Scooter rijbewijs Roermond

Het idee om je scooter rijbewijs in Roermond te gaan halen daar loop je al een tijdje mee rond. Heeft het echt zoveel voordelen om dit te doen? Ja natuurlijk! Wat dacht je van de vrijheid die je krijgt en de onafhankelijkheid als je zelf gewoon van locatie naar locatie kunt gaan reizen? Ben je een beetje bang voor de examens? Geen probleem. Bij scootercursus.nl kun je cursus volgen voor zowel je theorie als voor je praktijk. Wil je meer informatie? Klik dan snel op de button hieronder!

Volg je scootercursus in Roermond

Je scooter theorie in Roermond halen

Je theorie halen dat is niet iets wat je zomaar even tussen neus en lippen door doet. Je hebt daar wel wat meer voor nodig. De vragen die je krijgt tijdens een examen zijn best wel pittig en van de 50 vragen moet je er toch minimaal 44 goed hebben. Best een flinke klus dus!

Om je op weg te helpen kun je een theoriecursus gaan volgen. Deze bestaat uit onbeperkt klassikaal les en de mogelijkheid om online theorie-examens te oefenen. Wij geven je een slagingskans van 100 procent want wij gaan net zolang door met jou lesgeven totdat jij bent geslaagd.

Een theoriecursus hebben wij in twee versies. Je kunt deze bij ons afnemen inclusief het examen bij het CBR dan kost hij je €135,- en zonder het examen bij het CBR kost de cursus je €85,-.

Scooter praktijk halen in Roermond

Heb jij de theorie voor je scooter rijbewijs gehaald? Dan wordt het nu tijd voor het praktijk gedeelte. Ook hiervoor kun je een cursus volgen. Deze bestaat uit vier praktijklessen die je als je dit liever hebt over 2 dagen mag verdelen. Na de lessen ga je direct door voor het praktijkexamen bij het CBR. Je mag tijdens de lessen en het examen gebruik maken van onze scooterhelm en onze scooter. Wij garanderen jou dat wij de snelste datum hebben bij het CBR waarop je examen kunt doen. Voor dit pakket betaal je 379 euro.

Ga je liever voor het totaalpakket? Ook dit kan! Je kunt beide cursussen inclusief de examens afnemen. Hiervoor betaal je dan een bedrag van €475,-. Doe je de examens liever apart? Dan betaal je voor beide cursussen een bedrag van €425.-.

Scooter rijbewijs in Roermond aanvragen

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Roermond is niet zo heel moeilijk. Het enige wat je moet doen is even een afspraak maken via de website van de gemeente om de aanvraag te kunnen doen. Je kunt dan zelf naar het stadhuis om de aanvraag te doen. Vergeet niet om de benodigde documenten mee te nemen. Houdt er ook rekening mee dat je de kosten meteen moet voldoen tijdens de aanvraag.

Op pad met je scooter in Roermond

Roermond is een stad die in de provincie Limburg gelegen is. Het heeft ongeveer 42.000 inwoners. De stad kennen we als de zetel van het bisdom Roermond maar is ook de kern van de gemeente Roermond.

In en om Roermond zijn er mooi plekjes die zeer zeker een bezoekje waard zijn. Je kunt eens langs de musea, kerken en kloosters gaan maar ook een van de parken een bezoekje brengen is het meer dan waard. Je kunt dit nu jij je scooter rijbewijs hebt gehaald op een hele makkelijke manier doen. Je scooter rijbewijs halen in Roermond was dus helemaal zo gek nog niet.

"De trainingsdag was echt top. Duidelijke uitleg en gezellige sfeer." ★★★★

- Sanne (TrustPilot)

Wil je naar het CBR toe in Roermond? Dit is gelegen aan de Oude Trambaan 27, 6048 GT in Herten. Helaas heeft Roermond zelf geen eigen vestiging en is dit de dichtstbijzijnde waar je terecht kunt. Vanuit het centrum van Roermond doe je er op de fiets ongeveer 12 minuten over om er te komen. Met het openbaar vervoer doe je er ongeveer 15 minuten over.
De aanvraag doen voor je scooter rijbewijs in Roermond is heel simpel. Je kunt daar een afspraak voor maken op de website van de gemeente. Wanneer je persoonlijk naar deze afspraak toe gaat moet je wel in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs en een goede pasfoto. Tijdens de aanvraag moet je ook de kosten van de aanvraag meteen doen.
Zoals gezegd zitten er kosten aan verbonden om de aanvraag voor je rijbewijs te doen. Je betaalt voor een normale aanvraag €41.60. Heb je een spoedaanvraag gedaan dan kost het je €34.10 extra. Je betaalt dan dus in het totaal €75.70 voor je scooter rijbewijs.

Heb je een gewone aanvraag gedaan dan duurt het ongeveer vijf werkdagen totdat het voor jou klaarligt. Je kunt het bij de gemeente persoonlijk ophalen. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken maar wel je afhaalbewijs mee te nemen.


Heb je een spoedaanvraag gedaan en was dit voor 14 uur in de middag? Dan kan je de volgende werkdag je scooter rijbewijs al op gaan halen. Wanneer je na 14 uur in de middag de spoedaanvraag hebt gedaan moet je nog een dagje langer wachten en ligt het na 2 werkdagen voor je klaar.