Scooter rijbewijs Maarssen

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om voor het scooter rijbewijs te gaan in Maarssen, dan kun je maar beter meteen door gaan pakken en ook daadwerkelijk gaan beginnen. Om hier zo goed en zo snel mogelijk doorheen te komen zou je een cursus kunnen gaan volgen bij scootercursus.nl. Door het volgen van deze cursus weet je zeker dat je goed voorbereid bent op de examens die het CBR af zal gaan nemen. Je zult namelijk een theoretisch examen en een praktisch examen af moeten leggen. Mocht je meer informatie willen hebben over deze cursussen, klik dan op de button hieronder.

Volg je scootercursus in Maarssen

Scooter theorie halen in Maarssen

Als je er dan toch voor gaat, kun je het maar beter meteen goed aanpakken. Als je Maarssen onveilig wil gaan maken op de scooter en je wil er niet te lang op wachten, dan zou je ervoor kunnen kiezen een theoriecursus te gaan doen via scootercursus.nl.

De cursus die aangeboden wordt bij scootercursus.nl bestaat uit klassikale lessen waar je ongelimiteerd gebruik van kan maken. Ook bieden zij je de mogelijkheid om online oefenexamens te maken. Daarnaast geeft schootercursus.nl je een 100% slagingsgarantie.

Je bent pas klaar als je het theorie-examen met goed gevolg af hebt weten te leggen. Het CBR-examen zit bij de cursus inbegrepen. Voor deze cursus betaal je een bedrag van €135. Mocht je alleen de cursus willen volgen zonder het CBR-examen inbegrepen, dan betaal je een bedrag van €85.

Scooter praktijk behalen in Maarssen

Nadat je het theoretische gebeuren voor het scooter rijbewijs af hebt afgerond kun je eindelijk aan het praktijkgedeelte gaan beginnen. Scootercursus.nl biedt ook hier een cursus voor aan. Deze cursus bestaat uit 4 praktijklessen en het CBR-examen.

Je kunt ervoor kiezen de 4 praktijklessen op 1 dag te volgen, of je kunt ze over twee verschillende dagen verspreiden. Deze lessen worden meteen gevolgd door het praktijkexamen op het CBR. Voor zowel de lessen als het examen maak je gebruik van een helm en scooter van scooter cursus.nl.

Mocht je beide cursussen willen volgen bij scootercursus.nl, dan kun je kiezen voor een alles in 1 pakket. In dit pakket zitten alle twee de cursussen en examens. Dit pakket kost je €475. Je kunt er ook voor kiezen alleen de cursus te volgen zonder de examens erbij, hiervoor betaal je dan €425.

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Maarssen

Nadat je geslaagd bent voor beide examens kun je eindelijk je scooter rijbewijs aan gaan vragen. Dit kun je doen bij de gemeente, hier moet je wel een afspraak voor maken. Hierbij kun je kiezen uit de standaard aanvraag of een spoedaanvraag.

Bij het aanvragen moet je ervoor zorgen dat je een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto die aan de gestelde eisen voldoet en een pinpas bij je hebt. Mocht je een van deze drie dingen niet mee hebben bij het doen van de aanvraag, dan kun je de aanvraag niet afronden en zul je een nieuwe afspraak moeten maken.

Kies je voor de spoedaanvraag, dan zul je hier wel meer voor moeten betalen. Het enige voordeel is wel dat je bij een spoedaanvraag het rijbewijs in maximaal 1 tot 2 werkdagen al af kan halen. Bij een standaard aanvraag duurt dat 6 werkdagen.

Met de scooter op pad in Maarssen

Maarssen is een plaats gelegen in de provincie Utrecht. Maarssen vind je aan de noordelijke kant van Utrecht en is gelegen aan zowel de rivier de Vecht als aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Een heerlijk gebied om lekker met je scooter doorheen te rijden.

Hoe heerlijk is het om op je scooter te genieten van ritjes langs een van de rivieren aan welke Maarssen gelegen is. Met de scooter zijn de omliggende plaatsen als Utrecht makkelijk te bereiken zonder dat je oponthoud tegenkomt.

Reizen met het openbaar vervoer behoort tot het verleden. De wachttijden die daarbij horen ook. Daarnaast heb je geen last van parkeerproblemen wanneer je met de auto de stad in zou gaan. En als laatste voordeel ben je niet meer afhankelijk van wie of wat dan ook om je van a naar b te kunnen verplaatsen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

In Maarssen zelf zit geen CBR. Voor de examens moet je dan naar het CBR in Utrecht toe. Het adres van het CBR Utrecht is, Mississippidreef 151A, 3565 CE Utrecht. Vanaf Utrecht centraal kun je het CBR met het openbaar vervoer of de fiets heel makkelijk bereiken. In beide gevallen heb je een reistijd van ongeveer 20 minuten.
Na het slagen voor de beide examens die je af moet leggen voor het scooter rijbewijs mag je eindelijk een afspraak maken bij het gemeentehuis voor het aanvragen van je scooter rijbewijs. Het maken van een afspraak moet je niet vergeten, want zonder afspraak is het niet mogelijk de aanvraag te doen. Voor het afhalen van het rijbewijs moet je ook een afspraak maken.

Er zitten kosten verbonden aan de aanvraag voor het scooter rijbewijs. Deze kosten moet je bij het doen van de aanvraag meteen afrekenen. Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs via de standaardprocedure betaal je een bedrag van €41,60.

Daarnaast heb je ook de mogelijk voor het doen van een spoedaanvraag, hiervoor wordt alleen wel €34,10 aan extra kosten in rekening gebracht.

Na een standaard aanvraag duurt het 6 werkdagen voordat je het rijbewijs op kan halen bij het gemeentehuis. Voor het afhalen moet je net als bij het aanvragen een afspraak maken. Zonder afspraak kan het rijbewijs niet afgehaald worden.

Bij een spoedaanvraag kun je hem al na 1 tot 2 werkdagen ophalen. Dit is afhankelijk van de tijd waarop de aanvraag gedaan is. Voor 13:00 aangevraagd, dan kun je hem vaak de volgende werkdag al ophalen. Is het na 13:00 is het vaak een dag later.