Wegens onvoorziene omstandigheden is ons bedrijf niet meer actief.

Scooter rijbewijs Helmond

Stel jij jezelf wel eens de vraag of dat het scooter rijbewijs halen in Helmond voordelen heeft? Wij durven er bijna zeker van te zijn dat het antwoord ja is! Natuurlijk heeft het voordelen. Het grootste voordeel is, denken wij, het feit dat je makkelijk even ergens heen kunt gaan zonder dat je meteen afhankelijk bent van reizen met het openbaar vervoer of iemand anders die je kan brengen en ophalen. Om de slagingskans te vergroten kan je een cursus volgen bij scootercursus.nl. Je kunt daar zowel een theorie- als een praktijkcursus volgen voor je scooter rijbewijs.

Volg je scootercursus in Helmond

Scooter theorie in Helmond halen

Je wilt je theorie voor je scooter rijbewijs gaan halen in Helmond en het liefst zo snel als dat mogelijk is. Wanneer je dan een theoriecursus gaat volgen is de kans van snel slagen vele malen groter. Neem je deze bij ons af dan krijg je onbeperkt klassikaal les en je krijgt van ons de mogelijkheid om online al wat theorie-examens te oefenen. Wij geven je ook een slagingsgarantie wat inhoudt dat we net zolang doorgaan met lesgeven aan jou tot jij je examen hebt behaald.

Een theoriecursus kun je afnemen met of zonder de kosten voor het theorie-examen erin. Met examen bij het CBR kost het 139 euro. Zonder het examen zijn de kosten 85 euro.

Scooter praktijk behalen in Helmond

Heb jij je theorie-examen gehaald voor je scooter rijbewijs? Dan mag je nu door naar het praktijkgedeelte. Ook hiervoor is er een cursus te volgen. Je krijgt dan vier praktijklessen die je desgewenst kunt verdelen over 2 dagen. Nadat je deze hebt gevolgd krijg je meteen het examen bij het CBR. Je mag tijdens het examen wat je dan moet afleggen gebruik maken van onze scooter helm en onze scooter. Een praktijkcursus kost €379 euro.

Ga je liever voor alles in 1 en wil je graag een totaalpakket afnemen? Geen nood ook dat kan! Je krijgt dan het theoriepakket en het praktijkpakket aan cursus. Je kunt dit doen zonder examens. De kosten zijn dan €425,-. Toch liever het totaalpakket met beide examens erbij? Je betaalt dan €475,- voor alles.

Aanvraag voor scooter rijbewijs in Helmond doen

Je hebt het voor elkaar en je bent voor beide onderdelen geslaagd. Nu wordt het tijd dat jij je rijbewijs aan kan gaan vragen. Dit is hartstikke eenvoudig. Even een afspraak maken bij het Stadskantoor om de aanvraag te doen en dan zelf erheen gaan met de benodigde documenten. Na de aanvraag nog een paar werkdagen wachten en je kunt je rijbewijs op gaan halen om daarna lekker rond te gaan rijden op jouw scooter. Wat staat je nog in de weg?

De weg op met je scooter in Helmond

Helmond is een is een gemeente en een stad in Noord-Brabant. Het heeft bijna 94.000 inwoners en het heeft een oppervlakte van ruim 54 vierkante kilometer. De dichtstbijzijnde grote stad is Eindhoven. Wanneer jij een scooter rijbewijs hebt kan je dit makkelijk op de scooter gaan doen. Even lekker gaan winkelen of op visite gaan wordt op deze manier dan steeds makkelijker en jij bent niet afhankelijk van andere mensen of het openbaar vervoer.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Helmond heeft geen eigen CBR-locatie. Je kunt terecht bij het examencentrum van het CBR in Mierlo. Deze is gevestigd aan de Geldropseweg 10, 5731 AA in Mierlo. Je kunt hier onder andere met het openbaar vervoer komen. Vanuit het centrum van Geldrop kun je met lijn 320 in ongeveer een kwartier bij de dichtstbijzijnde halte uitstappen om dan nog een stukje te lopen naar het examencentrum. Op de fiets doe je er ook ongeveer een 15 minuten over.
Om je scooter rijbewijs in Helmond aan te vragen hoef je niet heel veel te doen. Je moet even een afspraak maken bij de Stadswinkel zodat jij je aanvraag kunt gaan doen. Op de afspraak die je zelf te verschijnen en je hebt een goede pasfoto en geldige ID nodig.
Wanneer je een scooter rijbewijs aan gaat vragen dan moet je hiervoor betalen. Een normale aanvraag kost €41.60. Wanneer je een spoedaanvraag doet kost het je in het totaal een bedrag van €75.70. Je bent dan dus €34.10 meer kwijt.

Nadat je het scooter rijbewijs hebt aangevraagd moet je een aantal werkdagen wachten totdat het klaar is. Je krijgt van het stadskantoor een e-mail wanneer het voor je klaarligt. Je kunt het dan zonder afspraak te maken af komen halen bij het stadskantoor tijdens openingstijden.

Wil je een spoedaanvraag doen dan kun je even naar het stadskantoor bellen om een spoedafspraak te maken in Helmond bij het stadskantoor. Is het voor 14 uur aangevraagd dan kan je het scooter rijbewijs de volgende werkdag komen ophalen. Is dit later gedaan dan duurt het twee werkdagen.