra voor een spoedprocedure. Je komt dan in het totaal uit op een bedrag van €75.70.
Wanneer je een gewone aanvraag hebt gedaan dan kan je in Leeuwarden na vijf werkdagen het scooter rijbewijs op komen halen. Heb je een versnelde aanvraag gedaan dan ligt het vaak de volgende werkdag of anders na twee werkdagen voor je klaar. Je kunt dan dus eerder lekker rond gaan rijden in Leeuwarden op jouw scooter.