Scooter rijbewijs Den Helder

Al even twijfel jij erover of dat jij je scooter rijbewijs moet gaan halen. Wij stellen je dan meteen de vraag: “Waarom niet?”. Je zult zelf merken dat wanneer je het scooter rijbewijs hebt je een stuk onafhankelijker bent van andere mensen die jou ergens heen kunnen brengen en je ook niets meer te maken zult hebben met de tijden van het openbaar vervoer. Om sneller je scooter rijbewijs te halen is het verstandig om een cursus te volgen. Je kunt hiervoor bij scootercursus.nl terecht? Klik even op onderstaande button voor meer informatie.

Volg je scootercursus in Den Helder

Scooter theorie behalen in Den Helder

Het halen van je scooter theorie is niet iets wat je zomaar tussen neus en lippen door doet. Je moet daar toch wel serieus voor aan de slag. Een scooter theoriecursus kan jou daarbij helpen. Je kunt bij ons al snel terecht om daaraan deel te nemen. Voor €135,- heb jij het cursuspakket inclusief het examen bij het CBR.

Scooter praktijk in Den Helder

Na je scooter theorie gaat het tijd worden om te gaan voor het praktijkgedeelte. Om je alvast op weg te helpen kun je daarvoor een cursus volgen. In deze cursus leer je hoe je met de scooter om moet gaan en welke verkeerssituaties zich voor kunnen doen.

De praktijkcursus bestaat uit vier praktijklessen die je eventueel over 2 dagen kan verdelen. Meteen na de lessen kan je dan examen doen bij het CBR. Voor de praktijkcursus betaal je €379,-. Je mag dan tijdens de cursus gebruik maken van onze scooterhelm en scooter. Bij het examen mag je deze ook gebruiken.

Je kunt ook de keuze maken om bij ons een totaalpakket af te nemen. Hier zit dan de theoriecursus in inclusief het examen en de praktijkcursus inclusief het examen. Voor dit pakket betaal je €475,-. Je kunt ook de keuze maken om een pakket af te nemen van beide cursussen zonder het examen. Hiervoor betaal je €425,-.

Zo vraag jij je scooter rijbewijs aan in Den Helder

Ben je geslaagd voor je theorie en je praktijk? Nu mag jij je scooter rijbewijs aan gaan vragen. Hoe? Heel eenvoudig door een afspraak te maken bij de gemeente Den Helder. Als je naar de afspraak toe gaat moet je wel zorgen voor een geldig legitimatiebewijs en een goede pasfoto. De kosten voor de aanvraag moet je ook meteen tijdens de aanvraag voldoen. Houdt hier dus wel even rekening mee en vergeet je pinpas niet!

Scooter rijden in Den Helder

Den Helder is plaats en gemeente in de provincie Noord-Holland. Het ligt op het meest Noordelijke puntje van Nederland. Den Helder heeft een inwonersaantal van ruim 56.000 mensen verdeeld over een oppervlakte van 178 km 2.

Je kunt in Den Helder vele mooie plekken bezoeken. Even lekker naar het strand of juist het centrum in? Je kunt dit allemaal doen met je scooter.Het fijne van het hebben van je scooter rijbewijs is dat je nu niet meer afhankelijk bent en dit zelfstandig kan gaan doen.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Moet jij een bezoekje gaan brengen aan het CBR in Den Helder? Je moet dan zijn aan de Nijverheidsweg 8 c, 1785 AA in Den Helder. Je kunt vanaf het station in Den Helder met het openbaar vervoer in minder dan 10 minuten op de locatie aanwezig zijn. Met de fiets ben je ongeveer 6 a 7 minuten onderweg om eraan te komen.
Het aanvragen van het scooter rijbewijs kan je heel eenvoudig doen bij de gemeente Den Helder door een afspraak te maken. Naar deze afspraak moet jij zelf gaan. Je kunt niet een ander persoon machtigen om dit te gaan doen. Je moet dan ook even je identiteitsbewijs en een goede pasfoto meenemen. Tijdens de aanvraag mag je ook meteen de kosten betalen die bij deze aanvraag horen.
We hebben je net verteld dat jij de kosten van het scooter rijbewijs bij het aanvragen meteen moet voldoen. Deze kosten zijn voor een normale aanvraag 41 euro en 60 cent. Wil jij een versnelde procedure doen dan ben je daar 75 euro en 70 cent voor kwijt. Dit kost je dus 34 euro en 10 cent meer.

Na de aanvraag van je scooter rijbewijs moet je vijf werkdagen wachten totdat jij het scooter rijbewijs op mag gaan halen bij de gemeente Den Helder. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wel is het handig om het afhaalbewijs mee te nemen.

Heb jij een spoedaanvraag gedaan dan kan je vaak de volgende werkdag al terecht om het op te halen. Houd er rekening mee dat wanneer op een vrijdag de aanvraag doet de volgende werkdag dus maandag is! Voor de spoedprocedure betaal je meer dan voor een normale aanvraag.